Selam kizlar, dun hazirlandim trene gittim, unutmusum tatil oldugu icin tren 2 saatte bire dusuyor, tabi kacirmisim, eve dondum, ise gitmekten vazgectim. Oglan zaten evdeydi, ben de annemle vakit gecirmis oldum, dolaplari elden gecirdim, annemin bavullarini hazirladik, tarttik. Benim iki sut pompam var, birini anneme verdim, gotur ihtiyaci olana ver ya da sat dedim, Turkiyedeki fiyati 1200 lira gozukuyor, ne kadar pahali.
Haftasonu arkadaslara gittik, orada Turkiye`de 14 sene yasamis bir ciftle tanistik, bizden baya buyukler ama cok sevimli insanlar. Gitmedikleri sehir kalmamis, Van, Erzurum, Sivas, Kars, Giresun, saydi da saydilar ben utandim bir Turk olarak, ulkemi hic gezememisim. Simdi emekli olmuslar, ama senede bir kere arkadaslari icin gidiyorlarmis, annemle Turkce konustular baya, annem tabi ki misafirperverligini konusturdu, mutlaka bekliyorum dedi.
Haftanin yemekleri: Tavuklu sehriye corbasi, sulu kofte, kiymali patlican musakka, firinda sebzeli tavuk, mucver, pirinc pilavi, biskuvili supangle.