Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Tesekkür ederim Püre. Evet gelirimiz düzenli. Kendimize ait ev ve arabamız var. Evler burada çok pahalı kiraya vermek için ev almak istemiyoruz o yüzden. Para harcamayı seviyorum ama mantıklı harcamalar yaparak belirli bir miktarı birikime koyabiliyorum. Uzun vade düşünüyorum dediğin gibi döviz ve altında tutayım ben de.zaten baska yatırım aracından da anlamıyorum hiç.
Çocuk var mi

Bu arada efsana kasim indirimlerinden faydalanip 3 ay yetecek kadar islak mendil, bez ve bebek deterjani siparis ettim kizim icin. Kizim bir yasini doldurmak uzere oldugu icin mamayida biraktik su an inek sutunu sulandirarak veriyorum cok sevdi tadini 😍 1 hafta sonra sulandirmadan vermeye baslayacagim. Boylece 3 ay boyunca bez+islak mendil ve deterjan gideri olmayacak kizimin mama masrafindanda tamamen kurtulduk 🥳
Çok sevindim canım bereketli olsun tasarruf için aldiklarin.
Bizde bezi bıraktık büyük rahatlık oldu

alnımı dolaba çarptım
Bu aralar çok sakar oldum
Sürekli
Bir yerimi çarpıyorum 🙂
Eşimi yolcu ettım
Akşam için ya nohut ya bezelye ya da barbunya yapıcağım
Geçmiş olsun canım..Ben de sakarlikta bir numarayim.Her gün eşim "Bugün ki zararın ne oldu kendine" diye sorar 😯

Geceden beri durmayan bir yagmur var.Ustune fırtına da eşlik ediyor.Yarin eşim evde,hava da birazcık iyi olursa arabayla hava alırız.Malum tek aktivitemiz.Simdiden heyecanlandım. 😅
Akşam ne yemek yapicam bilmiyorum ama salatayi hazirladim.Tatli da browni kurabiye yapicam küçük hanim uyanınca.
Harcamamız ekmek olucak bugün.Yarin market,manav.

Birikim konusunda iyi sayılırım ama parayı iyi değerlendiremiyorum sanırım. Uzun bir süre tl de kalmıştım. Bu süreçte altında olsaydım baya bir karım olacaktı.sizlere danışmak istiyorum. Döviz altın gibi sepet mi yapmak mı mantıklı yoksa altın mı almalıyım sadece.
Birazda kenarda tl bulundurmalımıyım. Bir de maas yattığı gibi mi almak lazım. Ben hep daha da düşer belki diye bekliyorum.
Ben uzun vadede düsündügum icin altin tercih ediyorum. Yurt disi gezileri icin biriktirdiklerimi de altina ceviriyorum. Cunku dahabfazla kazandiriyor. Sadexe arada 3 4 doviz aliyrum yurt disinda harclik olsun diye ve o kadar dusuk miktarlara altin alamam diye. Ama yakin zamanda para kullanilacaksa tl de kalmakta fayda var. Mesela ben ocaktan sonra daha az altin alicam cunku 3 4 ay icinde eve yaptirmak istedikelrim.var
Dolayisi ile o parayi tl de tutucam. Yatirim.tavsiyesi degildir.Bol.bereketli.birikimler olsun hepimize

Geçmiş olsun canım..Ben de sakarlikta bir numarayim.Her gün eşim "Bugün ki zararın ne oldu kendine" diye sorar 😯

Geceden beri durmayan bir yagmur var.Ustune fırtına da eşlik ediyor.Yarin eşim evde,hava da birazcık iyi olursa arabayla hava alırız.Malum tek aktivitemiz.Simdiden heyecanlandım. 😅
Akşam ne yemek yapicam bilmiyorum ama salatayi hazirladim.Tatli da browni kurabiye yapicam küçük hanim uyanınca.
Harcamamız ekmek olucak bugün.Yarin market,manav.
Sağol canım 🙂
Benim sadece kendime değil eşyalara da zararım oluyor 😄 bir ay içerisinde cam kapak cam sürahi kırıldı 🤭 ondan öncede derin donducunun kasası kırıldı en çok ona üzüldüm görüntüsü hoş durmuyor. İnternetten varsa sipariş vereceğim.
Burası da çok soğuk.
Sadece pencere ve balkondan bakıyorz dışarıya
İnşallah 2021 de bize de nasip olur araba almak oğlumu bol bol gezdiririz 🙂

Kostebekpasta Kostebekpasta canım senin hedef neydi. Kaydetmiştim ama bulamadım yaa.
Kızlar kacirdigim var mı.
İlk sayfaya ekledim.

Biz tayinci olduğumuz için tam kestiremiyorum hedefi. Eşimin maasi değişecek şartlar değişecek. Ama kendi maaşıma göre hesap edersem 24 çeyrek altın olarak hesapladım. Daha fazla olabilir duruma bağlı olarak

Kostebekpasta Kostebekpasta canım senin hedef neydi. Kaydetmiştim ama bulamadım yaa.
Kızlar kacirdigim var mı.
İlk sayfaya ekledim.

Biz tayinci olduğumuz için tam kestiremiyorum hedefi. Eşimin maasi değişecek şartlar değişecek. Ama kendi maaşıma göre hesap edersem 24 çeyrek altın olarak hesapladım. Daha fazla olabilir duruma bağlı olarak
Pure ben de kendi hedefimi tam olarak kestiremiyorum.yeni yilda. Ilk 6 ay icin soylemistim.ben 6 ceyrek diye. Toplam 1 yil icin en az 12 ceyrek diyeyim
Sanirim.daha fazlasini yaparim. Bir de cocuklarin gram.hesabi var. Az az onlara da aliyorum.

Selam ben geldim :KK200:
Umarım herkes iyidir. Artık daha aktif olacağım. Mutlaka gün içinde uğrayacağım bu başlığa.
Ekonomimizin çok bozulduğunu ve birikim yapmanın hayal olduğunu gördüğümden bir süredir evin bütçe işini eşime bırakmıştım. Sonuç olarak ekonomimiz daha da bozuldu :KK70:

Tekrar bu işe el atacağım.
Geçen Ocak ayında bir araba almıştık. 43 bin tlye almıştık. otomatik vites, 15 yaşında bir arabaydı. Ankara'da otururken ben aktif kullanıyordum. Ama Ankaradan taşındıktan sonra yeni evimiz çarşının içinde. İşime yürüme ya da 5-6 dk otobüs mesafesinde.
Eşimin işyeri 5 km uzakta servisi var. bir tek kızımı kreşe götürüyoruz o da haftada 3 gün. babası bırakıyor onu da.
Arabamızdan çok memnunduk ama haziranda ev kredimiz başlayacak. Eşimle iş sebepli ayrı kaldığımız dönemde ekonomimiz biraz sarsıldı çünkü her hafta 7 saat yol geldi gitti, 2 ev açıktı 2 ayrı şehirde. Yeni taşındığımız evin çok fazla eksiği oldu vs.vs.
O yüzden hazır arabalar da pahalıyken arabada model düşelim elimizdekini iyi fiyattan satıp (ki bu fiyat bir senede neredeyse kendini 2 ye katlamış) manuel lpgli falan daha şehir içine uygun bir şey alalım diye planladık. çünkü arabayla sadece kreşe ve pazara gidip geliniyor. kalan parayla da 2 kredim ve 2 kredi kartım var onları temizleyip kapatmayı düşünüyorum.

Kredi kartlarımı zaten 2 taneye düşürmüştüm ve limitlerini biri 400 tl biri 2000 tl yapmıştım. Hep hedefim kredi kartlarını hiç kullanmamaktı. ama elimde varken kullanıyorum. Bu sebeple tamamen iptal ettirip nakit üzerinden harcama yapmayı kafama koydum.

Şimdilik bende durum bu :)
Bugünü de evden çalışarak ve hiç harcama yapmadan geçirmeyi planlıyorum.
Hosgeldin spizella😍 daha onceden burada yazdiklarini okuyordum. Tekrar gelmene sevindim. Eviniz hayirli olsun Allah odeme.kolayligi versin.

İyiyim ben de, idare ediyoruz. Bir miktar kemer sıkıp birikim yapmak için döndüm. Arsa ile ilgili hedeflerini gördüm, çok güzel. İnşallah en kısa zamanda gerçekleştirirsin.
Arsayı aldık canım. Teşekkürler. Zorlu kısım bekliyor bize.

Birikim için hedef koydun mu. İlk sayfaya bak istersen

Back
X