Bugün babamı tuttuğum eve bırakıp geldim...

Annemle babam 1 yıldır ayrılar babam wc işletiyor ordada kalıyordu bundan 2hafta önce yanına gittim biraz eşya götürmek için baktım ki yatacak yeri yok hava soğuk baba dedim burda yatılmaz gel bize gidelim nerdeyse 2hafta bizde kaldı bende ona ev tuttum kiralık eve biraz esya felan aldım bugünde evine bıraktım ama hala içime sinmiyor aksamları ne yiyecek diye gerçi sabah gidipnakşama geliyor ama yinede bugün zoruma gitti kendi evine bırakınca tek kalıcak felan ama ne yapabilirdim ki bende evliyim

Vicdanın ne yaparsan yap rahat bırakmıyor değil mi canım kötü de olsa seni çokta üzse öyle olur çünkü çok merhametlisin. Rabbimde sana merhamet etsin.
Bir şey sorucam evine neden götürmüyorsun yanlış anlama sakın sadece merak ettim tamamen benimle ilgili aslında vereceğin cevap beni aydınlatabilir.

Vicdanın ne yaparsan yap rahat bırakmıyor değil mi canım kötü de olsa seni çokta üzse öyle olur çünkü çok merhametlisin. Rabbimde sana merhamet etsin.
Bir şey sorucam evine neden götürmüyorsun yanlış anlama sakın sadece merak ettim tamamen benimle ilgili aslında vereceğin cevap beni aydınlatabilir.
Kendim rahat edemiyorum tamam geç geliyor ama olmuyor öylede bir yere gitsem babamın geleceğe saate göre hareket ediyorsun felan filan kendi evinde rahat olmuyor

Ben olsam sürekli ağlardım. Duvarlar üstüme üstüme gelirdi. Eşime çemkirirdim. Bir evlat olarak üzerime düşeni yaptım mı acaba sorularıyla boğuşurdum. Sonuçta yazılı bir kuralı yok. Yemek yiyebilir miydim bilmiyorum. Çok ağlardım ben. Bu konularda duygusalım. Sizin için demiyorum da mesela bu ailesini ezip evlenen kızları bir kaşık suda boğasım geliyor. Ve yine diyorım bem çok ağlardım. Düğün öncesi çıkarken mesela evden o kadar ağlamıştım ki makyaj kalmamıştı ağlamayı durduramadığım için çıkamamıştım evden. Bazıları demiş kesin vazgeçecek bu kız. O kadar da manyağım. Bu durumda bilmiyorum ya. Düşünüyorum da baba sana ev tuttum hadi bırakayım bile diyemezdim sanırım. Ki babamla çok da yakın ilişkimiz yok. Yine de büyük konuşmak istemiyorum da zor işini yapamazdım gibime geliyor. Yine de uzaktan konuşması zor. Çok üzüldüm ama ben bile şimdi evde tek başına

Kendim rahat edemiyorum tamam geç geliyor ama olmuyor öylede bir yere gitsem babamın geleceğe saate göre hareket ediyorsun felan filan kendi evinde rahat olmuyor

Annem babam çok şükür sağ. Ama bir gün birine bir şey olursa Allah korusun yalnız bırakmak istemiyorum her şeye rağmen bakmak istiyorum. (babam bize çok çektirdi çünkü,) ama yapamam ev üstüne ev olmaz diyorum hemen arkasından.
Sonrada bir vicdan sızlaması başlıyor koskoca evlere sığdıramıyoruz bizi büyüten insanları ne garip.

Annemle babam 1 yıldır ayrılar babam wc işletiyor ordada kalıyordu bundan 2hafta önce yanına gittim biraz eşya götürmek için baktım ki yatacak yeri yok hava soğuk baba dedim burda yatılmaz gel bize gidelim nerdeyse 2hafta bizde kaldı bende ona ev tuttum kiralık eve biraz esya felan aldım bugünde evine bıraktım ama hala içime sinmiyor aksamları ne yiyecek diye gerçi sabah gidipnakşama geliyor ama yinede bugün zoruma gitti kendi evine bırakınca tek kalıcak felan ama ne yapabilirdim ki bende evliyim
WC de yatacak yatağı yokken aklın nerdeydi bazen zor dank ediyor sevdiklerimizi hatırlamak sanırım çok hassas olduğum konudur bu anne babaya bakmak için bir şeylerin arkasına sığınmak yok evliyim yok bekarım bunlar geçerli bir sebep olamaz sevdiklerimiz diye yazdım yazımda sakın çoklu bir örnek verdim diye içine ferahlık düşdü sakın o ferahlık düşmesin sizin gibi evlatların vay haline yazık birde pişkin pişkin anlatıyorsun ev tutup lütufta bulundun dimi

Evine niye tasimadin vs diyenler olabilir tabi ama bu okadar kolay olmuyor. Ozellikle yalniz kadin neyse ancak yalniz olan erkekse zor oluyor. Onlarda rahat edemiyor zaten.
Sukur ki babaniz yatalak vs degil oyle olsa mecbur beraber yassmalisiniz derdim

Canim bak bizim akrabamizi ,babamin amcasi cocuklari bakmadi. Bizde kal dedik kalmadi cekindi. Allah idimixi rast getirdi dibimizden ev tuttuk kucucuk esyalar vs dosedik. Ev kombili faturalari biz kardesler bolustuk herkes bir masrafi oduyor. Hergun istediginde ugrar yemek yer vs uyumaya gider. Gelmese biz yemek gotururuz. Son dort yildir boyle

Yani sen sana duseni yapmissin. Bence daha yakininda olursa yemek camasir vs daha kolay olur hemde senin gonlun rahatlar

Babani yalniz birakmamissin ne mutlu sana:)

Can
canım olmuyorki öyle kendi evimde rahat edemiyorumki
Bu kadarda olmaz ya kendi evinde rahat edebiyorsunuz bu Nasıl bir şikayet biçimidir babanız rahatınızı bozuyorsa burada ödül mü almayı düşünüyorsunuz ne diyecek buradakiler maşallah sana harika evlat yılın hayırlı evladı olarak ünvan mı alacağını sanıyorsun hangi akla hizmet ederek yazılan yorumlara kendinizi haklı görerek cevaplıyorsunuz sizin ana baba Hakkı'ndan be habersiniz yazık keşke hiç görmeseydim bu konuyu babam çok çektirdi yazmışsınız sizin mantığınız ve olayları algılama tarafınız farklı çalıştığı için bu çok çektirdiği tarafı hiç görmüyorum bile yazık size burada Zaman harcayacağınıza babanıza gidin bakında bir şeye ihtiyacı var mı diye en azından hayır duasını alırsınız yoksa burada kimse size dua etmiyor bu yazıları okuyanlar

Bence vicdan meselesi yapma arkadaşımda babasına bakar ki kendisi bekar ama ayrı evlerdeler her gün yemeğini götürür haftada bir temizliğini yapar ,ve zamanında o günah bu günah diye diye kız evde kalmış şimdide artık bu yaştan sonra kimseyle evlenmem diyor ama evde babasıyla yapamamış babası annesini çok ezmiş anneleri erken ölmüş babasını sevmiyor ama evlatlık vazifesini yerine getiriyor

Kocan için problem olabilirdi. Evime çok yakın bir yere yerleştirirdim, yemekleri de götürebildiğim sürece götürürdüm. Evin soğuk olması kötü, bence de kombili bir ev olması iyi olurdu, bütçenizi bilmiyorum ama durumunuz kötü değilse şartları zorlayın. Yemek konusu içinse ordaki bir komşusundan rica etseniz para karşılığında babanıza yemek bıraksa olur mu, yoksa yersiz mi olur, ama aklıma bu geldi.

Babam ne kadar çektirmiş olursa olsun ,ne kadar kötü olsa da herzaman babamdir ,canimdir. Ki Allah ima sukur benim icin dünyanın en iyi en mükemmel babasına sahibim.

Ne bileyim ben babama oldum olası düşkünümdür. Şu hayatta burnumun direğini sızlatan tek kelime ve insan babamdir.

Sizin durumunuza koydumda kendimi asla ama asla evimde bir gece dahi rahat uyuyamazdim, ölürdüm herhalde, isterse 50-60 yasında olsun kimse yanliz kalmak istemez, ne bileyim garipmiş gibi gelirdi babam bana ...

Esinizle aralarinda sorun yoksa yanınıza alın derim ben ,çalışıyormuş nasılsa, siz evladısınız anlaşamadığınız nokta olsada görmezden geleceksiniz bazı şeyleri...

İyi yada kötü sizi büyütüp bu yaşa kadar getiren insan, canın ,kanın senin, ne bileyim ben olsam birakamazdim.

yani ozur dilerim ama saka misiniz?

insanlar sizi rahatlatmak icin uzulmeyin dogru yaptiniz diyorlar siz ama ama ama diye 3 yasinda kiz cocugu gibi dudak bukuyorsunuz; o zaman evinize alin bakin diyorlar o vakit 15lik ergen gibi ama babayla ne yapacagim yea diyorsunuz...

her kulun kapisi ayri, vebali ayri, menzili ayridir. babanizin yolunun kalaninda hayir ve sihhatle ilerlemesini niyaz edin evvela; sonrasinda kendi hayatinizdan firsat kaldikca babanizin omrune misafir olun.

Ata evladına evler hamamlar alır ama evladın verecek bir odası olmaz derler. Ne kadar doğru bir söz. Ana babanın 80 hakkını okumanı tavsiye ederim. Bugün sen, yarın senin evladın da sana. Yanına al bak diyemem ama olmamış sanki de böyle. Bari üst katın alt katın yada yan bina falan olsaydı. Madem bir iş yapmayı bilmiyor diyorsun. Günlük yemeğini yapar bırakırdın.

Back
X