Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bende fırının icinde yapiyorum taş gibi oluyor aslinda. Sadece sütü kaynatmak eziyet. Millet bebegine günlük şişe sutten yaptigini okudum cogu yerde. Süt 100 derecede kaynayinca vitaminler ölüyormus diye okudum ondan beri hep şişe sütte mi yapsam diye dusundum hem kaynatma derdinde yok isitma da yok.
Ilk ek gidaya gectigimizde benim kayinvalidem surekli yoğurdu günlük mü yapıyorsun diye soruyordu. Kendisi eşime her gun bardakta mayalarmis😅 ben de dedim ki her gun taze sütü sagacak inek yok ki nasıl yapayım. Gercekten 4 lt bidon süt alıyoruz bir kerede kavanozlara yapıyorum 1 hafta boyunca hepimiz yiyoruz. O sütün her gun bir kismini yoğurt yapsam ne farkeder ki süt bayatliyor bu sefer. Neyse ki oğlu isin uzmani olarak her gun mayalamakla ayni yoğurdu 1 hafta yemek arasinda cok fark yok dedi de bi daha sormuyor 😄
Bu arada süt günlük de olsa taze de olsa uht de olsa kaynatmak gerekiyor. Kaynatinca proteinler parcalaniyormus ve mayadaki bakteriler daha iyi cogaliyormus boylece yoğurt güzel tutuyor. Gercekten de ben burada ilk yoğurt yapmaya basladim hic tutmadı. 45 dereceye kadar isitip mayaliyordum. Eşim sagolsun bu deney bilgisini benimle paylaştı da simdi yogurtlarim güzel oluyor 😁

Bende fırının icinde yapiyorum taş gibi oluyor aslinda. Sadece sütü kaynatmak eziyet. Millet bebegine günlük şişe sutten yaptigini okudum cogu yerde. Süt 100 derecede kaynayinca vitaminler ölüyormus diye okudum ondan beri hep şişe sütte mi yapsam diye dusundum hem kaynatma derdinde yok isitma da yok.
Sütte kalsiyum ve protein var agirlikli olarak, kaynatinca onlara hicbir sey olmuyor. Çeşitli bakteriler var, onlarin bir kismi isiya dayanamayıp ölüyor. Yogurtta cesitli bakteriler olması daha makbul ya...Ama soyle bir sey var hazir sutlerde zaten bakteri cok cok az o yuzden kaynatmanin ekstra zararı yok.

Bu arada benim de en gicik olduğum kaynattiktan sonra o sut tenceresini yikamak 😳

Sütte kalsiyum ve protein var agirlikli olarak, kaynatinca onlara hicbir sey olmuyor. Çeşitli bakteriler var, onlarin bir kismi isiya dayanamayıp ölüyor. Yogurtta cesitli bakteriler olması daha makbul ya...Ama soyle bir sey var hazir sutlerde zaten bakteri cok cok az o yuzden kaynatmanin ekstra zararı yok.

Bu arada benim de en gicik olduğum kaynattiktan sonra o sut tenceresini yikamak 😳
A evet süt tenceresi ☹️
Alüminyum süt tencerem var büyük. Sadece süt kaynatıyorum onunla çoğunlukla. Yazları da konserve domates.

Hmden alisverislik guzel şeyler buldum kızım için.Sonra nereye giyicek ki, aldıklarım kaldı evde,bari büyümeden evde giysin diye diye alışverişe yatkın bünyemi koreltmis oldum.Ama tulumlarina bayılıyorum ♥️bizimde menü bezelye pilavdi.ah ne kadar da ortak yonluyuz 13 Ekim anneleri olarak 😬😬
Iyi yapmışsın canım, bir iki tane hevesin gececek kadar olsa yeter. Ben de baya elbise falan aldım ama evde giyemiyor gerçekten. Zaten kış günü iki kat giydiriyorum elbiseyle duramaz. Bi de surekli bisiler yerken uzeri kirleniyor, malum bizim evde camasir makinesi yok, iki kat aşağıya indiriyoruz 😅Zaten külotlu çorap cok bunaltiyor benimkini hic sevmiyor.

A evet süt tenceresi ☹️
Alüminyum süt tencerem var büyük. Sadece süt kaynatıyorum onunla çoğunlukla. Yazları da konserve domates.
Ben dibi tutmasın diye seramuk tencerede kaynatiyorum onun bile dibi tutuyor ya yine yikamak eziyet...
Aluminyum tencerenin yemeği cok lezzetli olur yalnız 😋 suyu güzel koyulasir. Annemlerin evde eskiden hep onları kullanırdık da bulasik makinesine koyunca kotu oluyor diye artik kullanmıyoruz. Teflon seramik çıktı mertlik bozuldu 😁

Aksamustu market siparişimiz geldi. Yemek hazirliyordum bi koşu gelen urunleri dezenfekte ettim, acil dolaba kaldirilmasi gereken et, karides falan vardi onlari kaldırdım. Yemeği yedik, kızımı uyuttum. Masumlar apartmanina bakacağım biraz. Ileri Sara Sara izlerim, gercekten dizilerin bazi sahnelerini sirf vakit dolsun diye gereksiz yere cok uzatiyorlar 😠

2 kg kadar et geldi, yarın sabahtan hepsini haşlarım, kızımın yemeklerine göre küçük küçük, diğer yemekler icin makul porsiyonlar yapip dondurucuya kaldiririm. Bulaşığı vs yine iş çıktı. Bezelye ve bulgur pilavı yarina da kaldı sanirim ekstra yemek yapmayacağım.

Aaa ne güzel 2021e hedef belirlenmiş, benide yazar mısınız listeye 2021'de 10.000 tL biriktircem :)

Günaydın bu arada forumda dolanırken buldum bu sayfayı
Hoşgeldin 🥂
Evet hedef yazıyoruz 1 yıllık, yıl sonu kontrol ediyoruz. İnşallah bu yıl da tutturacağız hedefleri.
Kendinden bahseder misin. Evli misin çocuk var mı calisiyor musun.

Lojman öyledir canım kafa dengini bulunca muhteşem arkadaşlıklar kurulur.

300 daha kóy 2 çeyrek al çıkmışken🙃
Evet canım 2 çeyrek altın aldım 😍

Evet lojman arkadaşlıkları iyi oluyor ama yine de problemler oluyor. Dedikodu filan. Kıskançlık

Iyi aksamlar kızlar
ruslana1 ruslana1 @shannon hosgeldiniz, birikimleriniz bereketli olsun.
Biz de harcama yapmadık bugun. Bir tek kahve aldim $1.5🙃 Kar firtinasi bekliyoruz hava dondurucu 🥶
2-3 gun yetmesini umduğum bir koca tencere mercimek corbasi yaptım. Firinda kaşarlı mantar yaptım, patates de kizartacagim. Canimizin istedigini yaptık ortaya karışık alakasız bir menü oldu😄
Teşekkürler canim

Günaydın kizlar.
Okudum yazamadım bir türlü.
Bu ay 2 çeyrek aldım yılı kapattım. 2021 bereketli gelsin inşallah.
Öğleden sonra dışarı çıkacağız. Burada cok güzel bir et yapan yer var orada yemek yer biraz dolaşırız. Sıkılıyorum evde . Ailemden uzakta.

Evet canım 2 çeyrek altın aldım 😍

Evet lojman arkadaşlıkları iyi oluyor ama yine de problemler oluyor. Dedikodu filan. Kıskançlık
Bereketli olsun süper.

Her yerde oluyor canım öyle şeyler. Akrabalar arasında iş yasaminda sanalda ..
Oylesilerin işleri hiç düzgün gitmez .her zaman hayal kırıklığı, içten içe kemirir durur kıskançlık. Bırak kıskananlar çatlasın 🤣🤣🤣

Bereketli olsun süper.

Her yerde oluyor canım öyle şeyler. Akrabalar arasında iş yasaminda sanalda ..
Oylesilerin işleri hiç düzgün gitmez .her zaman hayal kırıklığı, içten içe kemirir durur kıskançlık. Bırak kıskananlar çatlasın 🤣🤣🤣
Geçenlere bir eve davet edilmiş biri. Orda birşey görmüş. İlla tutturmuş alacağım bende diye. Diye diye aldı internetten bulup 😁😁 özenti

Hayırlı olsun püre. Bankadan alınca bu hissi yaşayamıyorsun 😞 bugün dışarıdan yedik. Harcamasız günümüz olmuyor maalesef. Bilgisayarda bozuldu yeni bir tane almamız lazım. Fiyatlarda yüksek ama online ders var mecbur alacağız arrık.
Hiç bankadan almadım. Hesap açıyoruz galiba. Eşimin besi var. Banada yaptı. Ayrıca fiziki de alıyorum. Takip kullanıyorum hem

Kizlar iyi aksamlar. Bizim tayin isinden bahsetmistim size tayinimiz bir kac ay once cikti o siralar buraya girmedigim icin yazmamistim. Esimle ortak karar alarak tasinma isini yaza erteledik. Yinede arada kiralik daire ilanlarina bakiyoruz uygun bir daire cikarsa daha erkende gidebiliriz. Gecenlerde bir daire gorduk ama kacirdik malesef simdi esimin orda gorev yapan bir arkadasi var baya uygun fiyata bir daire buldu bize sagolsun. Ev sahibiyle de gorustuk yarin gidip bakacagiz eve. Icimize sinerse tutacagiz sinmezse yaza kalacak yine tasinma isi. Aileler baya gonul koydugu icin hevesimiz biraz kacti bu yuzden esimdede bende burukluk var biraz. Bu sureci sıkıntısız atlatmak icin dualarinizi istiyorum kizlar.
Psikolojik baskı yapıyorlar ama yanlış hatırlamıyorsam ne annen ne kv tarafı size destek olmuyordu.biz de memlekete geldik gördük taşınırken bile tek başıma taşındım bir daha memleket ve çevresi istemiyoruz.en azından uzak olunca yardım göremeyince insanın zoruna gitmez.

Back
X