Bu zamanin cocuklari

ben kendi adıma birşeyler söylemek istiyorum. bir tane oğlum var ve bir kaç ay sonra 2 yşını bitirecek. ben malesef çalışan bir anneyim. oğluma annemler bakıyır. ailede ilk torun. yanında olmayı onu belli bi yaşa kadar büyütmeyi çok isterdim ama imkanlarım müsade etmedi çünkü şu durumumda çalışamamak benim için lüks olurdu.
neyse konuya gelelim ben birbuçuk aylıkken bıraktım oğlumu anneme. o yüzden vicdanım iç rahat olmadı. elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum yok benim olmadı onun olsun tyok ben çaslışıyorum hiç olmazsa bunun bir karşılığı olarak her istediği olsun bu uzayıp gidiyor. eve gittiğimd ilk sözü anne mamaaa demek bu yaşta.
ama bunun dışında kendimce kurallar koymaya belli şeyleri öğretmeye çalışıyorum ama malesef ailem ve basbam sayesinde bu pek mümkün olmuyor. birisi evde öte git dese herkes savunmaya geçip koruyup kolluyor. defalarca anlatmaya çalıştım olmadı olmadıı. aileme gözüm kapalı emanet ettim hiç pişmn olmadım ama o kadar çok seviyolarki sevgileri zarar veriyor benimde öyle. kimse bi laf söyleyemez kimse dokunamaz üzemez falan filan...
başta benim sonra ailemin sevgi adına verdiğimiz hep zararına. yediği yemekten giydiği giysiye akşam yatış satinden gece nasıl yoganda yattığına kadar ters düştüğüm bi ailem var. babam bu çocuğu birgün üzdüğünü göreyim bi el kaldırdığını göreyim seni mahkemeye veririm diyen bi dede. ondan önce yaşamıyormuşum diyen bir dede.
işin özü bazen sevgimizi kontrol edemediğimiz için bu hale geliyor çocuklar. ben evde internete sonuna kadar karşıyım asla tasvip etmiyorum ama işte büyüdüğünde nasıl başa çıkacağım onuda hala bilmiyorum.

ben kendi adıma birşeyler söylemek istiyorum. bir tane oğlum var ve bir kaç ay sonra 2 yşını bitirecek. ben malesef çalışan bir anneyim. oğluma annemler bakıyır. ailede ilk torun. yanında olmayı onu belli bi yaşa kadar büyütmeyi çok isterdim ama imkanlarım müsade etmedi çünkü şu durumumda çalışamamak benim için lüks olurdu.
neyse konuya gelelim ben birbuçuk aylıkken bıraktım oğlumu anneme. o yüzden vicdanım iç rahat olmadı. elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum yok benim olmadı onun olsun tyok ben çaslışıyorum hiç olmazsa bunun bir karşılığı olarak her istediği olsun bu uzayıp gidiyor. eve gittiğimd ilk sözü anne mamaaa demek bu yaşta.
ama bunun dışında kendimce kurallar koymaya belli şeyleri öğretmeye çalışıyorum ama malesef ailem ve basbam sayesinde bu pek mümkün olmuyor. birisi evde öte git dese herkes savunmaya geçip koruyup kolluyor. defalarca anlatmaya çalıştım olmadı olmadıı. aileme gözüm kapalı emanet ettim hiç pişmn olmadım ama o kadar çok seviyolarki sevgileri zarar veriyor benimde öyle. kimse bi laf söyleyemez kimse dokunamaz üzemez falan filan...
başta benim sonra ailemin sevgi adına verdiğimiz hep zararına. yediği yemekten giydiği giysiye akşam yatış satinden gece nasıl yoganda yattığına kadar ters düştüğüm bi ailem var. babam bu çocuğu birgün üzdüğünü göreyim bi el kaldırdığını göreyim seni mahkemeye veririm diyen bi dede. ondan önce yaşamıyormuşum diyen bir dede.
işin özü bazen sevgimizi kontrol edemediğimiz için bu hale geliyor çocuklar. ben evde internete sonuna kadar karşıyım asla tasvip etmiyorum ama işte büyüdüğünde nasıl başa çıkacağım onuda hala bilmiyorum.

Vallaha canim isin cok zor olucak.

Sanmaki oglun sevildigni bilmiyor sanmaki kücük anlamiyor. Herseyin farkindalar emin ol.

Cok iyi biliyorki Annem almasa dedem alicak, dedem yapmasa Anneannem yapicak, biraz aglayim surat asayim istedigimi elde edicem.

Iste cocuga iylik yapiyorum derken, kötülük yapiyoruz aslinda.

Tabikide herkes cocugna torununa sevgisini göstermeli, sevgi en önemli unsurdur, fakat herseyin fazlasi zarar oldugu gibi, sevgiyi gösterme ölücüsüde cok önemlidir.

Cocuk beni sev ama bana sinirlarimida göster diyor aslinda, elimden tut bana dogru yolu göster ama yeri geldigi zaman birakmayida bil diyor.

Piskologlar, Pedagoglar bile artik bunun kanisina vardi, lütfen cocuklariniza sinirlarini gösterin, yeri geldimi hayir deyin ve kimsenin egitminize karismasina izin vermeyin diye yaziyordu bir dergide....

Simdi yaptigi simarikliklara tüm ailenin nese kaynagi olan oglun yarin öbür gün ergenlige girdiginde yaptigi en ufak bir saygisizlikta faturasi sana cikartilir arkadasim....bunun acisini sen cekersin.....Allah korusun.

Vallaha canim isin cok zor olucak.

Sanmaki oglun sevildigni bilmiyor sanmaki kücük anlamiyor. Herseyin farkindalar emin ol.

Cok iyi biliyorki Annem almasa dedem alicak, dedem yapmasa Anneannem yapicak, biraz aglayim surat asayim istedigimi elde edicem.

Iste cocuga iylik yapiyorum derken, kötülük yapiyoruz aslinda.

Tabikide herkes cocugna torununa sevgisini göstermeli, sevgi en önemli unsurdur, fakat herseyin fazlasi zarar oldugu gibi, sevgiyi gösterme ölücüsüde cok önemlidir.

Cocuk beni sev ama bana sinirlarimida göster diyor aslinda, elimden tut bana dogru yolu göster ama yeri geldigi zaman birakmayida bil diyor.

Piskologlar, Pedagoglar bile artik bunun kanisina vardi, lütfen cocuklariniza sinirlarini gösterin, yeri geldimi hayir deyin ve kimsenin egitminize karismasina izin vermeyin diye yaziyordu bir dergide....

Simdi yaptigi simarikliklara tüm ailenin nese kaynagi olan oglun yarin öbür gün ergenlige girdiginde yaptigi en ufak bir saygisizlikta faturasi sana cikartilir arkadasim....bunun acisini sen cekersin.....Allah korusun.[/QUO

Ahh canım bilmezmiyim. anlatmaya çalışıyorum olmuyor anıl yapma annem deyince koro halinde seherrrrrr diye bağırıyolar. bakın müdehale etmeyin biri bişiy söylediğinde yalnış bile olsa onun yanında korumayın onu diyorum yok olmuyor. bu ara biraz rahatsızım akşam evde anıl birşeyler istiyo ama hepsi ssaçma sapan olmayacak şeyler açılmayacak bişiyi açmak soğukta üstüne birşeyler giymemek gibi. dahada konuşmayı yeni yeni söküyor bi başladı kalk kak demeye ama bozuk pilak gibi sürekli sürekli anıl sus yok anıl yapma yok saki ben orda dilsizmişim gibi duymuyo bile beni kızdım bağırdım bi kenara koydum burda ağla dedim gözleri şişti içi tükendi ağlamaktan bu sefer bernde ağlıyorum kıyamıyorum bi öpsem sil baştan başlıyor. hiç bir isteği geri çevrilmemişki. ya olacak ya olacak başka alternatifi yok.
gerçi terbiye için çok küçük daha 2 yaşında bile değil ama ne biliyim korkularım var geleceğe dair.
yorumların için teşekkür ederim arkadaşım.

Yarin dogum gunleri olan 8 yasinda ikiz erkek kardeslerim var.opuyorumnanaktan
Odalarinda sadece 2 yatak bir dolap war. Oyuncakta yok. Yaslari 9 olacak daha mi oyuncakla oynasinlar. Elektronik hiçbir sey yok. Olmamasida gerekiyor. Ewde 5 tane laptop var. Babam istese birini onlara werir ama wermiyor derslerinden geri kalacaklar diye.buyrunnnnnnnnn
Kardeslerimi diye soylemiyorum ama ikiside cok efendi cocuklar. Annem isleri yetistiremeyince odalarini kendileri duzlerler. Yamuk yumukta olsa yataklarini toplarlar. Sofrayi serecegimiz zaman ikiside yardim eder. Hatta toplamasinada yardim ediyorlar. Bilgisayar akillarina hic gelmez ama babamin laptop salonda acik oldugunu gorunce hemen girerler. Bi yarim saat falan oyun oynarlar. Sonra kapatiriz. Aksam saat 5ten sonra disari cikmazlar. Okuldan sonra bi iki saat disarda oynarlar sonra ewe gelirler. Salonda tvye bagli wiiplay oyunlari war. Belirli bi sure weririz oynamalari icin. Dogru olanida bu zaten. Aksam saat 8 olunca babam yataga yollar ikisinide. 8de yataga giderler 9da anca uyumus olurlar. opuyorumnanaktan Kutuphaneden kitaplar alirim okumalarini genisletsinler kelime hazinesi cogalsin diye. 3 haftaya br degistirriz. Tabi bu aralar gidemiyorum o baska.kafamçokkarıştı

Demek istedigim cocugu kucukten alistiracaksiniz. Onlarin yaninda tartismiyacaksiniz. Yeri gelince kizacak yeri gelince seveceksiniz. Tabi biri kayirip biri sevmiyecek. Tatli dille konusulacak. Her istedikleri yapilmayacak. Onun yapmamasi gereken seyleri anne babada yapmiyacak. Sonra cocuk bakacak diyecekki eee annem babamda yapiyor ben niye yapmayim.kaydirigubbakcemile3

Bu arada kizlar ewlendikten sonra 4 ay esimin yaninda kaldim. allahim ordaki cocuklar nasil cocuklar yaa. Dogurup dogurup atmislar sanki. Terbiye yok.! Saygi yok.! Kufur desen çok! :bbo: Kuzenlerimin cocuklari war ne durdan anliyorlar ne yoktan. Allahim kardeslerimi ozenipte yaratmis sanki. Ordaki cocuklari gorunce kardeslerimin degerini anladim. Gercekten akilli benim kardeslerim yaa. opuyorumnanaktanAblasinami cekmisler nekaydirigubbakcemile3Ablasi kurban olsun onlara :asigim::asigim:

Sultanım bizim çocukluğumuz çok daha güzeldi herşey yoktu belki ama bir güven ve huzur vardı..
Rahatça sokakta oynardık ekmek arası peynir ve domates yemek bize mutluluk verirdi kaınımızı doyururduk hemde paylaşarak.
Ama şimdiki çocuklar maalesef adını bile söyleyemediğim tarzda hamburgerler yiyorlar paylaşmak yok arkadan kuyu kazmak birbirlerinin arkadaşlarını ayartmalar daha neler neler
Benim kızımda 20 yaşında biraz geç kalsa hemen cebinden arayıp nerede kaldın diye soruyorum ortalık o kadar kötüki insanın aklına kötü şeyler geliyor.
Yani kısaca internet başında geçen günler başıboşluk oyun oynayamama çocuklarımızı maalesef eve hapsediyor...

Back
X