Bugün kandil ve hala kapıma 5-6 yaşında küçük çocuklar geliyor sabahtan beri

ilksah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.859
6
358
bizim halkıımız nezaman akıllanacak daha önce hiç yüzlerini görmediğim küçücük kızlar oğlanlar cici cici giydirilmiş kapımı çalıyor sonra diğer daireleri geziyorlar ya hiçmi haber izlemior bu aileler hiçmi çocuklarını düşünmüyorlar ya benim eşimde katil olsa sapık olsa o çocukları kapıya geldiklerinde gelin size pasta keseyim deyip içeri alsa kimsenin ruhu duymaz yazıktır yaaa çocuklarına bu aileler nezaman sahip çıkacak kaybedincemi

Son düzenleme:
malesef öyle canım..
sokakta da küçük küçük çocuklar görüyorum biri gel bakiyim çiklta veriyim dese..
gider nerden bilicek..sonra ağlıyorlar anneler..allah korusun..

alırım çocuğuma 50 tane şeker otursun evinde yesin kimsenin kapısına gitmesin çocuk bu girer tabi içeri 5-6 yaşında dha bebek onlar nasıl giydirip süsleyip gönderiyorlar allahım nasıl bir cahil halkımız var yaaa
hadi içeri alıp kesmeyi tecavüz etmeyi geçtim kimin nasıl bir şeker çikolta vereceği ne malum ya tarihi geçmiş bozulmuş bir şeker çikolta verirde çocupun zehirlenir birşey olursa allah korusun al çocuğuna yesin evde şekerini çıldırıorum şu kültürsüzlüğe öğrenin yaa öğenin köyde yaşamıyorsunuz burası istanbul milyonlarca farklı karakterde insan var katilide sapığıda organ mafyasıda hepsi istanbulda var neden anlamıolar bunu

birtek bizde var bu yani geçen hafta yoldaym 3 tl yanyana gördüm yol kenarında baktım kaldırımdada küçük bir çocuk ve annesi alışveriş yapmışlar çantalala dinleniolar ya da birini bekliyorlar ablacım bak buraya para düşmüş al onları der demez annesi bir koştu beni ezecekti aldı paraları bu kadarmı açsın be yuuhhh utanıyorum sizin gibilerden dicektim

bir de bunu "ee gelenek göreneklerimiz, güzel adetlerimiz yokoluyo, çcukklar o güzel heyecandan mahrum mu olsun?" deyip cahil cahil savunanlara da rastladım arkadaşlar

yokolsun canım gelenek görenek, silinsin nolmuş yani?
Dilruba, Türkan, Ahmet...
hala içimiz acıyo aklımıza gelince

aynen öyle cnm bende çok rastladım eskiden bu tür olaylar fazla yoktu ama artık insanlar sapııttı hergün birileri öldürülüyor birileri tecavüze uğruyor şu cahil kesim olan halk tükensin artık bitsin

Son düzenleme:
bizde de oluyor
bayramlarda çocukları gönderiyorlar kapılara.öyle böyle değil sabahtan akşama kadar.
ya gittikleri yerlerden biri katil sapık organ mafyası falan olsa.hiç akıl fikir yok bu ebeveynlerde.
ben şeker falan vermiyorum.direk kapatıyorum kapımı.üç beş bayat şeker için değmez ama cahiller işte başlarına gelmeden anlamazlar.

bunları görünce kesin bende bir sorun var diyorumm..

benim çocuğumun özgüveni eksik olacak herhalde...

allah korusun bakkal karşıda gönderince bile pencereden bakıp kontrol ediyorum...

parkta sürekli gözüm onlarda...

yok yok kesin bende bir sorun var.....

hay allahım biz çocukken bayramlarda giderik şeker toplamaya oda tanıdık komşulara giderdik. hiç tanımadığım çocuklar kandil de bile kapıya geliyor kandilleşme adı altında para toplamaya çıkıyorlar ve şeker verdinmi burun kıvırıyorlar, yani nerde bu çocukların anaları babaları bu kadar para istemeye niye alıştırıyorlarki hayret bişey her para veren kişi kandırabilir herşey olabilir, hiçmi tv izlemiyorlar hiçmi gazete okumuyorlar .ne kadar rahat bir toplum olduk yaaa allah ıslah etsin.

gelenekler elbette yaşasın ama önce insanlarımız geleneklere göre yaşasınlar....bizim dinimizde de gelenek göreneklerimizde de insanlara kötülük yapmak yok ama maalesef şimdi öyle kötü insanlar var ki minicik bedenlere ne eziyetler yapıyorlar

gidip o annelerin babaların karşısına iki laf çakasım geliyorr

ya madem başıboş bırakacaktın neden doğurdun diyesim geliyor

ya allah korusun başına birşey gelse kendi canı yanacak...

ama neden bu boşvermişlikk nedennn????

Son düzenleme:
gerçekten önemli bi konuya deginmişsin..budnan bi sure once haberlere çıktı zaten bayramda çocuklar şeker toplamay çıkıor sapığın teki 3 çocuguda alıor.......................ve daha snra ölüleri bulundu..keşke biraz ders almayı bilen bir millet olsak...

özellikle sıradan bir hayat süren hiç eğitim almamış sadece okul değil aile eğitimide almamış kadınlar yapıyor bunu evde temizlk var çocuk ayak altında dolanmasın haydi yürü git dışarı akşama kadar gelme o çocuk kimin evine girmiş kimin peşinden gitmiş bilmiyor sonra akşam gelmeyince çocuğum kayboldu be kadın gerçekten madem ki sürekli çocuğunun elinden tutmayacaksın ilgilenmeyeceksn sürekli peşinde olmayacaksın (büyüyüp ergen olana kadar) o zaman niye doğurdun çocuk sadece yürümeye başlayakadarmı sevilmeli sonra sokağamı atılmalı hayır gerekirse temizlk yapma yemeği geç yap ama çocuğunun başında ol

Son düzenleme:
size bişey anlatayım hem ortalık biraz yumuşasın

bir kurban bayramı...
bizim apartmanın alt katında bomboş bir alan var
babamlar, amcamlar ve halamlar ortak bir dana kestiler
gençler de (abim, kuzenlerim vs) etleri kemikleri falan ayıklıyodu o alt katta
çocuklar vızır vızır gelip duruyolar
kapı hiç durmuyor
bir ara abim üst kata çıktı ellerini falan yıkamak içn
yine çocuklar geldi ve kapıyı yumrklarcasına vurdu
abimin de elleri komple kan olmuş
kapıyı açıp direkt sevimli ve tehditkar şekilde gözlerini açıp ellerini gösterdi :"BİZ ÖKÜZ KESTİİİKKK" diye fısıldadı çocuklara
çocuklar böyle
bitanesi arkadaşının sırtına vurup "korkma korkma şaka yapıyo galiba

neyse ki çocuklar tanıdıktı, gönüllerini aldı sonra

Bayram değil seyran değil,çocuklar kandillerde de mi şeker toplamaya gidiyorlar

ben baştan çözememiştm şeker değilmiş amaç eşimde şimdi diyor onlar şeker için değil kandil kutlama manasıyla para toplamaya çıkmışlardr belki birkaç kişi çıkıp 3-5 tl veriri hesabına

bizim buralarda görmedim böyle birşey şükür
bende kızlarımı bayramlaşmak için bile kimseye göndermem gidilecek neresi varsa beraber gidiyoruz zaten tek başlarına kimseye gitmelerine gerek yok
zamane kötü anne baba olarak daha dikkatli davranmalıyız

kizlar ben yurt disinda yasiyorum cocuklarim kücükken türkiyeye gidince deli gibi pesinde kosuyormusum farkinda deyilim annem burasi kücük yer bir sey olmaz orasi yurt disi demisti genede peslerinden kosmus annemi dinlememistim iyiki dinlememisim televizyonda öyle olaylari görünce kücük sehir büyük sehir yokmus sapiklarin arninda sapik yazmiyor malesef aslinda bu cocuklarin anneleri ne yapiyor anlamiyorum

3-5 şeker için,gitti mi o çocuklar değecek mmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…