• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Tünaydın sabah 8 den beri ayaktayız eşim nöbetten geldi bende o gelene kadar kahvaltı hazırladım . Bir ekmek aldı 1 tl . Öğleden sonra dışarı çıkacağız mobilyacıya gidip birde domates biber almamız lazım misafirden önce biz bi menemen yeriz🤣

Benim 25 tane yarım kg lık kavanoz vardı geçen ay bitti . Üzüldüm ya geçen sene 20 kg dan yapmıştım bu sene 30 kg şart belli oldu daha fazla hazırlık yapmam lazım. Ben konserveyi tencereye koyduktan sonra blendırdan geçirip pürüzsüz hale getiriyorum

Ay evet karistirdin canim.
Corba yaparken sordum.
Aslinda corba icin de konserve yapsak yazdan. Rendeleyip mi koymak lazim corbalik konserveyi
Yoo gerek yokki bak ben şöyle yapıyorum. 25 kavanoz konservem çıktı geçen sene . Çorbayı yaparken diyelim ki o kavanozlardan birisini açıyorum tencereye döküyorum az kaynadıktan sonra güzelce blendırdan geçiriyorum. Özellikle çorba için yapmıyorum bu sefer o konserve domatesin kullanım alanı kısıtlanmış oluyor . Menemen’de aynen biberi yazdan doğruyorum çıt çıtlı poşetlere tek kullanımlık şekilde koyuyorum. Menemeni yapmadan 30 dk önce çıkartıyorum eriyor biraz. Sonra yağda kavurup üzerine konserveyi boşaltıyorum.

Bende çok iş olduğunu düşünüyorum bizim ev çok sıcak oluyor ve hiç dinlenmiş uyanamıyoruz o yüzden daha fazla yorucu olmuş oluyor benim için. Birde bu sene arkdaşlar hep sizin balkonda akşamları otururuz filan diyorlar çok seviyorlar bizim balkonu bilmiyorum ya nasıl olacak yoruluyorum herşeyi tek yapıyorum.

Bu sene cok yapacagim insallah.
Annem de gelirse cok tuketilir.

Birde domates corbasi icin konserve domatesi rendeleyerek mi yapiyosunuz
Ben bi kısmını rondodan cektim çorbalık falan için. Kalanı da dogradım, açıkçası doğranmıştan daha memnun kaldım rondo yada rende menemene olmuyor, yemeklere de cok kullanıyorum ben onda da doğrama daha iyi oldu gibi. Çorba yaparken her sekilde blender yapıyorum zaten doğranmış kullansam da sorun olmuyor.

Benim 1 kg siselerden 25 tane vardi sadece yemeklere kullandığım halde 5 şişe kalmış dün baktım da artık onlara dokunmayayım doğumdan sonra ramazanda yardımcı olur bana

Sabah kahvaltıya bazlama yaptım kalan hamuruda yapıp çıktığı kadar buzluğa atıcam.oglusu parka indirdim iyi oldu.camasir serdim 2 posta daha var.
Akşama buzluktan yeşil fasulye yapayım diyorum yanına bulgur pilavı cacık yaparım hoşaf da iyi giderdi ama şeftali hosafimdan da 3 şişe kalmış lohusalıga bekletmeyi düşünüyorum

Kızlar bu sene melemenlik için domates doğrayıp buzluga atmıştım hiç memnun kalmadım

Selamlar Aksam oyun vardi koltuklari mi rahatsiz edici idi neydi bacagimdan asagi sol tarafim yikiliyor. Bel fitigi gibi. I agri. Sabah kahvalti yaptik ne yediysem hepsi De Cikti ustune yine yedim ama kesmedi agzim hic bos durmuyor. 😬Benim soslarim hala var bu sene abartmisiz🙈
Yakın olsak bana getirirdin sosları benim de bitti ;)

Slm kızlar
Eşim Pazar’a gitti 85tl harcamış.
Evde temizlikçi vardı 150tl
Sütçü yumurtayı getirmiş sütü unutmuş temizlikçi de süt nerede diye sormamış. Eve geldim sütçüyü aradım dönüşte getirdi.38tl
Kaynattım ve 2 kilosunu yoğurt olarak kullanıp 1 kilosunu hafta içinde kek ve pastaya kullanacağım.
Arkadaşım komşularına bizim evin çok güzel olduğunu söylemiş. Ben de gittiğimde önceden uzak işte sen gel böyle bizde çoluk çocuk gelemeyiz arabada süremiyoruz diyorlardı. Ama arkadaş evi anlatınca bence benim gülcemalime değil meraklarından gelecekler.
Arabayla alıp gene araba ile evlerine bırakacağım. Bir tanesinin kocası da araba ile götürüp getirecekmiş.
5 kadın 6 çocuk ben şokkkkkk :KK66:
Daha çocuğum yok evin bir yerinde çizik olsa keşke önce benim çocuğum çizseydi ya da dökseydi diye düşünüyorum artık.
İnş çocuklarına sahip çıkarlar ben de iyi ev sahibi olarak ağırlarım .
Börek yaptım kıymalı buzluğa attım. Haşhaşlı Çörek de geçen yapmıştım buzlukta.
Yoğurtlu kereviz
Konserve karışık kızartma
Tuzlu kek
Kurabiye
Bir de yaş pasta ve çay kahve düşündüm.
Sabah 10 da gidip alacağım öğlen 14.00 de geri evlerine bırakacağım . Allah utandırmasın inşallah :KK66:

Slm kızlar
Eşim Pazar’a gitti 85tl harcamış.
Evde temizlikçi vardı 150tl
Sütçü yumurtayı getirmiş sütü unutmuş temizlikçi de süt nerede diye sormamış. Eve geldim sütçüyü aradım dönüşte getirdi.38tl
Kaynattım ve 2 kilosunu yoğurt olarak kullanıp 1 kilosunu hafta içinde kek ve pastaya kullanacağım.
Arkadaşım komşularına bizim evin çok güzel olduğunu söylemiş. Ben de gittiğimde önceden uzak işte sen gel böyle bizde çoluk çocuk gelemeyiz arabada süremiyoruz diyorlardı. Ama arkadaş evi anlatınca bence benim gülcemalime değil meraklarından gelecekler.
Arabayla alıp gene araba ile evlerine bırakacağım. Bir tanesinin kocası da araba ile götürüp getirecekmiş.
5 kadın 6 çocuk ben şokkkkkk :KK66:
Daha çocuğum yok evin bir yerinde çizik olsa keşke önce benim çocuğum çizseydi ya da dökseydi diye düşünüyorum artık.
İnş çocuklarına sahip çıkarlar ben de iyi ev sahibi olarak ağırlarım .
Börek yaptım kıymalı buzluğa attım. Haşhaşlı Çörek de geçen yapmıştım buzlukta.
Yoğurtlu kereviz
Konserve karışık kızartma
Tuzlu kek
Kurabiye
Bir de yaş pasta ve çay kahve düşündüm.
Sabah 10 da gidip alacağım öğlen 14.00 de geri evlerine bırakacağım . Allah utandırmasın inşallah :KK66:
Geçen bizim eve gelen misafirleri hatırlattın bana 🤣 balığım 1 haftada zor toparlandı yazık kamkatımdan meyveler gitti 🤣

Back
X