melisnaz ömrümün sahibi... Kayıtlı Üye 5 Ekim 2010 683 119 123 16 Ekim 2015 Konu Sahibi Konu Sahibi melisnaz #1 Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı buğday 1 tane soğan 1 kaşık salça 1 litre sıcak su 1 fincan sıvıyağ Tuz Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp tencerede sıvıyağ ve salçayla kavuralım.(ben düdüklü tencere kullandım.) Yıkayıp süzülen buğday ve mercimeği de katalım ve bir iki dakika daha kavuralım. Tuzunu da katıp sıcak suyunuda ekleyip kapağını katalım. Yaklaşık 1 saat pişirelim. Afiyet olsun..
Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı buğday 1 tane soğan 1 kaşık salça 1 litre sıcak su 1 fincan sıvıyağ Tuz Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp tencerede sıvıyağ ve salçayla kavuralım.(ben düdüklü tencere kullandım.) Yıkayıp süzülen buğday ve mercimeği de katalım ve bir iki dakika daha kavuralım. Tuzunu da katıp sıcak suyunuda ekleyip kapağını katalım. Yaklaşık 1 saat pişirelim. Afiyet olsun..
Belissima77 Amaca giden yolda herşey mübahtır Kayıtlı Üye 20 Şubat 2015 4.863 2.616 133 16 Ekim 2015 Konu Sahibi Konu Sahibi melisnaz #2 melisnaz .!.: Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı buğday 1 tane soğan 1 kaşık salça 1 litre sıcak su 1 fincan sıvıyağ Tuz Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp tencerede sıvıyağ ve salçayla kavuralım.(ben düdüklü tencere kullandım.) Yıkayıp süzülen buğday ve mercimeği de katalım ve bir iki dakika daha kavuralım. Tuzunu da katıp sıcak suyunuda ekleyip kapağını katalım. Yaklaşık 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.. Genişletmek için tıkla... Teșekkürler canım, ellerine sağlık, tam kıș çorbası, denerim inșallah
melisnaz .!.: Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı buğday 1 tane soğan 1 kaşık salça 1 litre sıcak su 1 fincan sıvıyağ Tuz Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp tencerede sıvıyağ ve salçayla kavuralım.(ben düdüklü tencere kullandım.) Yıkayıp süzülen buğday ve mercimeği de katalım ve bir iki dakika daha kavuralım. Tuzunu da katıp sıcak suyunuda ekleyip kapağını katalım. Yaklaşık 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.. Genişletmek için tıkla... Teșekkürler canım, ellerine sağlık, tam kıș çorbası, denerim inșallah