- 1 Ekim 2013
- 8.471
- 20.524
- 548
- Konu Sahibi pure hazel
- #26.001
tesekkur ederim bılgıler için canım elımden geldıgınce hep gereklıleri aldım ve ındırım takıp ettim planlı gıttım canım ck sukur gereksız bıse almadım gıbı gelıyor artk kullanınca gorecegız ınsAllahA Alya_sura88
kronikuykucu
Kizlar ilk gebelik ilk bebek ilk heyecan.
Genelde cok harcama yapilir cok gereksiz seyler alinabilir. Oncelikle elinizde bir liste bulunsun. Akliniza geldikce not edin.
Ilk sürec kontroller ve doktoruz. Iyi bir doktor ve hastane belirleyip ,sürekli kontrollerinizi ve dogumunuzu ayni kadroyla gerceklestirin. Son ayda kontroller sıklaşacak ve doktorunuz normal mi sezeryanmi saglik durumlariniza bakarak karar verecek. Insallah saglikli bir sürec olur.
Hastane cantaniz son ay kapinizin onunde ici hazir bir sekilde beklesin.
Icinde bebek bezi ,bebek kiyafetleri,islak mendil ,biberon,mama(sezeryanda hemen süt gelmiyor ve bebegin aç kalmamasi icin lazim oluyor) elyuz havlusu,terlik, pijama takimi,hasta bezi.. aklima gelenler bunlar.
Ben puset ve bebek arabasini takim aldim. Puset ozelikle aracta cok isinize yariyor.
Bebek arabasini 1 yasa kadar neredeyse kullanmadim diyebilirim. Surekli arabayla gidip geldigimiz icin puset iş gordu.
Anne sütü cok önemli ama ozellikle kirki cikana kadar sarilik riskine karsin biz 1 ogun mama kullandik. Ayrica bazen süt yetmeyebiliyor ve biberon gerekli oluyor.
Philips veya dr brown biberon onerebilirim. Bir de emzik edinin ki cocugu cok sakinlestiriyor. Ben emzik kullanmdim pisman oldum.
Ates olcer alin yardimci oluyor. Ama inanin dijitale gerek yok. Klasik koltuk altindan olcenler daha kullanisli geldi bana. 10 liradir en fazla.
Calismiyorsaniz sut sagma makinesine gerek yok.
Benim vardi philips aldim sagma makinemi.
Gobek bagi dusene kadar banyo yaptirmayin. Bizimki 6 gunde dustu.
Ilk banyosunda tuzladikadetlerimizi yerine getirmek adina. Bilimsel aciklamsini bilmiyorum.
Koltuk altlarina kasiklarina surduk. Sonra yikadik.
Bebek küveti cok kullanisli. File de mutlaka alin icine. Bizim banyolarimiz bu sayede cok eglenceli gecerdi. Kese icin özel süngerler satiliyor. Cok kullanisli.
Camasirlarini roxy ile yikadim yani granul sabun. Ama makinede mutlaka 2 kez duruladim. Sampuan klasik dalin joahsins baby gibi urunler kullandim.
Bebek havlusu aldim.
Puf nokta olarak gordugum sey ise ter bezleri.mama onlukleri. Mutlaka sirtina ve gogsune bez yatirin. Bebegi asla usutmemis olursunuz.
Cok cok onemli nokta ise banyo yaptirirken cok dikkatli olun kulagina su kacmasin. Doktorumun korkunc olarak tanimladi sey bebeklerde kulak iltihabi. Iyilesmesi zor ve acili bir surec. Burada banyo yaptirken us size dusuyor artik. Minicik bebegin kafasina masrapa ile su döken biliyorum. Yanlis.
Suyu avucunuza alip dokeceksiniz. Zaten minnacik hemen temizleniyor kopugu.
Benim bebekte hic konak olmadi. Sacinda konak kabuk olursa ne yapilir bilmiyorum.
Kizlar aklima geldikce yazarim.
Cok sukur oglum atesli hastalik havale vs gecirmedi. Pek fazla hasta olmaz.
![]()
sagolsun ananesı babannesı halasıda alıyolar hep

çocuk doktoru şart
2gündür oğlanla evdeyiz 2gun sıfır harcama
Tarihe geçsin bugün