İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Buğday alerjisi olanlar yardim lazım

Bebeklikten beri hep kabiz bir bireyim acikcasi :)

Ama kabizligim asla normal duzelmez mutlaka 1 ya da 2 gun ishalle acilir ve hemen geri daha beter bir kabizliga döner.

Bu sebeplede hep sisim, kac kez kolonoskopiye girdim hiç bilmiyorum. Su an enfeksiyon hastaliklarinda bir surec geciriyorum, onlarin aldiklari kanlarda lokosit, eritrosit hep normal cikiyor. Neyse ben bi gastroya gideyim en iyisi. Hayir bu kadar ishale kiloda veremiyorum hic :(

Evet laktoz sut urunleri tabi ama o zaman iste ishalime sebep bulamayinca hic gaitada seker aramadan o zaman laktoz intoleransin var dedi kapadi konuyu, buyuk kizim laktoz intoleransi tanili neler yasadiklarini iyi tecrube ediyorum, bende bu sebeple sorunumun gluten oldugunu dusunuyorum hep.
Sanırım antibiyotik kullanmissiniz. Antibiyotik bağırsak florasinin ağzına eder. Sürekli ishal yapar çünkü faydalı ve besinleri sindirmemize yardımcı bakterileri yok eder. ibsye de çevirmiş olabilir. Küçükken bende çok antibiyotik kullandım ve benim bağırsaklarda Allaha emanet yaşıyor. Kolonoskopi ye bir kere girdim zaten dediğiniz gibi detaylı incelenmiyor. Bi şekilde başlarından saviyorlar. Bu işin ilacı sağlıklı ve probiyotik ağırlıklı beslenmek. İlacı yok çünkü. Eğer çok çay, kahve ve sigarada tüketiyorsaniz bunlarda bağırsakta ki ince kıl benzeri yapılar varmış bunları tahrip edip inceltip geçirgen bağırsağa neden olabiliyormuş. Yani ikinci beynimiz bağırsak bozulursa bizde bozuluyoruz 🤦

Sanırım antibiyotik kullanmissiniz. Antibiyotik bağırsak florasinin ağzına eder. Sürekli ishal yapar çünkü faydalı ve besinleri sindirmemize yardımcı bakterileri yok eder. ibsye de çevirmiş olabilir. Küçükken bende çok antibiyotik kullandım ve benim bağırsaklarda Allaha emanet yaşıyor. Kolonoskopi ye bir kere girdim zaten dediğiniz gibi detaylı incelenmiyor. Bi şekilde başlarından saviyorlar. Bu işin ilacı sağlıklı ve probiyotik ağırlıklı beslenmek. İlacı yok çünkü. Eğer çok çay, kahve ve sigarada tüketiyorsaniz bunlarda bağırsakta ki ince kıl benzeri yapılar varmış bunları tahrip edip inceltip geçirgen bağırsağa neden olabiliyormuş. Yani ikinci beynimiz bağırsak bozulursa bizde bozuluyoruz 🤦
5 Senedir gebelikti emzirmeydi derken en agir tukettigim ilac parol idi, o da 5 senede 1 paket anca icmisimdir.

5 sene icindeki ilk antibiyotigimdi ve sonuc bu oldu, gebelik sureclerimden oncede cok antibiyotik insani degildim, hastane yatisi vs gibi durumlara donusmedikce kullanmadim aslinda belki de bu sebeple tolere edemedi bagirsaklarim, antibiyotikten sonra probiyotikte kullandim ama duzelemedim.

Gastroya gideyim diyorum ama ne kadar ilgilenecekler onada şüpheliyim yalan yok. Onceki mesajda anlattigim uzun donem ishal surecimde, gaita ornegini benim zorumla almislardi mesela, probiyotik onerip yollamisti ilk doktor, bazen kiriliyorum saglik sektorune ☺️

Şöyle ki gaytada lökosit ve eritrosit bakıyoruz kanlıysa inflamatuar barsak hastalığı olabilir lökosit yüksek çıkarsa mikrobiktir gibi gibi
Devlet hastanesi yapıyomu bunu. Yani gaitadan ornek fln 🤣 Bazen afedersiniz büyük abdestimi düzgün yapmama rağmen su grilesiyor. Bazende dikkat ediyorum olmuyor. Kan vs yada bir siyahlık görmedim suyun rengi kafamı karıştırıyor. Bana divertikül it var demişlerdi. Belkide büyüdüler benimkiler 🤦
5 Senedir gebelikti emzirmeydi derken en agir tukettigim ilac parol idi, o da 5 senede 1 paket anca icmisimdir.

5 sene icindeki ilk antibiyotigimdi ve sonuc bu oldu, gebelik sureclerimden oncede cok antibiyotik insani degildim, hastane yatisi vs gibi durumlara donusmedikce kullanmadim aslinda belki de bu sebeple tolere edemedi bagirsaklarim, antibiyotikten sonra probiyotikte kullandim ama duzelemedim.

Gastroya gideyim diyorum ama ne kadar ilgilenecekler onada şüpheliyim yalan yok. Onceki mesajda anlattigim uzun donem ishal surecimde, gaita ornegini benim zorumla almislardi mesela, probiyotik onerip yollamisti ilk doktor, bazen kiriliyorum saglik sektorune ☺️
İşte sadece probiyotik le olmuyor. Ciddi bir diyet gerekiyor. Gluten geçtim Çay ve kahveye bile veda etmeliyiz. Sadece probiyotik değil kefir, yoğurt, turşu, fermente gıdalara ağırlık vermeliyizki duzelebilelim. Ben çay kahve sigara kısmında eksiğim mesela. Ne kadarda icmemeye çalışsam günde bir bardak içiyorum. Bazen bol baharatlı yiyorum. Tam olarak basarabilmis değilim ama ishal sorununu biraz çözdüm gibi. Tabi bir enfeksiyona bakar bende 🤣 antibiyotik alırım arkasından mutlaka idrar yolu enfeksiyonu gelir o biter mantar gelir. Antibiyotik cidden beni mahvediyor mutlaka hastalaniyorum kullanınca.

Back
X