Bugün ne pişirsem?

Uyuyamadım yarın ne yemek yapsam diye düşünüyorum. :D Borcama ince ince dilimlenmiş patates, kabak ve patlıcan dizip, üzerine azıcık yağ gezdirip fırınlamayı düşünüyorum. Üzerine yoğurt ve domates sosu ohh. Hem evde tek tük kalmış sebzeler de bitmiş olur. Çilek almaya üşenmezsem tatlı da yapıcam.

Uyuyamadım yarın ne yemek yapsam diye düşünüyorum. :KK70: Borcama ince ince dilimlenmiş patates, kabak ve patlıcan dizip, üzerine azıcık yağ gezdirip fırınlamayı düşünüyorum. Üzerine yoğurt ve domates sosu ohh. Hem evde tek tük kalmış sebzeler de bitmiş olur. Çilek almaya üşenmezsem tatlı da yapıcam.

Yemek derdi insanı uykusuz bırakıyor:KK48:
Enfes olurrr

Bende
şehriye çorbası,
fırında köfte patates,

Mevsim salata,
Vişne parcacıklı kek
Yapmayı düşünüyorum...
Henüz netleşmedi...
Bakalım hayırlısı:))

Bende
şehriye çorbası,
fırında köfte patates,

Mevsim salata,
Vişne parcacıklı kek
Yapmayı düşünüyorum...
Henüz netleşmedi...
Bakalım hayırlısı:))
Menü güzel. Ama beni büyüleyen kek oldu:kk77: birkaç gün tatlı bir şeyler yapmayacağım ama. Yani en azından yemek istediğim tatlıları. Benim de menüm belli oldu.
Kabak çorbası(dünden kalma)
Sebzeli tavuk sarma
Pirinç pilavı
Belki salata ya da cacık
Turşu

Menü güzel. Ama beni büyüleyen kek oldu:kk77: birkaç gün tatlı bir şeyler yapmayacağım ama. Yani en azından yemek istediğim tatlıları. Benim de menüm belli oldu.
Kabak çorbası(dünden kalma)
Sebzeli tavuk sarma
Pirinç pilavı
Belki salata ya da cacık
Turşu

Neden yapmıyorsun ? Kilo mu yapıyor?

Geçen seneden vişne atmıştım dondurucuya... Harika oluyor gerçekten bu kek:)))

Senin menüde çok güzel...:)
Benim eşim tavuk sevmez,bense çok severim...
Ve o genelde nöbetçi olduğunda yapıyorum... İstemiyor kendileri:63:

Ayrıca bende çoğun kadın gibi önceki günden kalan yemekler olduğunda yenisini yapmıyorum...

Neden yapmıyorsun ? Kilo mu yapıyor?

Geçen seneden vişne atmıştım dondurucuya... Harika oluyor gerçekten bu kek:)))

Senin menüde çok güzel...:)
Benim eşim tavuk sevmez,bense çok severim...
Ve o genelde nöbetçi olduğunda yapıyorum... İstemiyor kendileri:63:

Ayrıca bende çoğun kadın gibi önceki günden kalan yemekler olduğunda yenisini yapmıyorum...
Ertesi güne yetecek kadar yemek kaldıysa bir halay cekmedigim kalıyor:halay: her gün yemek düşünmek çok yorucu. Diyet yapıyorum canım. Geçen kapkek yaptim. Kaç gün gitti. Bir süre yapmayayim dedim. Vişneli kek hiç denemedim ya elime hiç vişne geçmedi. Kurutulmuş vişne falan olur mu acaba? Tarif versen:KK45: bu ara kapkeklere merak saldım. Yapması çok zevkli. Yemesi de:KK76:

Ertesi güne yetecek kadar yemek kaldıysa bir halay cekmedigim kalıyor:halay: her gün yemek düşünmek çok yorucu. Diyet yapıyorum canım. Geçen kapkek yaptim. Kaç gün gitti. Bir süre yapmayayim dedim. Vişneli kek hiç denemedim ya elime hiç vişne geçmedi. Kurutulmuş vişne falan olur mu acaba? Tarif versen:KK45: bu ara kapkeklere merak saldım. Yapması çok zevkli. Yemesi de:KK76:

:halay::halay::halay:

Çok haklısın...
Bende öyle:))

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase vişne

Kurutulmuş vişneyle hiç denemedim Canım...
İyi ki dondurucuya atmışım diyorum...
Hem ekşi,hem tatlı oluyor...
Üstüne de piştikten sonra pudra şekeri serpiyorum...

Kurutulmuş vişneyle aynı tadı vereceğini sanmıyorum ama...

:halay::halay::halay:

Çok haklısın...
Bende öyle:))

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kase vişne

Kurutulmuş vişneyle hiç denemedim Canım...
İyi ki dondurucuya atmışım diyorum...
Hem ekşi,hem tatlı oluyor...
Üstüne de piştikten sonra pudra şekeri serpiyorum...

Kurutulmuş vişneyle aynı tadı vereceğini sanmıyorum ama...
Mmmm çok lezzetli görünüyor. Vişne alırsam denerim ilk fırsatta. Peki vişne sulandırmiyor mu içini?

Mmmm çok lezzetli görünüyor. Vişne alırsam denerim ilk fırsatta. Peki vişne sulandırmiyor mu içini?

Daha önce 3 defa yaptım... hepsi çok iyi kabardı ve sulanmadı Canım...

Bütün malzemeleri çırptıktan sonra kek kalıbına döküyoruz karışımın yarısını
ve vişnenin de yarısını karışımın üstüne diziyoruz... Kalan kek karışımını da vişnenin üzerine döküyoruz ve yine kalan vişneyi en üstüne diziyoruz...
Vişne çekirdekleri ayıklayıp,2 ye kesiyorum vişneleri... büyük parçalı ve sulanmamış oluyor...

Tadı şahane oluyor...

Daha önce 3 defa yaptım... hepsi çok iyi kabardı ve sulanmadı Canım...

Bütün malzemeleri çırptıktan sonra kek kalıbına döküyoruz karışımın yarısını
ve vişnenin de yarısını karışımın üstüne diziyoruz... Kalan kek karışımını da vişnenin üzerine döküyoruz ve yine kalan vişneyi en üstüne diziyoruz...
Vişne çekirdekleri ayıklayıp,2 ye kesiyorum vişneleri... büyük parçalı ve sulanmamış oluyor...

Tadı şahane oluyor...
Ayyy ağzım sulandı yapmalıyım:rolleyes::rolleyes:

İyi vermişsin bence. Egzersiz de yap hem iyi hissettirir hem de sarmayı önler. Tartışma guvenemedim ben ya. Yaklaşık 60-61 arası oynuyor iki tartım var ikisine de guvenemedim. Manuel olan 60 diyor digital kararsiz:KK70:
Rekor sayılırsa 75 .5 çıktım
Rekor Kırşan ne fayda yedim pisiyi yedim pişiyi oldum dümbek gibi :D

Rekor sayılırsa 75 .5 çıktım
Rekor Kırşan ne fayda yedim pisiyi yedim pişiyi oldum dümbek gibi :KK70:
Estağfurullah.:KK48: yemek yemek iyidir. Çok severim. Abartmadan her şeyi yiyebiliriz. Sanırım önemli olan dengelemek. Eğer hiç istediğimizi yemezsek diyet başarılı olmaz. Çünkü biter bitmez yiyecege saldırır daha çok kilo alırız. Ben yerken eski istahimi ve eşimin tabağını baz alıyorum:bicak: ona koyduğumun üçte birini yiyorum şimdi. Eskiden aynısını yiyorduk. Tatlı varsa ondan çok yiyordum hele. Tatlı yetmiyor bir de tuzlu bir şeyler de olsun diye üstüne cips yiyordum. Ay ne fenaymisim:deli:

20180526_195038-1.webp
Tavuk sarmam hazır. Pilav pisiyor. Corbam da var. Pek sevincliyim.:KK71:siz neler yaptınız hanımlar?

Back
X