Cok yoruldum bugun kizlar, is ayri yoruyor cocuklar ayri. Labdaki arkadasimin benim oglanla yasit kizi var, okula gidiyor, ogretmeni hic odev vermiyormus, biz baya baya odev yapiyoruz, daha 5 yasinda, ama yapmak zorundayiz sanirim yoksa online egitimle geri kalabilir. Bu aksam da olcme degerlendirme sinavi var mesela, ben yaninda oturup sorulari okuyacagim sadece, cevaplarda asla yardim etmeyecegim, sorular bir onceki soruyu dogru ya da yanlis bilmesine gore zorlasacak ya da kolaylasacakmis, bakayim nasilmis bizimkinin seviyesi. Dun music odevini yaptik, daha IT odevi var. Hani bu Amerikan sistemi bizim sistemden daha kolaydi, hic laylaylom degil ya, ki bu daha anaokulu, yandim ben yandim. Kiz desen geceleri milyon defa uyanmaya basladi, aramiza koyuyorum daha derin uyusun diye.
Bugun yarin hesabima 3000$ yatacak, aslinda bu benim maasimdan ay ay kesilen bir tutar, kres ucreti gibi cocuk bakiminda kullanabiliyoruz, artisi vergiden muafiyet sagliyor. Maasimdan kesilip bir havuzda birikiyor sonrada krese odedigimiz faturayi gostererek geri benim hesabima yatiriliyor. Bir de bunun saglik versiyonu var, onun icin de toplam 2000$ kesildi, 400 unu faturalar ilaclar icin kullandim bile, kalan 1600 u dis tedavime harcayacagim, cumartesi cocuklar da dahil hepimizin randevusu var, kizin ilk kontrolu olacak.