Buda bizim dert:) Evli bayanlar bir bakabilir mi?

Herkesin çevresi , geleni gideni farklıdır. Bazısı 100 kişiyle düğün yapar bazısı 500. Bizim ailede kime ne taktıysan, kaç gr bilezik götürdüysen aynısı geri gelir. Bence bu bizlerin yardımcı olabileceği bi konu olmamış, gelin damat kendi taraflarından az çok ne geleceğini bizden daha iyi bilirler diye düşünüyorum. Mesela düğünümde eşim tarafından bi halt gelmedi bize çünkü annesi hiç düğünlere gitmeyen takı götürmeyen birisi. Dolayısıyla akrabaları bile bir şey takmadı diyebilirim. Benim annemler çok giderler düğünlere takılarımın hepsi nerdeyse benim tarafımdan geldi.

Hanımlar biraz garip bi soru olucak sanırım farkındayım ama kuzenim için açıyoruz konuyu. Kendisinin bu haziran ayında düğünü var nasipse.
Tamamen borçsuz harçsız evlenicekleri için kuzenim düğünde takılan altınlarla kendisine araba almak istiyor. Fakat bir düğünde ortalama ne kadarlık altın takılır, tahminen elde edilen rakam nedir bir türlü bulamadık:) fikrimiz yok.
Bu sebeple ayıptır sorması, evlendiğinizde size takılmış olan toplam takıların maddi değeri nedir bunu sormak istedik.
Ortalama bir rakam düşünüp ona göre bir araba bakıcak kendisine.
Şimdiden teşekkürler:)
Bize 50 küçük altın 8 milyar para 4 de kalın burma takılmıştı. Herkezin farklı olur :)

Hanımlar biraz garip bi soru olucak sanırım farkındayım ama kuzenim için açıyoruz konuyu. Kendisinin bu haziran ayında düğünü var nasipse.
Tamamen borçsuz harçsız evlenicekleri için kuzenim düğünde takılan altınlarla kendisine araba almak istiyor. Fakat bir düğünde ortalama ne kadarlık altın takılır, tahminen elde edilen rakam nedir bir türlü bulamadık:) fikrimiz yok.
Bu sebeple ayıptır sorması, evlendiğinizde size takılmış olan toplam takıların maddi değeri nedir bunu sormak istedik.
Benim takı ve paralar toplam 97 bin liram olmuştu ama herkesin farklıdır kendi çevresine göre düşünsün

düğünün hemen ertesi günü gidip alacak değilsiniz ya..takılsın altınlar sonra bütçe yapar gidip alırsınız arabanızı..
evlilik heyecanı yerine araba heyecanına ilk defa şahit oldum ...

Şİmdi herkesin çevresi farklıdır.BU biraz garip bir soru olmuş.
Birde aile olarak bizde adettir.Mesela kim evlenirse önce ona takılır sonra onlarda gelir o kişiye takar.
Ailesi en az çeyreği çevresine takmış mı ?:KK48:
Şİmdi geçen abim evlendi oda borçsuz evlendi .ailemin önceden taktıkları şimdi abime takıldı yaklaşık 30-40 bin arasında e bununla da gayet uygun bir araba alınabilir.

Canim bizde mesela 5 sene önce toplam 82.bin toplandi butun hepsi taki para ceyrek.
Çevre çok önemli bizim ailemiz aşiri kalabalik, eşimin aileside bizim kadar kalabalik işimiz sebebi ile çevremiz daha da kalabalik, yani mesela sadece annem babam ablam eniştem 4 unun taktiği taki 20 bindi.
Tamamen maddi imkanliklara bağli dusun o zaman 20 tl bile takan olmustu . Sadece 20 tllerden nakit 1.000 tl toplanmiş. 20 değilde 100 olsaydi daha darkli olurdu :)

en acı cevabı ben vereyim size o zaman.

eşim abisinin sırasını aldığı için altınlar abisinin hakkı diye düğün takısızdır yazıldı davetiyeye.
yine de toplam da 3 binlik takı takıldı. sonra da kim ne taktıysa kağıda yazıp elimize verdiler siz de bu kişilerin düğünü olunca gidip takacaksınız denildi..

Back
X