Buda bana dert oldu (Çalışan anne çocukları nasıl büyür)

Bak bu çok güzelmiş canım okulun böyle etkinlikleri varsa çok güzel, 🙏👍
Okulun etkinligi degildi bu. Bazi kolejlerin okul bottikten sonra etutleri var ama benim bahettigim bir kres idi ama kres ile beraber okula giden cocuklar icin etut merkezi isini de yapiyordu. Boyle yerler var. Okul bitince servisle okuldan cocugu alip odevlerini yaptiriyorlar. Cocuk derslerden bikmasin diye oyunlar oynatiyorlar. Kucuk cocuklar icin kres hizmeti, biraz buyukler icin etut merkezi isini goruyorlar. Sizin bulundugunuz yerde vardir, bir arastirin.

Okulun etkinligi degildi bu. Bazi kolejlerin okul bottikten sonra etutleri var ama benim bahettigim bir kres idi ama kres ile beraber okula giden cocuklar icin etut merkezi isini de yapiyordu. Boyle yerler var. Okul bitince servisle okuldan cocugu alip odevlerini yaptiriyorlar. Cocuk derslerden bikmasin diye oyunlar oynatiyorlar. Kucuk cocuklar icin kres hizmeti, biraz buyukler icin etut merkezi isini goruyorlar. Sizin bulundugunuz yerde vardir, bir arastirin.
Bir araştırayım cnm mutlaka birşeyler bulınur. 😍

Bu arada senin ikizleri de Allah bağışlasın komşu flan bulunur belki aynen annem dur al gibi değil
seni
Ben ne yapayım. 5 yaşında ve 8 aylık iki Kızım var. Yardımcı olacak hiç bir akrabam yok ve çalışıyorum. Büyük Kızım anaokuluna gidiyor, küçük kızıma bakıcı bakıyor. Seneye ilk okula başlayınca, kızıma okul çıkışı bakıcı bakabilir yada etüt merkezine gönderebilirim. Tercihim etüt merkezi ama bakalım ne olacak. Seninkiler büyümüş. Büyük çocuğunuz bile okul çıkışı bakabilir kardeşlerine bi kaç saatliğine. Benim arkadaşım özel okula gönderdi küçük oğlunu büyük kızı lise bire gidiyor. Zorda kalınca büyük bakar oluyor küçüğe.
Allah bağışlasın ama bakıcı yada etüt en matıklısı

İlkokul 2. Sınıf ve 3. Sınıfa giden 2 kızım var. İlkokula başlayana kadar herşey güllük gülistanlıktı. Sabah işe giderken kreşe bırak işten eve dönerken al şeklindeydi. Okula başladılar şansıma adresimize çıkan okul tam gün. Yani 9 da başlayıp 3 te bitiyor. 3 ten sonra bazı günler etüd oluyor saat 5 e kadar hergün değil ama. Ben 7.30 da evden çıkıyorum saat 6 da evdeyim. Bakıcı bulmak çok sorun çünkü sadece sabah okula gönderecek akşam karşılayacak. Gelenler ya tam gün yada yarım gün geliyorlar. Sabah 1 saat akşam 1 saat geleyim diyen yok yani. 1 tane vardı yaşlı bir teyze oda ameliyat olacağım dedi gitti. Şimdilik annemi getirdim yeni birini bulamadım. Seneye özele vereyim diyorum bu seferde kızım 4. Sınıf son sene düzen bozulur vermek istemiyorum. Yani kelin ilacı yok... Siz bana bi akıl verin...

Annenizin yardımı gibi olmaz belki ama, bakıcı tutmalısınız.Tam gün olan bir okula veremeyeceksiniz, en mantıklısı bakıcı tutmanız olacaktır.

İlkokul 2. Sınıf ve 3. Sınıfa giden 2 kızım var. İlkokula başlayana kadar herşey güllük gülistanlıktı. Sabah işe giderken kreşe bırak işten eve dönerken al şeklindeydi. Okula başladılar şansıma adresimize çıkan okul tam gün. Yani 9 da başlayıp 3 te bitiyor. 3 ten sonra bazı günler etüd oluyor saat 5 e kadar hergün değil ama. Ben 7.30 da evden çıkıyorum saat 6 da evdeyim. Bakıcı bulmak çok sorun çünkü sadece sabah okula gönderecek akşam karşılayacak. Gelenler ya tam gün yada yarım gün geliyorlar. Sabah 1 saat akşam 1 saat geleyim diyen yok yani. 1 tane vardı yaşlı bir teyze oda ameliyat olacağım dedi gitti. Şimdilik annemi getirdim yeni birini bulamadım. Seneye özele vereyim diyorum bu seferde kızım 4. Sınıf son sene düzen bozulur vermek istemiyorum. Yani kelin ilacı yok... Siz bana bi akıl verin...
Bu sıkıntılar daha şimdiden bastı bedenime Ama az araştırdım çocuk klupleri veya özel etüdler var

O kadar üzülüyorum ki anneleri çalışan çocuklara bebeklere...Özellikle 5 yıl çok önemli yaa...Anne gibisi var mi..Bende orta gelirliyim ama calismayip çocuklarıma bakmayı seçtim keşke bütün çocuklar annesiyle büyüse.. Geri gelmeyecek telafisi olmayacak yıllar..
Ama çalışmak zorundayız ekmek kapısı zavallı bebelere çalışmasam sana çikolata alamam gibi klişe laflarla büyütüyoruz maalesef

Ama çalışmak zorundayız ekmek kapısı zavallı bebelere çalışmasam sana çikolata alamam gibi klişe laflarla büyütüyoruz maalesef
Keşke zorunda olmasak çocuklarda anne hasreti çekmede o ayrı....Ama keyfi çalışan annelerde var etrafımda ve çocuğa bencillik olduğunu düşünüyorum bunun

6 yasindaki sipam kres etus tarzi bir yere gidiyor, okul cikisi aracla aliyorlar, biz is cikisi direk oradan aliyoruz.
Ama bunun disinda okul tatilleri veya hastalik durumunda evden calisacak sekilde isverenimizle anlastik, esim ve ben sira sira kullaniyoruz bu hakki.
Cok zor gercekten, ozellikle kisin salgin hastalik zamani, imkan olursa ben annemi babami cagiriyorum bir kac haftaligina, cocuklari okula gondermemek icin.

Keşke zorunda olmasak çocuklarda anne hasreti çekmede o ayrı....Ama keyfi çalışan annelerde var etrafımda ve çocuğa bencillik olduğunu düşünüyorum bunun

Aslinda cocuklar icin iyi bir ortam bu yerler. Biz memnunuz en azindan. Oglumun hem okulda hem orada arkadas cevresi var, genelde de yasi kucuk oldugu icin okul sonrasi eglenceli aktivite yapiyorlar.

Aslinda cocuklar icin iyi bir ortam bu yerler. Biz memnunuz en azindan. Oglumun hem okulda hem orada arkadas cevresi var, genelde de yasi kucuk oldugu icin okul sonrasi eglenceli aktivite yapiyorlar.
Tabiki faydası illaki vardır ama çocukların anneye ozellikle ilk 5 yaşa kadar herşeyden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum bu benim görüşüm tabi herkese saygı duyarım bu kaniyada şöyle vardım annem de ara ara çalışan bı kadındı ve onun evde olmamasına hiç tahammülüm yoktu çok üzülürdüm evdeki varlığı pahabicilemez bı mutluluktu mutfaktaki tikirtisi yemek kokusu...Ve ilk 5 yaşa kadar çocuklarımı yalnız bırakmak çalışmak istemedim...Mecbur çalışanlara birşey demiyorum ama keyfi çalışanlar özellikle bebekken bırakmamalı bence

Tabiki faydası illaki vardır ama çocukların anneye ozellikle ilk 5 yaşa kadar herşeyden daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum bu benim görüşüm tabi herkese saygı duyarım bu kaniyada şöyle vardım annem de ara ara çalışan bı kadındı ve onun evde olmamasına hiç tahammülüm yoktu çok üzülürdüm evdeki varlığı pahabicilemez bı mutluluktu mutfaktaki tikirtisi yemek kokusu...Ve ilk 5 yaşa kadar çocuklarımı yalnız bırakmak çalışmak istemedim...Mecbur çalışanlara birşey demiyorum ama keyfi çalışanlar özellikle bebekken bırakmamalı bence
Maalesef b2nnim annem de çalışırdı ve ben babamı küçük yaşta kaybetmenin acısını annemi görememiş olmanın acısını hala çekiyorum. Annem çalışırdı ben Orda burda büyüdüm çok zordu ne ergenlik yaşadım ne birşey.

Maalesef b2nnim annem de çalışırdı ve ben babamı küçük yaşta kaybetmenin acısını annemi görememiş olmanın acısını hala çekiyorum. Annem çalışırdı ben Orda burda büyüdüm çok zordu ne ergenlik yaşadım ne birşey.
Evet aynen annelerin çalışmasını cocuklar çekiyor anlamayan annelerde mesajıma beğenmedim diyor empati kuramiyorlar malesef...Zaten zorunlu çalışan annelere birşey demiyorum ben

Merhaba kızlar beni tanımayanlar için kısaca kendimden bahsedeyim bu arada hepinizi çok özledim ponçiklerim. Bu akşam beni uyumayacak bir dert yapıştı yakama. Ayy fenalık bastı saatlerdir😵😵. Bir devlet kurumunda Memur olarak çalışmaktayım. Eşim de özelde çalışıyor. 3 cocugum var. Biri büyük zaten. Neyse diğerleri ikiz. Annem 4 yıldır benimle neyse ki kızlarımda 4 bucuk yaşına geldi.Bu yaşa beraber getirdik. Eşim sabah benimle çıkıp akşam geç geliyor. İşi evimize 1 saat uzaklıkta neredeyse. Annem benimle 2 yıl bile kalmaz artık memlekete gider diye düşünüyorum.Bu Cocuklar 6 yaşından 12-13 yaşına kadar nasıl büyüyecekler. Okul dışında ne yapacaklar nereye gidecekler kafayı yiyeceğim bir düşünce yapıştı kafama. Sizler nasıl yapıyorsunuz bir el atın şu ga inana, 😂😂🙏🙏Bu arada maddi durumum normal evim kira önerileriniz nelerdir.

Valla kocaman olmuşlar okula gidecekler sonra da etüt gibi bişeye kalacaklar siz de iş çıkışı alacaksınız.
Ben 2 yaşına gelince kreşe verip sabah bırak akşam al yapacağım mesela mecburen. Hem ikizlermiş sıkılmazlar da.

Evet aynen annelerin çalışmasını cocuklar çekiyor anlamayan annelerde mesajıma beğenmedim diyor empati kuramiyorlar malesef...Zaten zorunlu çalışan annelere birşey demiyorum ben
Zorunlu çalışmaktan kastınız nedir?
Mesela ben çalışmayınca da orta halli geçinebiliyoruz. Ama işimi elde edebilmek için 20 senedir okuyorum, işimi seviyorum ve mesleğimde ilerlemek de istiyorum. Bırakmak ve evde körelmek beni mutlu etmez ki.
Çocuğumla beraber de olmak istiyorum ama örneğin 3 -4 yaşında sürekli evde benimle olmaktan o da sıkılacaktır diye düşünüyorum çünkü ona yeterli sosyal ortamı sağlayamam tek başıma.
Bu yüzden oyun ve eğitimin beraber olduğu kurumları çok önemsiyorum. Zarardan çok fayda getireceğine inanıyorum çocuğun ihtiyacına uygun olan seçildiğinde

Zorunlu çalışmaktan kastınız nedir?
Mesela ben çalışmayınca da orta halli geçinebiliyoruz. Ama işimi elde edebilmek için 20 senedir okuyorum, işimi seviyorum ve mesleğimde ilerlemek de istiyorum. Bırakmak ve evde körelmek beni mutlu etmez ki.
Çocuğumla beraber de olmak istiyorum ama örneğin 3 -4 yaşında sürekli evde benimle olmaktan o da sıkılacaktır diye düşünüyorum çünkü ona yeterli sosyal ortamı sağlayamam tek başıma.
Bu yüzden oyun ve eğitimin beraber olduğu kurumları çok önemsiyorum. Zarardan çok fayda getireceğine inanıyorum çocuğun ihtiyacına uygun olan seçildiğinde
Bebekken bırakmaktan bahsediyorum hasta olunca annesine değilde bakicisina yada anneanne babaannesine sarılmak onunla uyumak zorunda kalmasından bahsediyorum elbet çalışılır elbet kariyerde yukselinir ama bu cocugun ilk 4 yılında olmamalı bence...Arkadaşlarım çalışıyor gecen bı arkadasimdayim iki çocuğu var biri birinci sınıf diğeri iki yaşında annesi gelince iki yaşındaki çocuğun tepkisini görmeniz lazım ne meslek ne para ne pul önemli benim gözümde o cucugun gulmekle ağlamak arasında kalması o mazlumlugu..İki saat kalkmadı annesinin kucağından yemeğini yediremedik uyutamadik annesi gelince yemeğini yiyip annesinin koynunda uyudu bu elinden alınmalı çocuğun meslek kariyer para her zaman elde edilebilir ama çocuklarımızın o anlarinin telafisi yok bence...

Back
X