- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
sanırım einstein demişti başkaları için yaşanmamış hayat hayat değildir diye. bence biz birileri için çalışırken, taviz verirken, ezilirken bile bunu kendimiz için yapıyoruz; neden çünkü sonunda kendi mutluluğumuz var. insanoğlu bencildir. eğer biz taviz vermezsek, çocuklarımız için çalışıp saçımızı süpürge etmezsek onlar üzülecek ve sonunda biz üzüleceğiz. bizim içimiz rahat etsin, onlar mutlu olsun ki biz de mutlu olalım diye yapıyoruz tüm bunları.
neyse gelelim kendimiz için ne yaptığımıza.. ders çalıştım bugün; sınav vardı ve eğer sınavı geçemezsem kendime büyük kötülük yapmış olacaktımmüzik dinledim, sabah erkenden bir buçuk saat yüzmeye gittim. yürüyüş yaptım. akşam eve gelip babaanneme pasta yaptım, çok severim pasta börek vs uğraşmayı.
Harikasın,
2 çocukla hergün kendine vakit ayırdığına göre gerçekten kendi içinde huzurlu bir kadınsın demekki,ama kesinlikle bencil değilsin.
Yazdıklarını okuyunca bunları yaklaşık 6 aydır ertelediğimi farkettim.
Bu aralar kendim için yaptığım tek şey kahve ve pc.
Teşekkürler canım.
Hiç bir şey için geç degil, sen de bir an önce başla :)
Koşturmacaya o kadar dalmışım ki,kendimi unutmuşum resmen.
Bugün kendime yeni bir kitap aldım,kitap okumakla başlıycam.
Bir derdim var. Kendimizi sevmeyi pek beceremiyoruz. Bütüm ilgimizi, sevgimizi ve enerjimizi başkalarına akıtıyoruz. Tüm vaktimizi en bi mükemmel/ anne / evlat / eş /sevgili olmaya çalışarak tüketiyoruz. Kendimize harcayacak gücümüz kalmayıncaya kadar birilerini mutlu etmek için uğraşıyoruz. Kendimizi sevemediğimiz için, birileri bizi bizden daha çok sevsin diye uğraşıyoruz.
Beklediğimiz ilgiyi göremeyince ne oluyor? Bu sefer çıldırıyoruz. Oğlunun kendinden başka bir kadını sevmesini kabullenemeyen cadı kaynanalar, sevgilisi günde bilmemkaç defa arayıp her mesajında en az 2 sevgi sözcüğü kullanmazsa ''Sen beni sevmiyoorsuuun'' tripine giren nefretlik kızlar çıkıyor içimizden. Beni onun gibi seven birini bulamam mantığıyla inatla yanlış ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Bir gün karşılığını alacağımız umuduyla taviz üstüne taviz veriyoruz. Hayatın mantığının bu olmadığını anladığımızda iş işten geçmiş oluyor.
Ben kendimde de bu potansiyeli görüp, kendimi frenlemeye karar verdim. Artık tüm davranışların temeline kendi iyiliğimi, kendi zevklerimi oturtma zamanı. Hergün kendim için birşeyler yaptığımdan emin olma zamanı. İşte tam bu noktada da devreye ''kendim için ne yapabilirim?'' sorusu giriyor. Siz kendinizi şımartmak ya da daha mutlu hissetmek için neler yapıyorsunuz bakalım?
Kendim için bugün ne yaptımmmmm,iş yerinde iş yoğunluğu olduğu için bugünlük işleri erteleyip,internette dolaştım.
Ben bu konuda kendimi tanımlayabilirmiyim bilmiyorum çelişkilerle dolu bir karakterim var.
Bazen kendim için bişeyler yaparım;Oje sürmeye bayılırım,ufacıkta olsa kendime bişeyler alırım,sırf canım istedi diye kendime türk kahvesi yapıp bacaklarımı uzatır keyif yaparım.
Ama biyandan da;Herşeyi en ufak ayrıntısına kadar düşünür,o ne düşündü bu niye bunu dedi niye böyle davrandı derim,ufacık şeyi bir büyütürüm içinden çıkamam ve inanılmaz mutsuz olup 2-3 gün boyunca hiç bişeyden zevk almadan dolaşırım,moralimi bozucak şeyleri çok çabuk bulur ve ondan kurtulamam illa birinin desteğine ihtiyaç duyarım özellikle de sevgilimin desteğine ihtiyaç duyarım eğer o an da sevgilim destek olamazsa vay haline canından bezdiririm.
Ayyy kendimden soğudum resmen
Böyle işte karmakarışık bi insanım bende ama içinde mutlu bir insan olmayı çok isterdim kendimi sevmeyi çok isterdim
sanırım einstein demişti başkaları için yaşanmamış hayat hayat değildir diye.
harikasın valla aynı beni anlattın valla ama ben kendimi seviyorum sende sev kendını senden değerli kimse olamaz canım bunu da aklına sok canım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?