Buğday Sütü

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.115
31.084
1.123
61
Konya
Duymaya alışık olduğumuz bir içecek değil evet ama yapılışı gayet kolay ve vücut sağlığı için önemlidir. Kısaca buğday; Çok besleyici ve yaygın bir tahıldır. Karbonhidrat ve B vitamini açısından zengin bir besindir. Kalsiyum, demir ve çinko minerallerini de bol miktarda barındırır. Sağlık açısından vazgeçilmez olan lifli gıdalardandır.
Bunun yanı sıra, buğdayın suyu kaynatılıp içildiğinde zihni yorgunluğu giderir, sinirleri teskin eder, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı olduğu da söylenmektedir.
Gelelim buğday sütü hazırlanmasına;
Malzemelerimiz,
*2 çorba kaşığı buğday
*2 su bardağı sıcak su
*2 çorba kaşığı bal

*1 adet muz,
*1 tutam tarçın
Yapılışı,
* Buğdayı havanda dövüp bir termosa koyun.
* Üzerine sıcak suyu ekledikten sonra kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece bekletin.
* Ertesi gün blenderden geçirin.
* Üzerine bal ve muz ekleyip yeniden çekin. Üzerine tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
Kısaca Buğday: * Çok besleyici ve yaygın bir tahıldır. * Karbonhidrat ve B vitamini açısından zengin bir besindir. * Kalsiyum, demir ve çinko minerallerini de bol miktarda barındırır. Sağlık açısından vazgeçilmez olan lifli gıdalardandır. * Bunun yanı sıra, buğdayın suyu kaynatılıp içildiğinde zihni yorgunluğu giderir, sinirleri teskin eder, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı olduğu da söylenmektedir.

buğdayın lekelere iyi geldiğini duymuştum bu sütü yüzümüze sürüp yatsak acaba alerji bir şey yapar mı deneyen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…