Bugün ne aldin kaç tl harcadin

H
Elif cok özür dileyerek kaçırdığım birşey mi oldu diye , teşekkürun sebebini sorabilir miyim ☺️
Hemen anlatayım kuzum. Bir grupta konuşma akışı gereği kv söz eden şahıs bendim ve üstüne laf işiten kişi olup sessizce diyet ( birikim) grubundan ayrılmıştım. Orda yazdıkların hoşuma gitti. O vesileyle tessukkur etmek istedim.

H

Hemen anlatayım kuzum. Bir grupta konuşma akışı gereği kv söz eden şahıs bendim ve üstüne laf işiten kişi olup sessizce diyet ( birikim) grubundan ayrılmıştım. Orda yazdıkların hoşuma gitti. O vesileyle tessukkur etmek istedim.
Yaaaa sen mıydın😃inan isimler aklımda kalmamış ama o olayda o an yazmak istedim ,grubun akışını bozmak istemedim bugün malum olaylar vesilesiyle yazmış oldum ,geldi geçti unutalım herşeyi ya 🤗

Senin müsrakil ev planlarını okuduktan sonra bende de bir istek oluştu püre. Meslekten sanırım artık ortak yaşam alanlarındaki gürültüye tahammülümün kalmadığını hissediyorum. Arsa alıp yaptırmak bizim için zor gibi hazır bir ev alabiliriz ilerde belki. Tabi soru işaretlerim var güvenlik, ısınma, evin bakımı gibi
Canım çok büyük bir şehirde yaşamiyorsan neden olmasın. Güvenlik sıkıntı olmaz tanıdık çevre olur. Arkadaş eş dost arıyor insan bir süre sonra. Ben memlekete yaptırmayı düşünüyorum bu yüzden.

Yaaaa sen mıydın😃inan isimler aklımda kalmamış ama o olayda o an yazmak istedim ,grubun akışını bozmak istemedim bugün malum olaylar vesilesiyle yazmış oldum ,geldi geçti unutalım herşeyi ya 🤗
Aynen bendim canım 🤣geçti gitti tabi. Ama burayı bulduguma sevindim.

Canım çok büyük bir şehirde yaşamiyorsan neden olmasın. Güvenlik sıkıntı olmaz tanıdık çevre olur. Arkadaş eş dost arıyor insan bir süre sonra. Ben memlekete yaptırmayı düşünüyorum bu yüzden.
Şuan büyük bir şehirdeyiz. Denizi olan bir şehre yerleşmek istiyorum sanki. Memleketler bu kriterlere uymuyor. Akraba olmasa da belki birkaç arkadaş edinebilirim. Otuzlu yaşlar çok garipmiş. Hem insan istiyorsun çevrende hem de yalnızlık huzuru. Geçiş dönemindeyim sanki her konuda belki de pandemi döneminin verdiği psikolojidendir.

2021 ajandasi geldi hediye.
Yılbaşından itibaren yazmaya başlayacağım bende lindalinda lindalinda senin gibi. Defter tutmak motive ediyor kizlar.

Bı arkadaşım var yazistigim ABD den. Ajandasinin resmini attı.
Fark ettim ki yabancılarda da bizim gibi işliyor süreç🙂

Mesela Kasım ayını ele almış.
15 gün harcamasiz gün olacak demiş.
15 sayfa bible(İncil) okunacak demiş.
Hafta hafta yemek listesi çıkarmış aylık.
Gün gün harcadıklarini not etmiş.
Aynı bizim gibi dedim🙂
Ve yaptıklarının önüne tik atmış.
Ciddi paralar biriktirip ,borçlardan kurtulmuş..
En sevdiğim 15 gün harcamasiz gün belirlemesi olmuş 📝

Şuan büyük bir şehirdeyiz. Denizi olan bir şehre yerleşmek istiyorum sanki. Memleketler bu kriterlere uymuyor. Akraba olmasa da belki birkaç arkadaş edinebilirim. Otuzlu yaşlar çok garipmiş. Hem insan istiyorsun çevrende hem de yalnızlık huzuru. Geçiş dönemindeyim sanki her konuda belki de pandemi döneminin verdiği psikolojidendir.
Aslında çok insanın hiç insan olduğunu anlıyor insan 30 dan sonra.Hele 35 ten sonra hiç insanın huzur olduğunu bile düşünüyor 😂 bende sakin bir yerde,müstakil bir evde yaşamak isterim.Apartman hayatı malesef çeşit çeşit insan oluyor.komşuluk yapmak istemesen bile binanın bir ihtiyacı oldu,biri bşey yapmak istedi vs. Mecburen 40 çeşit insanla uğraşıyorsun.Altındaki gece 3 e kadar kahkaha atar ,üstteki gece 2 ye kadar temizlik yapar.İnsan kimse ile muhattab olmadan evinde huzuru yaşamak istiyor.

Yılbaşından itibaren yazmaya başlayacağım bende lindalinda lindalinda senin gibi. Defter tutmak motive ediyor kizlar.

Aynı bizim gibi dedim🙂

Aslında çok insanın hiç insan olduğunu anlıyor insan 30 dan sonra.Hele 35 ten sonra hiç insanın huzur olduğunu bile düşünüyor 😂 bende sakin bir yerde,müstakil bir evde yaşamak isterim.Apartman hayatı malesef çeşit çeşit insan oluyor.komşuluk yapmak istemesen bile binanın bir ihtiyacı oldu,biri bşey yapmak istedi vs. Mecburen 40 çeşit insanla uğraşıyorsun.Altındaki gece 3 e kadar kahkaha atar ,üstteki gece 2 ye kadar temizlik yapar.İnsan kimse ile muhattab olmadan evinde huzuru yaşamak istiyor.
Yapı olarak fedakar bir insanım. Sevdiklerim için her seyi yapabilirim. İnsanların özel günlerini unutmam diğer zamanlarda da onları mutlu edecek sürprizler yapmaya çalışırım. Ama dönüp geçmişe baktığımda hatırlanmamış doğumgünlerim önemsenmeden alınmış hediyeler, aramasam merak edip aramayan insanlar bıraktığımı fatkediyorum. Bu durum ben de dediğiniz gibi hiçlik hissi oluşturmaya başladı.

Aynı bizim gibi dedim🙂
Çok mantıklı ya. Ama o kuralı sanırım uygulayamam ben . Çünkü hergun her kafadan bi ses çıkıyor istek konusunda .

Ben de birkaç haftadır yemek listesi oluşturmaya başladım püre. Bunun bana kazandırdıkları:
İhtiyaca yönelik alışveriş
Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Bugün ne yapsam diye düşünmekten kurtardığım zaman. Bence gayet iyi fikirmiş.
Haftalık menü ben iki haftadır uyguluyorum. Gerçekten muhteşem bişey . Hergun düşünmek insana ayrı bir eziyet. Bu şekil hem çeşit bolluğu akla geliyor. Hemde dediğiniz gibi tasarruf konusunda verinimet bişey

Ben de birkaç haftadır yemek listesi oluşturmaya başladım püre. Bunun bana kazandırdıkları:
Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Haftalık menü ben iki haftadır uyguluyorum. Gerçekten muhteşem bişey . Hergun düşünmek insana ayrı bir eziyet. Bu şekil hem çeşit bolluğu akla geliyor. Hemde dediğiniz gibi tasarruf konusunda verinimet bisry

Ziyan olmayan sebzeler
Dengeli beslenme
Aynen öyle.
Sebzeyi meyveyi ona göre alıyoruz mesela. İyi oluyor.

Yapı olarak fedakar bir insanım. Sevdiklerim için her seyi yapabilirim. İnsanların özel günlerini unutmam diğer zamanlarda da onları mutlu edecek sürprizler yapmaya çalışırım. Ama dönüp geçmişe baktığımda hatırlanmamış doğumgünlerim önemsenmeden alınmış hediyeler, aramasam merak edip aramayan insanlar bıraktığımı fatkediyorum. Bu durum ben de dediğiniz gibi hiçlik hissi oluşturmaya başladı.
O zaten ilk farkındalıklar.Ben mesela aslında çok değer verdiğim,hatta dostum dediğim,yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği insanların zor günümde nasıl birde ben vurayım dediğini bile gördüm 😊 insanoğlu benciliz.Bir bakıyorsun yanında yörende bir avuç insan kalmış, ve aslında onlar yeterde artarmış.Herşey kendimizde başlayıp bitiyor.Birgün yapayalnız kalsam bile gayet güzel bir şekilde hayatıma devam edebileceğimi biliyorum mesela.Çünkü çok zor zamanları yalnız aştım.Ve birçok insanın o sahte yüzlerini görmekten tiksiniyorum, o yüzden ne kadar az insan o kadar çok huzur

Aynı bizim gibi dedim🙂
Ajandani gule gule.kullan pure. Ben de istiyorum bu sene ajanda. Int te bie tane buldum.ama.fiyati pahali geldi. Bakinicam.biraz. Guzel.birikimler.ve planlar yapariz insaallah😊

Back
X