• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Aynen.
Artik sinav heyecani sardi onlari.
Insallah cok iyi yerlere gidip faydali insanlar olurlar.
Ulke olarak millet olarak ihtiyacimiz var
Allah emeklerini bosa cikarmasin. Gecen Annem anlatiyor duyunca cok uzuldum, halk ekmekten ekmek aliyormus. Biraz sira vardi diyor. Yasli bir teyze gelmis, bes ekmek kac lira eder diye bir genc kiza sormus, kiz hesap edememis. Annem de dayananmamis sormus kiz lisede okuyormus. Sonra bir cocuk daha varmis Ona sormus teyze o da ben kucugum diyormus, kucuk olup da altinci sinif ogrencisi. Annem diyor ki sok olduk tum sira; o iki ogrenci 70 kurustan 5 ekmegi hesaplayamadilar diyor. Genclik geliyor da Cok vahim durumlari.

Nolacak müfredat ortada biz veliler olmasak hiç bişey öğrenemeyecekler.. Allah razı olsun okumayı yazmayı öğretti ! Akşam kuzuya sorayım bakalım tanesi 70krştan 5 ekmek kaç lira eder?

Günaydın Kızlar,
Çok şükür Ramazan'a kavuştuk bu yılda. Cumartesi günü Tosya tarafında Dipsiz Göl e gittik dağ yolundan yukarılara yürüdük kurt ve yabandomuzu izi gördük bizim kız çantasını zıplata zıplata aşağı doğru kaçmaya başladı çok komikti. Pazar da evi düzenledim temizledik, pazara çıktık güzel geçti.
Piyasalar da yüksek gibi geldi hiç bakmıyordum ne zamandır.

Kizlar kirmizi işik yandi.birkac saniye sonra gectik. Yani araci durduramadik. Ceza yazmismidir
Benim eşim de bir zamanlar ayni haltin bir benzerini yaptigi icin anlayabiliylrum.
Fazla borclanmisiz ve adam hic soylememis. Borclar katlanmis.
Ben ortaya cikarinca kavgayi bastim. Evden bile kovdum.
O olay benim dönüm noktam oldu. Aklimi başima aldim birikime başladim.
Maaslari da ben yonetmeye basladim.
Parasini yonetemeyen adama maaş güvenmemek lazim.

Purehazel bize gönderdikleri kağıtta aracımız arkadan çekilmiş vaziyetteydi. Sanırım dediğin gibi duramayıp geçtiğimiz bir yerdi kamera açısı yakalamadıysa sıkıntı olmaz sanırım.
Bizim ayıcığında de öyle bir borsa faciası oldu.. Bence bir musibet bin nasihatten iyidir lafı çok doğru. Büyük bir kavga koptu tabi ama bende akıllandım harcamalara dikkat eder oldum. Hem bana hem ona ders oldu. Zannediyor ki borsada kazanılan parayı bizim gibi maaşlı çalışana yedirecekler.. Borsada kodaman olmadıkça kazanılacağını düşünmüyorum ama bizimki yine de borsaya yatırdı bireyselini bozup.. Ona karışmadım artık ne halin varsa gör dedim.
:KK51:

Bir de bazi devlet okullarinin durum vahim fiziksel olarak.
Adrese dayali sistem geldi.
Basarili basariz ogrenci bir arada.
Siniflar 45 kisi.
Bazi eküpmanlar yok.
Ayrica sistem geregi disiplin az.
Tamam çağdaş egitim olsun. Ogrenci dusuncelerini belirtsin konussun ozgurce. fakat biz cagdas egitimi tamamen disiplinsizlik gibi bir duruma sürükledik galiba.

Gunaydin hanimlar hayirli ramazanlar .. dun kardesimle carsiya ciktik yemek yedik 30 tl harcamisim birikimden 🙄 cok canim sikkin yazamadim bu siralar esimle com fena kavga ettik bagris çağrış hatta birbirimizi tartaklamaya kadar gitti ucu .. eşim hic bi zaman bana parasının hesabını vermez ne zaman sorsam harcaniyo gidiyo işyerinde yemek yiyorum sigaram var vs der .. Bende inanıyorum ne bilim hatta ekşi 6 binde diye herşeyden kıstım boğazımızdan bile markette elime aldıklarını hep geri bıraktım suratı da düşüyordu alınca...
Meğersem ailesine yoluyormuş itiraf etti her ay 1500 tl .. yetiremeyince de ailesine yok diyememis 15 bin kredi çekmiş 😔 hic birine hakkımı helal etmiyorum ( bu arada ailesinin maddi durumu çok iyi evler tırlar tarlalar bağlar maaşları bile var )
İyiyse daha neyin parasını alıyorlar eşinden başka bişeyler vardır canım haklısın kavga etmekte hatta arayıp kv yi konuşsaydın ben doğum yapcam elimiz sıkışık eşim ne için para gönderiyor size diye

İyiyse daha neyin parasını alıyorlar eşinden başka bişeyler vardır canım haklısın kavga etmekte hatta arayıp kv yi konuşsaydın ben doğum yapcam elimiz sıkışık eşim ne için para gönderiyor size diye
Valla yazacaktım vazgeçtim aynen düşüncelerimi yazmışsın😳 arardım kesin kv yi

Bizde hastanedeyiz kızları göz muayenesine getrdm büyük kızımın derecesi artmış yine canım çok sıkılıyoe şu mübarek günlerde rabbim şifa versin herkese içinde benim yavrularımada küçük gözlüğe devam büyüğün camları yine değişcek damlalı muayene yapcam dedi onu bekliyoruz

Günaydın Kızlar,
Çok şükür Ramazan'a kavuştuk bu yılda. Cumartesi günü Tosya tarafında Dipsiz Göl e gittik dağ yolundan yukarılara yürüdük kurt ve yabandomuzu izi gördük bizim kız çantasını zıplata zıplata aşağı doğru kaçmaya başladı çok komikti. Pazar da evi düzenledim temizledik, pazara çıktık güzel geçti.
Piyasalar da yüksek gibi geldi hiç bakmıyordum ne zamandır.

Purehazel bize gönderdikleri kağıtta aracımız arkadan çekilmiş vaziyetteydi. Sanırım dediğin gibi duramayıp geçtiğimiz bir yerdi kamera açısı yakalamadıysa sıkıntı olmaz sanırım.
Bizim ayıcığında de öyle bir borsa faciası oldu.. Bence bir musibet bin nasihatten iyidir lafı çok doğru. Büyük bir kavga koptu tabi ama bende akıllandım harcamalara dikkat eder oldum. Hem bana hem ona ders oldu. Zannediyor ki borsada kazanılan parayı bizim gibi maaşlı çalışana yedirecekler.. Borsada kodaman olmadıkça kazanılacağını düşünmüyorum ama bizimki yine de borsaya yatırdı bireyselini bozup.. Ona karışmadım artık ne halin varsa gör dedim.
:KK51:
Simdi baktim tekrardan. Borc gözükmüyor

Kızlar günaydın:) bayadır gelemedim buralara, pek çok güzel haberler okudum şimdi. Topiğe bebişler geliyormuş, hoşgelsinler Sefa gelsinler :) Buralara uğrayamadığım süreçte hayatımı düzene sokmakla meşguldüm, bebeğim büyüyor, ona içime çooook sinen bir bakıcı teyze buldum hem de iş yerime çok yakın. Bu vesileyle kaynanayı da göndermiş oldum ki zaten pek te hevesli değildi kalmaya :işsiz: ev, iş hayatı, bebek arasında çok güzel bir denge kurdum çok şükür. Ve eşime resmen bir kere daha aşık oldum.İyi ve ilgili bir baba olacağını biliyordum zaten ama bu kadarını tahmin edememiştim açıkçası:KK200: Ve birikimim de gayet iyi durumda, muhtemelen 2-3 aya araba kredisini kapatacak nakiti tamamlamış oluyorum:KK76: Darısı ev kredisinin başına :)

Kızlar günaydın:) bayadır gelemedim buralara, pek çok güzel haberler okudum şimdi. Topiğe bebişler geliyormuş, hoşgelsinler Sefa gelsinler :) Buralara uğrayamadığım süreçte hayatımı düzene sokmakla meşguldüm, bebeğim büyüyor, ona içime çooook sinen bir bakıcı teyze buldum hem de iş yerime çok yakın. Bu vesileyle kaynanayı da göndermiş oldum ki zaten pek te hevesli değildi kalmaya :işsiz: ev, iş hayatı, bebek arasında çok güzel bir denge kurdum çok şükür. Ve eşime resmen bir kere daha aşık oldum.İyi ve ilgili bir baba olacağını biliyordum zaten ama bu kadarını tahmin edememiştim açıkçası:KK200: Ve birikimim de gayet iyi durumda, muhtemelen 2-3 aya araba kredisini kapatacak nakiti tamamlamış oluyorum:KK76: Darısı ev kredisinin başına :)
Hayatindaki guzel gelismelere cok sevindim berfin. Hosgeldin

Maddi durumları çok iyi ama harcamazlar yemezler kızlar tok evin aç kedileri desek yeri .. 15 bin benden istediler yok deyince eşimden istemişler oda yok diyemiyo ailesine .. Bana gelince de herşeye yok diyo .. kaynananın mutfağını yeniden yaptirdilar .. bizi çift maaş zengin saniyolar

Bebek konusunda eşinle ilgili olan kısım için darısı başıma diyorum eşim çok ilgilidir bakalım bebekle ilgili de öyle olacağını düşünüyorum hayırlısı inşallah hoşgeldin 🤣❤️

Maddi durumları çok iyi ama harcamazlar yemezler kızlar tok evin aç kedileri desek yeri .. 15 bin benden istediler yok deyince eşimden istemişler oda yok diyemiyo ailesine .. Bana gelince de herşeye yok diyo .. kaynananın mutfağını yeniden yaptirdilar .. bizi çift maaş zengin saniyolar
Ne olacak peki şimdi krediyi eşin ödüyor mu şuan acaba kaç taksit çekti acaba ?

Canım 10 aydır gonderiyomus kaç kere kavgasını ettim eşimle bizim babamla abimle ayrı gayrimiz yok diyo .. daha öncede babasına araba kredisi çekti habersiz kavga ettim yine aynısını yaptı gayrimiz yok diyo ama hep bizden gidiyo hic onlardan gelen yok

Canım 10 aydır gonderiyomus kaç kere kavgasını ettim eşimle bizim babamla abimle ayrı gayrimiz yok diyo .. daha öncede babasına araba kredisi çekti habersiz kavga ettim yine aynısını yaptı gayrimiz yok diyo ama hep bizden gidiyo hic onlardan gelen yok
Canim işin zor yaa.
Hatasini anlamayan kendini düzeltmeyen bir insan olmus şu anda.
Peki sen bu durumda ne yapmayi düşünüyorsun

Benden sana tavsiye borçla bişeyler al krediyi o ödesin ev olur arsa olur araba senin borcunu biliyorlar o yüzden isteyen çok olur ailesinede hayır diyemiyor anlaşılan öğrenir ama zamanla oda seni yorar

Bizde hastanedeyiz kızları göz muayenesine getrdm büyük kızımın derecesi artmış yine canım çok sıkılıyoe şu mübarek günlerde rabbim şifa versin herkese içinde benim yavrularımada küçük gözlüğe devam büyüğün camları yine değişcek damlalı muayene yapcam dedi onu bekliyoruz
Geçmiş olsun, ekrana çok maruz kalıyorlar mı? Benim miyopum doktorada çıktı, ekrana çok bakıyordum çalışırken düzenli olarak gözlüğümü takmama rağmen de ilerdi. Şu doğum olaylarını halledeyim gözüm uygun ise çizdirecem.

Canim işin zor yaa.
Hatasini anlamayan kendini düzeltmeyen bir insan olmus şu anda.
Peki sen bu durumda ne yapmayi düşünüyorsun
Konuşmayı düşünmüyorum bir miktar altınım var kredimi kapatıp kendi yoluma bak cam herkesin maaşı kendine bundan sonra evin bütün masrafları da ona ait hic bireyden de kismicam artirabiliyosa versin . Benim babam yok annem zor durumda ona verdirmiyo kendisi aç gözlü ailesine yediriyo . Haram olsun

Benden sana tavsiye borçla bişeyler al krediyi o ödesin ev olur arsa olur araba senin borcunu biliyorlar o yüzden isteyen çok olur ailesinede hayır diyemiyor anlaşılan öğrenir ama zamanla oda seni yorar
Ev alalım diye çok ısrar ettim 1200 lira kira ödüyoruz kredi haram krediye bulaşmak istemiyorum dedi .. simdi de kredi çekmiş haramliktan cıktı galiba kredi çekmek.

Back
X