• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün gelinlere karşı öfkeliyim

Adamı 9 ay karnında taşıyan, altını temizleyen, geceler boyu uykusuz kalıp her türlü cefasını çeken annesi. Ama bundan sonra ona kadınlık edicek, hastalıkta sağlıkta yanında duracak, kaprislerini streslerini çekecek olan benim hayat arkadaşıyım. Yani bir yerde şimdiye dek o büyüttü ben devraldım ve ikimiz de aynı değerde olmalıyız. Ne ben onunla ne de o benimle yarışmamalı. Hani bir konu vardı yangında ilk kurtarılıcak demirbaş anne mi eş mi diye.. Hah işte o tip yarışlardan söz ediyorum.

Bence kv görümce ve gelinler arasındaki en büyük sorun ,kavga ve boşanmaların başlıca ve tek sebebi şu

EVLENMEK

Evlenmeyelim bu sorunları da yaşamayalım :D:D:D:D:D

bak bu kız çok zeki söyleyecektim aslında evlenmişlere ayıp olur :KK70:KÖKTEN ÇÖZÜM için yılda 365 gün bekarlık terapisti

Benim kayın-valide bana ve eşime sormadan evimizin tüm eşyasını aldı ses etmedik kabullendik ama şimdi çok pişmanım keşke ağzıma geleni söyleseydim eşyaları kafasına atsaydım.:KK62:

Dilini tutsa derken?susmalı mıyız mesela?
Peki annemiz kv miz gibi davranmıyorsa nasıl ikisi arasında"empati" yapabiliriz?

empatiyi kişi karşısındakiyle yapmaz mı? kendi annesinin doğrusuna iyi/yanlışına kötü diyemeyen kadın erkek oldukça sorun çıkıyor, benim gördüğüm genellikle o.

görümceyim
gelinlede hiç samimi değilim. cep telini bile bilmem. bir mesafe bir mesafe sorma:)).
arada sorunda yok. sadece mesafe var, hem km olarak hem ilişki olarak. bence çokta iyi. başım ağrımıyor.
Aynennn hem görümceyim hem gelinim

Kardeşimin eşini bayramdan bayrama görürüm onlar ararsa konusurum görümcemler içinde aynısı gecerli

Onlarararsa konusuruz alıstılar artık ilk zamanlar soğuksun niye aramıyosun dıyorlar dı şimdi hiç kimse umursamıuor böyleleıkle sonrunda cıkmıyor zaten fazla muhabbet tez ayrılık getırıyor dıyorlar doğru gercekten

Kaynanamıda aramam o hep arar ama:110:

Küsmüyorda aramıyosun dıye:eek::KK53:

Hani düğünlerde gelin almaya gelirken arabalar korna çalar ya belki bazı yerlerde kalmamaıştır iç anadoluda bu devm etmekte babaannem korna sesini duyunca "acaba kimin evine ateş düştü vah vah!" dermiş...Gelini ateş niyetinde görüp mustkbel kv ye acırmış..Ön yargıya bakın..
Aslında bu konu biraz göreceli herşeye susup tamam deyincede tepene çıkıp eziyorlar..Belkide çok takmamak ta fayda var duruma göre

Ben de aslında senin gibi düşünüyorum. İnsan hep kendi tarafından bakıyor çünkü olaylara. Hemen söyleyeyim görümce de değilim, kayınvalide de değilim. Bir tek baldızlığım var eniştemin de benden şükür şikayeti yok:))) Bir de elticim var o da dünya tatlısı:)
Bak sorun ne biliyor musun toplumumuzda öyle bir önyargı var ki görümce, elti, kaynana üçgenine karşı. Yapılan en ufak şeyler bile dünya meselesi haline getirilebiliyor. Hatta sorun yoksa bile varmış gibi algılanıyor neden? Çünkü karşındaki kaynana, görümce... Hele şu elti olayı toptan kafa karıştırıcı. Mesela kadınlarımız elti demek şudur, eltiler böyledir yazıyorlar o sırada düşünüyorum e sen de eltisin diğerine karşı :) Ha tabii tam eli sopalı kaynana, cadı görümce tarifine uyanlar yok mu? Elbette var. Bazen öyle kaynanalar görüyorum ki gelinin yerine benim parçalayasım geliyor. Ama öyle gelinler görüyorum ki bu defa da kaynanaya acıyorum.
Söyle bıseyde var misal benım kayınvalıde ılk defa hayatında çicegi benım eşimden almıs 5 yasındayken anneler gününde

Eşlerinden göremedikleri ilgiyi çocuklarından görünce o ilgi büyüyüp evlenıp başka bırıne kayınca ister istemez kıskanclık oluyor

Gelinlere ne oluyor böle cephe alınmış kv ye eşe eltiye komşuya bu ne böyle problemi biraz kendinizde arayın .Unutmayın ki sizin annenizde kayınvalide abiniz de birinin eşi siz de bir görümcesiniz.Biraz ılımlı olun hayattan soğdum ya resmen.Sanki herkesin başına gelmeyen şeyler karşılıklı hoşgörüyle atlatabilirsiniz böyle şeyleri.:KK67:

Öyle gelinler var ki yaptıkları akıl almaz, karşılarında da kötülük olmasın diye susan eş ailesi, gelin iyi olur bu seferde eş ailesi yuva da huzur bırakmaz. Bilemiyorum ki bu yapılan kötülüklerin kimsenin yanına kar kalacağını düşünmüyorum, mutlaka hesabı olacaktır. Bizlerin de çocukları olucak, k.valide olucaz. Bazen Dört dörtlük olsan da gelin, k.valide, görümce, elti… olman yeterli sevilip, sayılmaman için. Allah iyilerle, hayırlı insanlarla karşılaştırsın. İnsanlarda Allah korkusu, merhamet, hoşgörü , anlayış olması lazım.

Söyle bıseyde var misal benım kayınvalıde ılk defa hayatında çicegi benım eşimden almıs 5 yasındayken anneler gününde

Eşlerinden göremedikleri ilgiyi çocuklarından görünce o ilgi büyüyüp evlenıp başka bırıne kayınca ister istemez kıskanclık oluyor

Kesinlikle öyle... Şu da var, insanın evladını sevmesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama bir kadın kendini evladından ibaret görüyorsa ve ondan başka hiçbir şeyi gözü görmüyorsa zamanı gelince ondan kopmayı da beceremiyor. Bu sitede öyle ilginç hikayeler duydum ki ben. On yaşındaki çocuğuyla hâla aynı yatakta yatan ve bunun çok doğal birşey olduğunu savunan anneler okudum mesela. Herşeyi dengeli yapmak lazım bu hayatta. Her konuda aynısı geçerli. Eşlerimiz konusunda da... Hayatı sadece birinden ya da bir şeyden ibaret görmemek gerekiyor.

Back
X