Bugün ne aldin kaç tl harcadin

boza boza canım nasıl anladın sütünün az gelmesinin prolaktin hormanından oldugunu
Ben erken doğum yapmıştım 10 gün süt gelmedi ne yaptıysam bebekte 2 kilo doğduğu için emme gücü pek yoktu zamanla toparladı ama ben denenebilecek her şeyi denedim yedim içtim damlalar süt çayları karışımlar falan hiç biri fayda etmedi 30 cc anca çıkıyordu sagdıgımda.herkes o kadar üzerime geldi ki herkesin sütü olur bahane bulma emzir bak nasıl gelicek diye bu durumu kimseye inandıramadık ve 1 ay sonunda sütüm tamamen kesildi çünkü psikolojim çok bozulmuştu doğumdan öncede 15 gün hastanede yatmıştım iyice bunalıma girdim sonra mamayla devam ettik.
Böyle bişey aklıma gelmemişti sen yazınca birden aydınlandım şu an kan tahlili mi yaptırmıştın

boza boza canım nasıl anladın sütünün az gelmesinin prolaktin hormanından oldugunu
Ben erken doğum yapmıştım 10 gün süt gelmedi ne yaptıysam bebekte 2 kilo doğduğu için emme gücü pek yoktu zamanla toparladı ama ben denenebilecek her şeyi denedim yedim içtim damlalar süt çayları karışımlar falan hiç biri fayda etmedi 30 cc anca çıkıyordu sagdıgımda.herkes o kadar üzerime geldi ki herkesin sütü olur bahane bulma emzir bak nasıl gelicek diye bu durumu kimseye inandıramadık ve 1 ay sonunda sütüm tamamen kesildi çünkü psikolojim çok bozulmuştu doğumdan öncede 15 gün hastanede yatmıştım iyice bunalıma girdim sonra mamayla devam ettik.
Böyle bişey aklıma gelmemişti sen yazınca birden aydınlandım şu an kan tahlili mi yaptırmıştın
Prolaktine tahlille bakiliyor

2 ay önce 1 yaş doğum günü yapmış biri olarak bana gelenlerden sevdikleri söylim😊 ayakkabı çok mantıklı ama bir sor numara için, ben mesela seneye giysin diye aldırdım şu an ilk adım ayakkabısı zaten var ve çabucak küçülüyor ayakkabı. Ben gelen pahalı oyuncaklar çok sevindim😊 Fisher price aktivite masası, ilk adım arabası. Pilsen sallanan at , Lego duplo ve aile büyükleri direkt altın verdi bence o da çok mantıklıydı😊
Ayakkabısı hiç yok panduf patik bile giydirmiyor 7/24 herşeyi paylaşıp konuştuğumuz için biliyorum😁onun için kıyafetten ziyade ayakkabı daha ağır durur hediye için diye düşündüm.kiyafeti komşular bile alıyoruz sonuçta samimiyiz diye iyi birşey olsun istedim.
Doğumda da çeyrek altınla birlikte yanında battaniye tulum takimi pijama ve çoraptan oluşan bir paket yapmıştım.
Aktivite masasıda aklımda ilk adım arabası konusunda kararsizim kullanırlarmi bilemedim.bir tane basit bişey görmüştüm hatta gereksiz iyi değilmiş diye bahsettiler ama basit ve küçük bişeydi benim gördüğüm.
Benimde annem oğluma her d.gununde çeyrek verir darısı bebişiminde başına 😁
Önerilerin için teşekkür ederim 😍

Kizlar birsey sormak istiyorum
Asker veya jandarmada yurt disi tazminatini ne kdr ve istege bagli gidis varmi
Dogu tazm kesiliyor dimi
Doguya gore azmi cokmu biliyormusunuz
Bir arkadas cok ucuk rakamlara inatlasiyor ama merak ettim aklima siz geldiniz

Ooff bu saat oldu halen maaşlar yatmadı😡😡
Her ay aynı şey bıktık artık bu bankalardan

Elimde 40 tl nakit kaldı pirinç yumurta bikac bişey lazım eve annem geldi azonce son pirincle yettigi kadar pilav icin kullanıcak.bende param az diye 1 kg almak istemiyorum çok pahalıya geliyor.

Haklisin canım ama zaten 3-4 aylıkken yaşıyorlar dayanabilir vebilincli bir şekilde davranırsan en fazla 5,5 6 ayda kaybolup

Bende kayıt olayım dedim 10 tl indirim diyor nasıl 20 tl indirim oldu banada sülûk lazımdı kaçırmayayım
Uygulamasını telefona indirip giriş yap. O zaman 20 tl veriyor.

Ben üniversite zamanımda prolaktin yüksekliğinden 2.5 yıl kadar hormon tedavisi gördüm. Hipofiz bezimde neredeyse tümör oluşturmaya yakın derecede ilerlemişti. Bu tedaviden sonra prolaktin değerim çok düştü. Ne iki hamileliğimde ne de emzirme dönemlerinde yükselmedi yeterince. O nedenle de mama vermediğim ilk zamanlarda bebeklerim yeterli kilo alamadı. İlk ay en az 600 gr alması gerekirken mesela ikinci kızım haftada ortalama 35-50 gr civarı aldı. Hemen ikinci haftada mamaya başladım.

Merhaba kizlar

Pazar pazartesi sehir disindaydik esimle. Konaklama ve ucak biletleri dahil 1100 tl harcadık

Dun 7.5 esnaf lokantasinda yemek
5.20 akbil
82 tl arkadaşımla disardaydik, tatli ve kahveye ödedim. Yemegi o ödedi 96 tl.

Bugun egitimdeydim yuruyerek gittim geldim. Ikramliklar sahaneydi sadece öglen bi atistirmalik aldim 2.60 ödedim.

Yagmur fena. Markete gidicez üsenmezsek. 590 tl yemek kartimda var. 500ünü harcarim 300de esimden. Evin aylik alisverisini yapmamiz lazim.

Bebek eşyaları için çanta sipariş ettim.Onlar ne fiyatlar öyle 250-300 falan🙄ben 100 tl olandan sipariş verdim
Hediyelik de yaptircam galiba😖malesef burada herkes düğün evi gibi doğum yapıyor.
Büyük oğlanda hastanede çikolata ikram ettik kırk mevludunde magnet dağıtmıştık
Bunda da hastaneye çikolata ve magnet yaptircaz sanırm.40 mevlidi içinde uygun yasin-i şerif ve tesbih yaptıralım diyor eşim enazindan fuzuli birşey değil diyor.
Bugün maaş günü ama bi saat oldu halen yatmadı malesef.
Annemde geliyor yolda.Ben eve gitmeden o gelmiş olucak inşallah.sebze çorbası ve gelin pastası yaptım dün aksam.annemde gelince yanına ben buzluktan fasulye barbunya pilav gibi biseyler yaparım dedi.
Benim bebek oğluş ters döndüğü için midem hem yanıyor hem batıyor hemde bulanıyor kafasini mideme dayadı ayak olsa kipirdatiyordu kafa yukarı gelince resmen hem nefes alamaz oldum hemde eğilemiyorum batıyor.
Cuma günü arkadaşlarimizin bebisi1 yasina girecek elimize dogdu en samimi surekli gidip geldigimiz arkadaşımız ailecek ona hediye alacağız ama ne alalım bilemedik.Acaba minnak pembiş pembis nike yada adidas marka ayakkabı mı alsak diye düşünüyorum.
Burada lcw ve koton dışında alışveriş yapılacak mağaza yok.ayakkabiyada deichman ve flo var başka bakabileceğim bir yer yok inşallah oralarda da bulabilirsek.
Başka fikir ceren olursa hediye konusunda sevinirim.
Ya insanları çözemiyorum hersey çok abartılı çocuk başlı başına masraf hediyeliğin ne lüzumu var zorunlu kalıyosun bazen.beni nişanda zorlamışlardı en yakınlar olsun dedik gene 100 kişi oldu yemekliydi.şimdiki aklım olsa ne gerek var diye tavrımı koyarım.kayınvalidem meraklı anlattım ben yaptırmıycam ne doğumda nede mevlüdünde bir sürü ihtiyacı var sadakasını veririz daha çok yeter mırın kırın etti kendi bilir

Meme reddi yaşıyoruz kızlar aklımı kaçıracağım çok kötüyüm
Uzulme tuce gecici bir donem bu, sen israrla emzirmeye calis, ben de yasadim iki cocogumda da, oyle boyle gecti, sonra memeye daha duskun oldular. Oglumda asagidaki gogus kalkanini kullandim, bir hafta bunu memeye koyarak emzirdim, sonra aradan cikardim. Kizim da bu da pek ise yaramadi, yataga duz koyup, ustten memeyi biberon gibi verdim, kucaga alip ziplayarak emzirdim, oyle boyle geri dondu.

Dogu tazm kesiliyor dimi
Dün forumda birinin eşini ıraga gönderiyolardı 6 ay için 150bin demişler

Dogu tazm kesiliyor dimi
Gittiği ülkeye göre alacağı para değişir.
Herkes kendi sınıfında derece kademesine göre para alır.
Suriye görevi hariç. Suriye'ye giden personel bir batı maaşı alır tazminat adı altında.
Doğudan giden personelden terör tazminatı kesilir. Batıdan giden personelden kesinti olmaz.2maas alır.

Bu görevler elzem durumlar hariç 6ayi geçmez.
İstege bağlı olarak gönderim yapılmıyor olarak biliyoruz.
Paraya gelince afganistani örnek verecek olursak günlük 100ile 120 dolar arası değişiyor. Somali katar Kuveyt vs günlük kaç dolar alacağı dolar bazında degisiyor

Merhaba hanimlar yazmayali baya uzun zaman oldu. Depremden sonra 8/9 gun koyde kaldik geldigimiz gun hemen eve ugramadik kplere gectik bir kac saatligine o sirada eve hirsiz girmis. Kapiyi komple kirmislar iceri girerken ust kattaki komsu gelmis polis diye bagirmis kacmislar. Kapiya extra guvenlik kilidi filam taktirdik insallah bir daha oyle birsey yasamayiz. Ben ve esim agir usuttuk koydeyken hala kendimize gelemedik allahtan cocuklara bulasmadi. Buzdolabimiz bozuldu bulasik makinemiz bozuldumu geldimi ust ust uste geliyor gercekten. Kardesim gecen hafta is geregi bir yilligina singapura gitti bir yandan onun stresini yasiyoruz coronavirus sayisi artiyor orda. Birak gel diyoruz oda hakli olaraktan olmaz diyor hersey ayarlandi nasil geleyim diyor. Artci depremler devam ediyor bir yandan onun korkusunu hala atlatamadik. Heryere cadirlar kurulmus binalarin cogu bosaltilmis yikik binalar var o manzarayi gorunce baya kotu oldum. Allahtan bizim oturdugumuz mahallede fazla depremin izleri yok aksamlari evlerde yanan isiklari gorunce cesaret aliyorum.
Allah yardimciniz olsun, her sey ust uste gelmis gercekten, cok uzuldum.

Dogu tazm kesiliyor dimi
Gittiği ülkeye göre alacağı para değişir.
Herkes kendi sınıfında derece kademesine göre para alır.
Suriye görevi hariç. Suriye'ye giden personel bir batı maaşı alır tazminat adı altında.
Doğudan giden personelden terör tazminatı kesilir. Batıdan giden personelden kesinti olmaz.2maas alır.

Bu görevler elzem durumlar hariç 6ayi geçmez.
İstege bağlı olarak gönderim yapılmıyor olarak biliyoruz.
Paraya gelince afganistani örnek verecek olursak günlük 100ile 120 dolar arası değişiyor. Somali katar Kuveyt vs günlük kaç dolar alacağı dolar bazında degisiyor

Ya bence millete karsi soylemisler 600 dolar demisler cocuk genc keske 6bin alsa istege bagli para icin gidiyo demisler 40 i cikmamis cocugu var sizlerin yasadiklarini gordukce uzuldum ve kizdim ne kdr basite indirgenmis.

Benim kiz bugun 8 aylik oldu, dun ilk defa avakado verdim, pure yapmadim parca parca verdim, sevdi baya, kus gibi agzini nasil aciyor. Allahim insallah kizimin yeme aliskanligi benimkine benzer, oglani kaybettik bari kizi kurtarayim.
Normalde ben pampers (prima) kullaniyordum ama artik gunduzleri daha uygun bir beze gectim, geceleri yine pampersa devam ediyorum.

Benim kiz bugun 8 aylik oldu, dun ilk defa avakado verdim, pure yapmadim parca parca verdim, sevdi baya, kus gibi agzini nasil aciyor. Allahim insallah kizimin yeme aliskanligi benimkine benzer, oglani kaybettik bari kizi kurtarayim.
Normalde ben pampers (prima) kullaniyordum ama artik gunduzleri daha uygun bir beze gectim, geceleri yine pampersa devam ediyorum.
Çok faydalı avakado.
Oğluma da verirdim küçükken. Şimdi yemiyor

Back
X