Bugün ftr ye gittim biraz moralim bozuk tavsiyeniz var mı?

blackvelvet_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2025
5
1
1
18
Bacaklarımda durduk yere morarmalar, bacak etime dokununca ağrılar oluyordu. Son zamanlarda bacaklarımda yağ birikmesi gibi bir durum oldu bacaklarım şişiyor çorabım iz yapıyor morluklar yineliyordu. Ben geçen yıl kalp damara gitmiştim oda reflü var ufak kayda değer olmadığını söylemişti. Ağrıların ve morlukların bunlarla ilgisi olmadığını söyledi.Dahiliye hematoloji bunlara da gittim hiçbir şey çıkmadı. Bugün fizik tedaviye gittim inceledi ve lipödem olduğumu diyet yapmam gerektiğini söyledi. Çok çok üzgünüm. Çünkü ben selülit kilo sanıyordum yapım bu diye düşünüyordum. Her zaman üst bedenim alt bedenimden o kadar küçüktü ki. Lipödemi olan var mı sadece diyet yeter mi bacaklarım cidden kötü gözüküyor herkes aa ne kadar kalın üstüne bakınca farkedilmiyor diyor böyle olunca daha çok üzülüyorum. İnternette lipödemi araştırdım bunu yenebilir miyim o hastalıklı yağlar iyileşir mi ? Yürüyüş ve bacak hareketleri de yapıyordum halbuki pek işe yaramıyor sanki ama yine de devam edicem. Diyeti ağır duruyor. Tavsiyeniz var mı?

Bacaklarımda durduk yere morarmalar, bacak etime dokununca ağrılar oluyordu. Son zamanlarda bacaklarımda yağ birikmesi gibi bir durum oldu bacaklarım şişiyor çorabım iz yapıyor morluklar yineliyordu. Ben geçen yıl kalp damara gitmiştim oda reflü var ufak kayda değer olmadığını söylemişti. Ağrıların ve morlukların bunlarla ilgisi olmadığını söyledi.Dahiliye hematoloji bunlara da gittim hiçbir şey çıkmadı. Bugün fizik tedaviye gittim inceledi ve lipödem olduğumu diyet yapmam gerektiğini söyledi. Çok çok üzgünüm. Çünkü ben selülit kilo sanıyordum yapım bu diye düşünüyordum. Her zaman üst bedenim alt bedenimden o kadar küçüktü ki. Lipödemi olan var mı sadece diyet yeter mi bacaklarım cidden kötü gözüküyor herkes aa ne kadar kalın üstüne bakınca farkedilmiyor diyor böyle olunca daha çok üzülüyorum. İnternette lipödemi araştırdım bunu yenebilir miyim o hastalıklı yağlar iyileşir mi ? Yürüyüş ve bacak hareketleri de yapıyordum halbuki pek işe yaramıyor sanki ama yine de devam edicem. Diyeti ağır duruyor. Tavsiyeniz var mı?
Ailemde var maalesef genetik bir şey bu. Çok su içmek falan da işe yaramıyor çünkü yağ birikimi. Diyet önemli ama aşırı kısıtlayıcı olmamak gerekiyor. Lenf drenaj masajları belki rahatlatabilir ya da sıkı çoraplar iyi gelebilir ama yine de uzman bir doktora gitmeniz lazım. Cerrahi tedavisi oluyor onun dışında pek geçecek bir şey değil. Yüzme iyi geliyor, yürüyüş yapın bolca.

at kılı fırça - bambu masaj aleti
vücudu yağlayarak elle masaj
kronometre açın olduğunuz yerde ip atlar gibi zıplayın cidden kolay bir şey değil göreceksiniz zamanla arttırırsınız süreyi
dışarı çıkabiliyorsanız ip atlama
yer ve ortam varsa trambolin
trendyol gibi sitelerde satılıyor üstünde durabileceğiniz titreşen cihazlar var
bölgesel titreşim veren masaj aletleri var
yürüyüş ve koşu
imkan varsa havuza yazılın yüzme yapın
yoga yapın
beslenme konusunda uzmanından destek alın
alkali beslenme araştırın lütfen - alkali su (karbonatlı su) tüketin
tuz banyosu (kaya tuzu, epsom tuzu, karbonat, çeşitli otlar vs.)

böyle şeylerde en önemlisi disiplin ve istikrar yani yaşam biçimini kökten değiştirmek bu hastalık olmasaydı da bunlar iyi gelirdi hepsi iyiliğimiz için geçmiş olsun

Kıvırcık hemşire diye biri var Instagram'da.o lipodem.baya bahsediyor gonderilirerinde

Lipidem tedavisi+ masaj+bol su+ diyet+ düzenli ağırlık çalışması ve esneme. Kalıcı bir çözümü yok. Ama bu şekilde %70 oranında farkı görürsünüz. Onun dışında bu “zayıflama” aletlerine para kaptırmayın. Lipödem tedavisini ve masajları da güzellik merkezlerinde değil fizyoterapistlere yaptırın

54 kilo ile aldım teşhisi ben :) pekte umrumda değil bu yorumlar
Her haltı kiloya bağlayan insanlar cidden çok saygısızlar sanki kilo verilse dünya daha güzel biyer olacak astım hastasıyım evet kiloluyum ama bunun ciğerlerimi sıkan yağlarla alakası yok bronşlarımın verdiği bir tepki hatta komik bir şekilde fırın yemeklerinde ve oda kokularında nefessizlikten ölecek raddeye geliyorum. 50li kilolarımdan beridir böyleyim. Bilgisi olmayan kişilerin her zaman daha fazla yorumu oluyor.

54 kilo ile aldım teşhisi ben :) pekte umrumda değil bu yorumlar
bu arada bir süredir bu rahatsızlıkla ilgili bir çok kişinin dert yandığını gördüm benim iltihaplı omurga romatizmam var ağrılarım çok fazla ve hangi eklemimin tutulup kalacağını bilmediğimden korkuyla gidiyorum her ay hastaneye ama bacaklarımdaki sızlama yanma şekil bozukluklarını bununla anlamlandırdım. Dizlerimi hiç yere koyamıyorum sürekli bir morarma ödem tutma huyu var çok uzun zamandır. siz nasıl anladınız açıklayıcı anlatır mısınız ? teşekkürler şimdiden

bu arada bir süredir bu rahatsızlıkla ilgili bir çok kişinin dert yandığını gördüm benim iltihaplı omurga romatizmam var ağrılarım çok fazla ve hangi eklemimin tutulup kalacağını bilmediğimden korkuyla gidiyorum her ay hastaneye ama bacaklarımdaki sızlama yanma şekil bozukluklarını bununla anlamlandırdım. Dizlerimi hiç yere koyamıyorum sürekli bir morarma ödem tutma huyu var çok uzun zamandır. siz nasıl anladınız açıklayıcı anlatır mısınız ? teşekkürler şimdiden
ya ben sebepsiz morluklar için gittim kalp damara venöz yetersizlik çıkmıştı geçen yıl gitmiştim tabi bacaklarım kalındı ama böyle ödem şişliği gibi izler yoktu dahiliye hematolojiye gözüktüm her şey normaldi daha doğrusu annem farketti bacakların şiş duruyor diye sürekli söylerdi üst bedenim de ince ben s giyebiliyorum ama s yi asla alt bedende giyemem yine bu morluklar devam etti bide kat izi gibi dalgalanmamı desem izler oldu bacağımda yağ mı ödemmi ayırt edemediğim birde bacağıma bastırınca acı oluyordu en son baskılara dayanamadım çünkü arkadaş ortamında da hep böyle ay üstün ince senin altın niye kalıın muhabbeti geçiyordu bende lipödemmiyim diye gitmedim ftr bacaklarıma baktı inceledi lipödemsin dedi bi doktora mutlaka görünün

Direkt şişman diye etiket ediyorlar insanları 63 kiloyum 175 boyum var belim 63 cm üst bacağım da aynı ölçüde ilk öğrendiğimde oturup ağlamıştım seni çok iyi anlıyorum ama diyet en önemli nokta lipödem diyeti yapmalısın

Direkt şişman diye etiket ediyorlar insanları 63 kiloyum 175 boyum var belim 63 cm üst bacağım da aynı ölçüde ilk öğrendiğimde oturup ağlamıştım seni çok iyi anlıyorum ama diyet en önemli nokta lipödem diyeti yapmalısın
bende çok ağladım kilo ver geçer diyorlar bu daha kötü yapmaya başladım diyeti

Back
X