• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün gelinlere karşı öfkeliyim

Peki siz sevdiniz de kaynana mı sevmedi?
gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..

Benim aslında anlatmak istediğim buydu. Güzel bir örnek için teşekkürler. Kötü gelin, kötü kaynana, kötü görümce yoktur. Kötü insan vardır. Ve o kötü insan gelin olunca da kötü olur, erkek kardeşi varsa görümce olunca da kötü olur, ilerde oğlu evlenince kötü de kayınvalide olur.

Aslında kendimle de çelişicem sanırım ama dünya tatlısı bir kuzenim vardır ama görümceliğini görünce onu tanıyamıyorum. Bazen bazı ünvanlar insanı saçmasapan davranmaya da itebiliyor sanırım.

iş arkadaşım her şeyi hoş gördüğünü söyleyen bir bayandı. yetişkin oğlu var. mezhep önemli değil, alkol önemli değil, bikini mayo açık gezsin sorun değil derdi. hani bende açığım oda açıkta, herkesin kendince sınırları olur ya. o onu kabul etmezdi. yakışırsa dekoltede giyer kadın vs... neyse oğlu sevgili yaptı kendisine. o hoş gördüğü davranışları nasılda oğlu için terk etti. oğlu ayrılsın diye o kadar çok uğraştı ki ağzım açık kaldı resmen:KK57:

Hımm peki eşime " sakin ha elin kızını kendi baçindan üstün tutma " diyen kv deme nasıl bir tavırla yaklaşmaliyim?
Yada eşime beni de bAlayına götür oğlum diye ağladığında ne yapmalıydim ?
Bir diğer sorum da şu ; bana kv ve Görümcem tarafından iftiralar atıldığında ne şekilde ılımlı yaklaşmam gerekiyor ??????

Burdan bakınca ben, kardeşinle, karını eşit gör, beni tatile götüren yok diye anlıyorum ha oğul, kayınpeder ne anlıyor belli :)

kaynana kendini bilmez hatsğiz biriyse kuyruklu yılandır :KK55:

şeytan dır şeytan :KK62::KK62:
herkes dikkat etsin kaynanasına :KK66:
görümce kişisine göre değişir bana göre candır can :KK68::KK68:

kayın her zaman para kopartmaya çalışan gerzektir. :KK53:

kayınpederinde oğlanlardan farkı yoktur. palavrası çoktur.:63:

benimkiler böyle ama herkesin aynı olmaz :KK70::KK70:

Burdan bakınca ben, kardeşinle, karını eşit gör, beni tatile götüren yok diye anlıyorum ha oğul, kayınpeder ne anlıyor belli :)

Bu da bana çok iyi niyetli geliyor. Bir kere cümle içinde "elin kızı" isim tamlaması kullanıldıysa bunu iyi niyete yormak biraz zorlama olur. Bazen bazı şeyler de kötücüldür. Her şeyi iyi bir hale sokmaksa fazla pollyannacılık.

gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..
Öyleleri de vardır mutlaka ama genele mal etmemek lazım.

Ailede iki geliniz. Ben el üstünde tutulur sülale tarafından sevilirken diğeri sürekli yeriliyor. Ben nişanlılık döneminden beri hoşgörülü davranır, sevgimi saygımı eksik etmez, insanları boğacak, zor durumda bırakacak şeyler istemezken diğeri sürekli bir onu yapmadınız bunu yapmadınız, sizin gibi aile olmaz olsun, kocamın yüzünü göremeyeceksiniz modunda. Kim suçlu peki burda? Görümce, kaynana mı gelin mi?

Burda açılan konuların çoğu eşimin ailesi evlenirken yardım etmedi, çocuğuma bakmadı, öyle yapmadı, böyle yapmadı şeklinde değil mi?

Sözüm şahsına değil millan, yanlış anlama. Şahsın üzerinden genele.

Bir arkadaşım vardı, kocası ilk ailesiyle tanıştırdığında istememişler eğitiminin yetersizliği ve ailesinin sosyal konumundan dolayı, hatta başka kızlarla tanıştırmışlar falan. Evlendikten sonra ise olan oldu artık diyerek, kızı kabullendiler fakat arkadaş onları istemedi bu sefer. Evine geldiklerinde almaz, yanlarına gitmez, kocasını göndermez. Sebebi, evlenirken istememişler. Kvsi kanser tedavisi gördüğünde bile gitmedi. Kocasına da sen gidersen boşanırım seni demiş. Böyle gelinler de varken, benim kv öpsün başına koysun beni.

Bir arkadaşım vardı, kocası ilk ailesiyle tanıştırdığında istememişler eğitiminin yetersizliği ve ailesinin sosyal konumundan dolayı, hatta başka kızlarla tanıştırmışlar falan. Evlendikten sonra ise olan oldu artık diyerek, kızı kabullendiler fakat arkadaş onları istemedi bu sefer. Evine geldiklerinde almaz, yanlarına gitmez, kocasını göndermez. Sebebi, evlenirken istememişler. Kvsi kanser tedavisi gördüğünde bile gitmedi. Kocasına da sen gidersen boşanırım seni demiş. Böyle gelinler de varken, benim kv öpsün başına koysun beni.

anaaaa... k.valideye anlatmak lazım. gelse de okusa keşke.

Bu da bana çok iyi niyetli geliyor. Bir kere cümle içinde "elin kızı" isim tamlaması kullanıldıysa bunu iyi niyete yormak biraz zorlama olur. Bazen bazı şeyler de kötücüldür. Her şeyi iyi bir hale sokmaksa fazla pollyannacılık.

evet, ama oğul ve koca kayınvalidenin lafına gereken müdehaleyi yapsa zaten derdi tasası geline kalmaz. Kayınvalidenin niyeti illa iyi değildir ama öyle gördü, öyle söyledi diye baştan kötü kabul etmek abes.

İftira için aynı şeyi diyemem tabii ki, o her hoşulda kötü, kötü, kötü. Affedilemez.

Yaşlı bir teyzemiz var. 2 tane de gelini var. Kayınvalideliğini bilmemem ama; insan olarak her şeyi didik soran, karışmayı seven, biraz anlayışsız, çabuk sinirlenen bir yapıda. Bana geçen gün söylediği şey aynen böyle, “kayınvalideler yılan da olsa, gelinler alıp boynuna sarmalı” bu sözü söylediğine göre, artık kendisi nasıl bir kayınvalideyse……..

Adamı 9 ay karnında taşıyan, altını temizleyen, geceler boyu uykusuz kalıp her türlü cefasını çeken annesi. Ama bundan sonra ona kadınlık edicek, hastalıkta sağlıkta yanında duracak, kaprislerini streslerini çekecek olan benim hayat arkadaşıyım. Yani bir yerde şimdiye dek o büyüttü ben devraldım ve ikimiz de aynı değerde olmalıyız. Ne ben onunla ne de o benimle yarışmamalı. Hani bir konu vardı yangında ilk kurtarılıcak demirbaş anne mi eş mi diye.. Hah işte o tip yarışlardan söz ediyorum.

bence anne bir tık önde olmalı, cennet anaların ayağı altındadır demişler o yüzden diyorum, ama tabi gerçekten kötü kalpli kv için bişey demiyorum

Yaşlı bir teyzemiz var. 2 tane de gelini var. Kayınvalideliğini bilmemem ama; insan olarak her şeyi didik soran, karışmayı seven, biraz anlayışsız, çabuk sinirlenen bir yapıda. Bana geçen gün söylediği şey aynen böyle, “kayınvalideler yılan da olsa, gelinler alıp boynuna sarmalı” bu sözü söylediğine göre, artık kendisi nasıl bir kayınvalideyse……..
:KK53:kendini ele vermiş :D

Back
X