• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Benim kv ben çalışıyor olsam çocuğuma bakamazdı eminim işten ayrılır yada bakıcı bulurduk eksi artılarını düşünerek bir karar verirdik . Görümcemin bir sağlık sorunu vardı doktor yüzmen lazım demişti . Görümcem annesine anne haftada 3 gün 2 saat oğluma bak hemen havuza gidip geleyim dedi kv ben bakamam çocuk diyip çıktı işin içinden
Ya zaten oyle bir zorunluluklari yok insanlarin.
Bazi anneler kvler isleri yolunda gelip bakiyorlar idare ediyorlar az cok.
Ama biz dört dörtluğuz diyeni duymadim.
Ornegin ben annemle hiccc anlasamam:işsiz:
Ama idare etmeye calisirim. Büyügumuz cunku ve gelip cocuga bakmaya zorunlu degil.

Okuldan arkadaslar da hemen hemen ayni şeylerden şikayetci. Ama cocuk icin katlaniyorlar iste

Hosgeldin.
Eve ne kadar maas giriyor mesela.
Gelir gider tablosu mutlaka yap.
Aylik 100 lira atsan bile kâr
5500-6000 arası gelirimiz var evet bende öyle düşünüyorum ayda 100-150 bari koyayaim kenara kirada oturuyoruz ama 1000 tl kira ve aidata gidiyor anlamıyorum para geldiği gibi bitiyor kartların hep asgarisini ödüyoruz daha fazla ödeyemiyoruz bitirsek cok rahat edeceğim :KK14:

Ya zaten oyle bir zorunluluklari yok insanlarin.
Bazi anneler kvler isleri yolunda gelip bakiyorlar idare ediyorlar az cok.
Ama biz dört dörtluğuz diyeni duymadim.
Ornegin ben annemle hiccc anlasamam:işsiz:
Ama idare etmeye calisirim. Büyügumuz cunku ve gelip cocuga bakmaya zorunlu degil.

Okuldan arkadaslar da hemen hemen ayni şeylerden şikayetci. Ama cocuk icin katlaniyorlar iste
İlk cümlene öyle katılıyorum ki . Yüzde yüz bu düşüncedeyim bende pek bakmak istemem açıkcası . Zaten gençken çocuk bakmışım belirli bir yaştan sonra çekilmez gibime geliyor yorucu yani kafa bedel kaldırmaz. Bizim bir arkadaş var hani sürekli bize gelen aile kadın 40 yaşında ve 2. Çocuğu sırf büyük oğlu istiyor diye yapmış . Şuan çocuk 2 yaşında annesi bakıyor bunlarla yaşıyor . Teydeye acıyorum pure ya bunlar çocuğun asla sorumluluğunu almıyorlar kadının üzerine altmışlar öyle geziyorlar görmen lazım kadın 60 yaşında daha çocuk bakıyor ona yazık değil mi diye düşünüyorum açıkcası . Bu hayatta çocuk konusunda bir tek anneme güvenirim kardeşime dahi güvenmem kv ye hiç güvenmem . Babam der ki kolun varsa kesip yiyeceksin kimseye güvenme bizi hep böyle yetiştirdi açıkcası . Lohusalık için bile güvenmiyorum kimseye bunu söyleyince insanlar şaşırıyor ama ne yapalım diyorum annem 10 gün baksın yeterli . Sonra hallederiz en kötü ihtimal tesislerden hazır ev yemeği gelir eve de temizlikçi bayan gelir

5500-6000 arası gelirimiz var evet bende öyle düşünüyorum ayda 100-150 bari koyayaim kenara kirada oturuyoruz ama 1000 tl kira ve aidata gidiyor anlamıyorum para geldiği gibi bitiyor kartların hep asgarisini ödüyoruz daha fazla ödeyemiyoruz bitirsek cok rahat edeceğim :KK14:
Gelir iyiymis masallah.
1000 kira aidat
500 faturalar
1500 mutfak
1000 genel giderler
Toplam 4bin.
Borc yoksa kenara atilabilir.
Ilk isin k.kartlarini temizlemek olsun. Tek karta indirin ozellikle

Gelir iyiymis masallah.
1000 kira aidat
500 faturalar
1500 mutfak
1000 genel giderler
Toplam 4bin.
Borc yoksa kenara atilabilir.
Ilk isin k.kartlarini temizlemek olsun. Tek karta indirin ozellikle
Evet cok şükür iyi eşim jandarma bu maaş az bile diyorum bazen çünkü zor yaşadığımız sehri bırakıp geldik bayramda izin yoktu ilk defa ayrı geçirdim ailemden :KK61:Suan hiç kullanmıyoruz zaten birkac taksit var sene sonu bitiyor İnsaAllah eşim sigara da kullanıyor 400-500 oraya gidiyor hep bakalım rabbim bir kurtarsın su kartlardan kapatmayı düşünüyoruz zaten

İlk cümlene öyle katılıyorum ki . Yüzde yüz bu düşüncedeyim bende pek bakmak istemem açıkcası . Zaten gençken çocuk bakmışım belirli bir yaştan sonra çekilmez gibime geliyor yorucu yani kafa bedel kaldırmaz. Bizim bir arkadaş var hani sürekli bize gelen aile kadın 40 yaşında ve 2. Çocuğu sırf büyük oğlu istiyor diye yapmış . Şuan çocuk 2 yaşında annesi bakıyor bunlarla yaşıyor . Teydeye acıyorum pure ya bunlar çocuğun asla sorumluluğunu almıyorlar kadının üzerine altmışlar öyle geziyorlar görmen lazım kadın 60 yaşında daha çocuk bakıyor ona yazık değil mi diye düşünüyorum açıkcası . Bu hayatta çocuk konusunda bir tek anneme güvenirim kardeşime dahi güvenmem kv ye hiç güvenmem . Babam der ki kolun varsa kesip yiyeceksin kimseye güvenme bizi hep böyle yetiştirdi açıkcası . Lohusalık için bile güvenmiyorum kimseye bunu söyleyince insanlar şaşırıyor ama ne yapalım diyorum annem 10 gün baksın yeterli . Sonra hallederiz en kötü ihtimal tesislerden hazır ev yemeği gelir eve de temizlikçi bayan gelir
10 gun idare edildikten sonra emin ol yaparsin.
Bilinclisin arastirmacisin.
Burdan yardim ederiz deneyimli anneler.
Ya biliyo musun cocuk bakmak yaşa başa bakmiyor aslinda.

Evet cok şükür iyi eşim jandarma bu maaş az bile diyorum bazen çünkü zor yaşadığımız sehri bırakıp geldik bayramda izin yoktu ilk defa ayrı geçirdim ailemden :KK61:Suan hiç kullanmıyoruz zaten birkac taksit var sene sonu bitiyor İnsaAllah eşim sigara da kullanıyor 400-500 oraya gidiyor hep bakalım rabbim bir kurtarsın su kartlardan kapatmayı düşünüyoruz zaten
Dogudaysan bunu mutlaka degerlendir.
Bir mal mulk edinmeye calisin.
Ev araba vs alip borclandiniz mi
Veya dugun borcu filan mi var

Dogudaysan bunu mutlaka degerlendir.
Bir mal mulk edinmeye calisin.
Ev araba vs alip borclandiniz mi
Veya dugun borcu filan mi var
Göreve başlayalı 4 ay oldu daha yeni ins bir süre sonea toplarız daha önce asgari ücretle çalışıyordu hiç birikim yapamamistik 6 çeyrek 2 yarim altın borcumuz var birde 8 bin kadar toplam kart borcumuz var araba ev yok memlekette ev vardı ama bırakıp geldik kaynim oturacak evlenince

10 gun idare edildikten sonra emin ol yaparsin.
Bilinclisin arastirmacisin.
Burdan yardim ederiz deneyimli anneler.
Ya biliyo musun cocuk bakmak yaşa başa bakmiyor aslinda.
Geçen gün aile grubunda görümcemle tartışmıştık saçma bişey için . Anneme telefonda anlatıp ağlıyordum konu bebeğe yemek yedirip yedirememeydi . Anneme anne şöyle yapmayacak mıyım bunları ek gıda vermek lazım değil mi diye anlatıyordum . Annem kahkaha attı sen okudun araştırdın mı allah aşkına nereden biliyorsun diye güldü bana . Ya bakılacak inşallah yaparız sizden de bir sürü şey öğreniyorum zaten ❤️

Göreve başlayalı 4 ay oldu daha yeni ins bir süre sonea toplarız daha önce asgari ücretle çalışıyordu hiç birikim yapamamistik 6 çeyrek 2 yarim altın borcumuz var birde 8 bin kadar toplam kart borcumuz var araba ev yok memlekette ev vardı ama bırakıp geldik kaynim oturacak evlenince
Neyse olur gider hersey.
Daha yenisiniz.
K.karti borclarini bitir mutlaka.
Yukarida 4 bin gider hesapladik. Bu hesapla k.kartindan aylik harcama yapmazsiniz.
Ve aylik 2bin odeyerek birkac ayda kapatirsiniz. Veya daha az odeme yapip aylik 1 yarim altin at kenara

Neyse olur gider hersey.
Daha yenisiniz.
K.karti borclarini bitir mutlaka.
Yukarida 4 bin gider hesapladik. Bu hesapla k.kartindan aylik harcama yapmazsiniz.
Ve aylik 2bin odeyerek birkac ayda kapatirsiniz. Veya daha az odeme yapip aylik 1 yarim altin at kenara
Birkac mümkün değil ama bakalim :dua: İnsaAllah bitecek bir gün

Günaydın kızlar,
Ne güzel tatil planları yapmışsınız, Şimdiden iyi tatiller, gönlünüze göre olsun inş.
Geçen yıl otel tatili yapmamıştık, bu yıl da yapmayız diye düşünüyorum .
Bir önceki yıl mersin de liparis oteldeydik, denizi de suyu da harikaydı, otel de tertemiz mis gibiydi, türk kahvesi ücretsiz yapılıyordu, soğuk su boldu. Daha önce gittiğim yerlerde kahve ücretli oluyordu..
3 yıl aynı evde kv ile yaşayan arkadaşı tebrik ediyorum Y yediveren14 .(nedir bu işin sırrı, sadece duymamak mı, duymamayi nasıl başarıyorsun)
Geçen yaz kv (bir yere gidecek misiniz beraber gidelim )demişti
O işlere oğlunu göstererek x bakıyor dedim ki konusu açılmıştı evimizde otel tatili yok demişti, bu yıl bir yere gitmeyecegiz dediydi.
Karı koca arabayla kayibabanin memleketine ama sadece kaplicasina gittiler 10 gün kadar, ordan da ankaraya geçtiler kaynimlara, biz de kızımı üniversiteyurda yerlestirip misafirhaneye de biz yerleştik kv.kp.kaynimlarda diye gittik görüştük, sonra onlar döndüler buraya zaten, biz de 5 gün kalıp Döndük.
Bu yıl bakalım artık kızım ankarads staj yapacak ,temmuz ortası gibi niyetlendi eşim ankaraya
Hafta içi çalışıyorum .bişey söylerse duyuyorum ama uygulamiyorum. Eşim hep destek. Kv ve kb var bende .çocuklarıma bakıyorlar oğlumda krese başlarsa evine gecsinler bir zahmet. Cahil ve zeki karışımı en zehirli tür

Birkac mümkün değil ama bakalim :dua: İnsaAllah bitecek bir gün
Hoşgeldiniz mümkün değil diye İnan birşey yok . Biz neler yaptık neler ilk evlendik buraya yerleştik 2 ay tazminatımız kesildi düğün izni yıllık izin derken. Maaşımız yatıyordu herşeyi ödeyince elimize 600 tl bile kalmıyordu . Evimiz çok sıcaktı gidip 100 tl ye vantilatör almıştık cebimizde düzgün paramız bile yoktu . Mobilyalar düzgün kurulmamıştı 3 ay adamla kavga ettik her haftasonu dükkanında. Eşimle aramız bozuldu filan neler neler . Şimdi neredeyiz o zaman neredeydik diye bakıyorum hep arkama

Hoşgeldiniz mümkün değil diye İnan birşey yok . Biz neler yaptık neler ilk evlendik buraya yerleştik 2 ay tazminatımız kesildi düğün izni yıllık izin derken. Maaşımız yatıyordu herşeyi ödeyince elimize 600 tl bile kalmıyordu . Evimiz çok sıcaktı gidip 100 tl ye vantilatör almıştık cebimizde düzgün paramız bile yoktu . Mobilyalar düzgün kurulmamıştı 3 ay adamla kavga ettik her haftasonu dükkanında. Eşimle aramız bozuldu filan neler neler . Şimdi neredeyiz o zaman neredeydik diye bakıyorum hep arkama
Masallah size bende kartların hepsini ödeme tarafıyım yanı birinin bugun geldi toplam 1800 ama eşim onun asgarisini ödüyor diyorum hepsini öde asgari ödeye ödeye bitmiyor ama anlamıyor istiyor ki eline para kalsın

Masallah size bende kartların hepsini ödeme tarafıyım yanı birinin bugun geldi toplam 1800 ama eşim onun asgarisini ödüyor diyorum hepsini öde asgari ödeye ödeye bitmiyor ama anlamıyor istiyor ki eline para kalsın
Bizim evde bu işleri ben yürüttüğüm için daha kolay oldu işimiz . Ben şöyle yapacağız dedim öylede yaptık bu topiğe geldiğimde elimde sadece bileziklerim vardı başka birşey yoktu . Şimdi başa döndük biriktirdiklerimizi bozdurup arabayı yükselttik 2 kere . Eşin ödese keşke sıfırlasa kullanmasanız yada daha az kullansanız daha iyi olur

Bizim evde bu işleri ben yürüttüğüm için daha kolay oldu işimiz . Ben şöyle yapacağız dedim öylede yaptık bu topiğe geldiğimde elimde sadece bileziklerim vardı başka birşey yoktu . Şimdi başa döndük biriktirdiklerimizi bozdurup arabayı yükselttik 2 kere . Eşin ödese keşke sıfırlasa kullanmasanız yada daha az kullansanız daha iyi olur
Evet ama öyle istemiyor elimde nakit kalsın diyor pek hesabını da bilmez şimdiye kadar bende bilmezdim baktım olmuyor 2 aydır artık tasarruf moduna geçtim topikleri takip ediyordum artık bende gireyim dedim motive olurum

Evet ama öyle istemiyor elimde nakit kalsın diyor pek hesabını da bilmez şimdiye kadar bende bilmezdim baktım olmuyor 2 aydır artık tasarruf moduna geçtim topikleri takip ediyordum artık bende gireyim dedim motive olurum
Bak şimdi geldin ya geri gitme takıl bize İnan çok faydalı oluyor . Herkes bi hevesle geliyor buraya 2 gün yazıyor sonra kaybolup gidiyor sen gitme . Bak şu ara birikim yapamıyorum ama yazıyorum teşvik ediyor burası

Bak şimdi geldin ya geri gitme takıl bize İnan çok faydalı oluyor . Herkes bi hevesle geliyor buraya 2 gün yazıyor sonra kaybolup gidiyor sen gitme . Bak şu ara birikim yapamıyorum ama yazıyorum teşvik ediyor burası
Evet okumak bile beni cok teşvik ediyordu gitmem İnsaAllah ya uygulaması var mi sitenin baktım AppStore bulamadım

Back
X