Buara kendime gelmem lazım

Aslında içimi dökmek istiyorum sanırım ya da biraz tavsiye bilemedim. Son günlerde kendimi sorgulamaya başladım aslında durum bununla alakalı sanırım. Fark ettim de benim canım uzun zamandır temizlik yapmak istemiyor mesela, tezgahta yemek bulaşığı öylr kalsa bile umrumda olmuyor yatıp uyuyasım var. Yemek yapıyorum mesela yemekleri güzel olmuyor temizlik yapasım yok ya yapsam da böyle her şey dört dörtlük olmuyor ya ben fark ettim de baya yapasım yok hemde hiçbir şey yapasım yok. Mesela kızıma yemek yapıyorum o bile beğenmeyip yemiyor mesela bence harbi olmuyor bir şeyler sonra çamaşırlar öyle duruyor ne yıkayasım var ne de yıkanmış planı toplayasım var. Hatta bugün fark ettim de ben eşime bile sarılmıyorum ne zamandır hatta o da fark etmiş li bugün bana sarılıp fark ettim de çok zaman olmuş dedi anaaa dedin harbi laa ama bunu ben o diyene kadar fark etmedim. Kızım dışında hiçbir şeyle ilgilenmek istemiyorum. Ya hatta bazen onunla bile ilgilenmeye üşendiğim oluyor ne oluyor bana böyle. Yani bu güzel yemek yapamama temizlik durumu hep vardı ama azda olsa toplardım ama şimdi hiçbir şey yapasım yok. Yatayım hep uyuyayım istiyorum. Ya ben neden böyle oldum. 8 aylık hamileyim kızım 18 aylık acaba bundan mı böyle oldu bu yani nebilim bir değişik oldum Bn sanki. Mesela dolapları düzenli değil ama bugün fark ettim ben düzenli olmadığını yerler tozlu hafiften ama bugün aaa dedim arkadaş ben eşimi bile sevmeye üşeniyorum. Bu ne yahu
Genele yayılmış bi bezginlik, halsizlik ve günlük yaşamdan el etek çekme hali gibi görünüyo, durumunuzu düsününce düz biyolojik ve hormonal yorgunluk olması yüksek ihtimal. Sinsi bi depresyon başlangıcı diyeceğim ama depresyon ciddi bi hastalık, o nedenle 3 satırla teşhis uydurma sığlığı ve sığırlığı yapmak istemiyorum kendi kendime. O yüzden hamileliktir o, yine de dalgınlık ve halsizlik artarak devam ederse bi uzmana sormakta fayda var noluyo bana diye. Önce bi fiziksel durumunuzu kontrol ederler, fiziksel kaynaklı degilse belki bi psikolojik degerlendirmeye yönlendirirler.

Yorgun olmaniz cok normal ya. Dinlenmeye zamaniniz yok cunku evde bir bebis daha var. koca da azicik anlayisli olup sizin yukunuzu alabiliyor mu? Bir ev isidir,cocukla ilgilenmektir gibi gibi?
Ev işinde alıp sil süpür yapmıyor ama lavaboları temizler banyo yıkar kızımızla genelde ilgilenir. Yemek olmasa sorun etmez zeytin peynir çıkarıp yer hepte olsa yer yemekleri güzel olmuyor baştan savma mesela yemek yapmayı bilmez pek yapmaz o yüzden ama yer kötü de olsa

Genele yayılmış bi bezginlik, halsizlik ve günlük yaşamdan el etek çekme hali gibi görünüyo, durumunuzu düsününce düz biyolojik ve hormonal yorgunluk olması yüksek ihtimal. Sinsi bi depresyon başlangıcı diyeceğim ama depresyon ciddi bi hastalık, o nedenle 3 satırla teşhis uydurma sığlığı ve sığırlığı yapmak istemiyorum kendi kendime. O yüzden hamileliktir o, yine de dalgınlık ve halsizlik artarak devam ederse bi uzmana sormakta fayda var noluyo bana diye. Önce bi fiziksel durumunuzu kontrol ederler, fiziksel kaynaklı degilse belki bi psikolojik degerlendirmeye yönlendirirler.
Bende öyle düşünüyorum sanırım fiziki olarak bulunduğum durum bunu yapıyor bana he şu var ben normalde de çok güzel yemekler yapan çok düzenli birisi değildim zaten ama bu kadarda bırakmış değildim bir şeyleri üşenme var ciddi anlamda yattığı yerde kalasım var. 1 ay sonra inşallah doğum olduktan sonra biraz gözlemleyeceğim kendimi one göre bir uzmana görüşmekte fayda var

Ah canım bebek küçük sen hamilesin tekrar ,zorlanırsın ayrıca bu zorluk biraz iç dünyanı depresyona sürükler,psikolojik destek alın doğum sonrası daha ağır hale gelir

Çocuğunun hareketli zamanları, bir de hamilesin üşenmen çok normal. Bütün konularında kendine yüklenme halindesin. Bence artık bundan vazgeç. Anneliğini, kadınlığını, sevgini, ev hanımlığını vs sorgulama. Olduğu kadar olsun her şey. Çünkü zor gerçekten zor. Tek çocukla da zor. Bak akşamdan beri çocuğun kıyafetlerini ayırıp dolabını düzeltmeye çalışıyorum ben orayla uğraşırken kızım arkadan dağıttığı için bir dolabın içinden ancak çıktım. Arada istekleri de bitmiyor anne kitap oku anne oyun oyna , anne mama ver, meme ver derken eee ben akşamdan beri mutfağa elimi sürmedim , az önce kahvaltı yapabildim ve akşam da artık mutfağa girişirim yarın da eşimle temizliği hallederiz. Ben kötü bir anne değilim yetersiz değilim elimden geleni yapıyorum çünkü. Ama dışarıdan birisi görse der ki bu kadın akşama kadar eşinde kumanda yatmış hiç iş yapmamış evini b*k götürüyor. Benim uğraşımı görmez , çocuğum muhtemelen bir yabancının yanında pısıp oturacağı için onun ne kadar hareketli olduğunu ve bana nefes aldırmadığını da bilmez. Çevre ve insanlar bu kadar acımasızken biz kendimizi sevelim yaa aferin diyelim kendimize. Çok iyisin bugünü de atlattın diyelim. Sen de de kendine bunu.

Çocuğunun hareketli zamanları, bir de hamilesin üşenmen çok normal. Bütün konularında kendine yüklenme halindesin. Bence artık bundan vazgeç. Anneliğini, kadınlığını, sevgini, ev hanımlığını vs sorgulama. Olduğu kadar olsun her şey. Çünkü zor gerçekten zor. Tek çocukla da zor. Bak akşamdan beri çocuğun kıyafetlerini ayırıp dolabını düzeltmeye çalışıyorum ben orayla uğraşırken kızım arkadan dağıttığı için bir dolabın içinden ancak çıktım. Arada istekleri de bitmiyor anne kitap oku anne oyun oyna , anne mama ver, meme ver derken eee ben akşamdan beri mutfağa elimi sürmedim , az önce kahvaltı yapabildim ve akşam da artık mutfağa girişirim yarın da eşimle temizliği hallederiz. Ben kötü bir anne değilim yetersiz değilim elimden geleni yapıyorum çünkü. Ama dışarıdan birisi görse der ki bu kadın akşama kadar eşinde kumanda yatmış hiç iş yapmamış evini b*k götürüyor. Benim uğraşımı görmez , çocuğum muhtemelen bir yabancının yanında pısıp oturacağı için onun ne kadar hareketli olduğunu ve bana nefes aldırmadığını da bilmez. Çevre ve insanlar bu kadar acımasızken biz kendimizi sevelim yaa aferin diyelim kendimize. Çok iyisin bugünü de atlattın diyelim. Sen de de kendine bunu.
Aslında yazdıklarınız çok güzel üzerimizdeki baskıda bunu yapıyır aslında doğru ama bende ciddi boşvermişlik var yani yapamama değilde yapmama aslında 😐 yani mesela tezgah toplanacak he kızımdan da toplayamadığım da oluyor ama toplamıyorum belki yarım saatte bitecek ama ben onu erteliyorum annem gelip görürse o yapıyor. Eşimi sevmeye bile üşendim resmen ve bugün üzüldüm

Back
X