Merhaba arkadaşlar
Ben 1,5 yıllık evliyim, kayınvalidemle bazı problemlerim var, çok detaya inmek istemiyorum ama anlaşamıyoruz. Hatta ne kadar gözüne girmeye çalışsamda olmuyor. ben 20 yaşındayım o 60 ama görenler 45den fazla demezler. Benimle bir anne kız olmayı bırakın, sanki liseden bir arkadaşımmış gibi yarışa giriyor. Çok içerliyorumm bazen karşı komşumla epeyce samimiyim. Bir kayınvalidesi varki sormayın 10 parmağında 10 marifet. Geçen hafta yine pazara çıktık komşumla, kayınvalideside geldi. bir tezgahta alt üst esofman beğendim komşum baksana ne hoş değilmi dedim kayınvalidesi hemen tuttu aldı ona. Hangi tezgahta dursa ne alsa kayınvalidesi ödedi. Yani burda yanlış anlaşılmak istemiyorum maksat maddi değil. Sanki kayınvalide değilde öz anne! onu kastedmeye çalışyorum. Gelelim meselemize. Kayınvaldemde ciddi anlamda yalancılıkta var. Ve ben eşimin dayıları (3) ve eşleriyle çok iyiyim. Hatta en büyük dayısının kızı da benimle yaşıt. Ben eşimle çok büyük bir ayrılık yoluna gittim bundan 5-6 ay önce : DAYILAR VE YENGELER araya girdi. Hatta yengeler bana kayınvalidemin cahil olduğunu , bir araya geldiklerinde neyden ne yalan uydurup iftira atacaklarını bilemediklerini, ona pek uymamam gerektiğini eşimide sürekli tembihlemem gerektiğini evde aramızda olan şeyleri annesine anlatmamam gerektiğini vurguladılar. Bizi eşimle barışma sürecine soktular ve barıştık. Ama kayınvalidemle hala problmler yaşıyorum. Hatta o akrabaları arayıp beni kötülüyor, olur olmadık yalanlar söylüyor tartışma konularını çok farklı anlatıyor. ( Halbuki bizimm meselelerimizden o insanlara ne ama kayınvalidem öyle işte, evde temizlik yapmaz yemek yapmaz gezer tozar elindede telefon onu bunu arar hep dedikodu) Şimdi bu insanlar bana 5-6 ay önce kayınvalidem hakkında pekde iyi konuşmayan insanlar bugün bana artık kayınvalidem hakkımda neler söylüyor bilemiyorum ciddi anlamda mesafeli ve soguklar. Yalnız aynı şehirlerde yaşamıyoruz bu akrabalarla Sanal Alem yani Facbook , whatspp gönderilerimiz konuşmalarımıız olsun çok soğuklaşmaya başladılar. Hayr en büyük dayının kızıylada aynı yaştayım bazen diyorumki senin kızının başına ne geliceği nasıl bir kayınvalidesi olacağı ne malum? hem kayınvalidem hakkında konuş, hemde o ne söylerse inan beni kötü gör. Hayır beni gördüler yaşadıklarımı biliyorlar. Nasıl böle oluyor bu insanlar Resmen iki yüzlülük Anneme farketmiş söylüyor bana kızım bu akrabalar varya diyor evet anne diyorum önceden her gönderimi beğeniler yorum atarlardı cuma mesajları atardık. Ama onlar kestiler bu durumu hayırdır inşallah diyor. Ne yapacağımı şaşırdım cidden Gerçekten İnsanlar neden böyle ya ?