Bugün ne pişirsem?

Bana değil bebişim marid içerde mapısta kaldı daha da açılmadı banı

Iyyy ama ben sunumda sıfır numarayım
Güzel görünürse yollarım

Golyandro sanırım Türkiye’de var ama kullanılmıyor pek
Böyle aynı maydanoz gibi ama itici bir kokusu var
Alışınca çok güzel vazgeçilmez
Çok basit aslında bu yemek,aslında bir Gürcü yemeği
İstediğin tavuk parçalarını,tencereye diz istersen bunu sadece sebzelerden de yapabilirsin ,patlıcanı kabağı enli ve düz olacak şekilde kes
Hiç birşey koymadan kısık ateşte pişir
Biraz taze golyandro,iki diş sarımsak,acı biber toz da olur ve yedi sekiz ceviz içi,birazda tuz
Bunları döv havanda
Kıvamlı bir hal alacak zaten
Tavuklar yada sebzeler pişince borcama diz ve üzerini bu havanda dövdüğün karışımla kapla
İşte bıkadar :))

Vişneli kek ise bildiğimiz klasik sade kek,kalıba koy ve üzerine vişneleri yerleştir fırına at işte bitti :))
Ama ben kekin içine iki adet limon kabuğu rendeliyorum
Kıbrıslımısın gollandro diye orda derler kişnişe hic beğenmedim tadını yiyemiyorum ama sanırım kıbrıslılar gollandro ve kereviz yedikleri için genç ve sağlamlar
Eveeet nerde bu kızlar yaa, söyleyin bakalım kocalarınızı hangi yemeklerle tavladınız? Şu kardeşinize bir yardım. :olamaz:
Biftek yanına sebze sote patates püresi kaşarlı mantar köz biber salatası iftara gelecek ve orucsa çorbasız asla tatlı olarak cizkek offffffff sabah sabah

Marid hesabını kapattı kızlar. Haksızlığa uğradığını düşünüyormuş. Öyle işte.
Yaaaaaaaa neden ki çok üzüldüm cok seviyordum:110:
Bir bdv ye bakayım geleyim tereliye konu açmış mı
Dört gözle bekliyorum :halay:
:işsiz::işsiz::işsiz::işsiz: Bu tereli sabır sınama için gönderilmiş kk ya:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

3 gündür yemek yapmayanlar kulübü :skandal::skandal::skandal:
Cuma yaptığım yemeklerden kalmıştı çorba et kavurma falan cumartesi iftara davetliydik çorba kuru fasulye pilav tavuk kavurma salata yuvarlama vardı menüde pazar cumadan kalanları yedik dünde dışarda yedik bugün annemde yicez keşke haftada 3 gün falan böyle geçse çok zevkli:KK53:

Marid hesabını kapattı kızlar. Haksızlığa uğradığını düşünüyormuş. Öyle işte.
Haksiz sayilmaz.. bazen oyle seyler oluyoki sacma sapan seylere ceza veriyolar gibi geliyo banada.. onceden bole dusunmuyodum.. adam kiskirtiyi ceza almiyo sen cevap verince aliyosun.. hmms bu iste gariplik var dedirtiyo valla.. ama kimse icinde..hesap vs kapatamam.. bi ara pro uye olsam mi dedim? Sonra burasi icin gereksiz buldum acikcasi..

Haksiz sayilmaz.. bazen oyle seyler oluyoki sacma sapan seylere ceza veriyolar gibi geliyo banada.. onceden bole dusunmuyodum.. adam kiskirtiyi ceza almiyo sen cevap verince aliyosun.. hmms bu iste gariplik var dedirtiyo valla.. ama kimse icinde..hesap vs kapatamam.. bi ara pro uye olsam mi dedim? Sonra burasi icin gereksiz buldum acikcasi..
3 kere banlandim ikisinde neden ban yediğimi çözemedim üslup yazmışlar ben üslupsuz konuşmam kimseyle kavga etmedim burda anlamamıştım ve gerçekten koyuyor insana bir parca

3 gündür yemek yapmayanlar kulübü :skandal::skandal::skandal:
Cuma yaptığım yemeklerden kalmıştı çorba et kavurma falan cumartesi iftara davetliydik çorba kuru fasulye pilav tavuk kavurma salata yuvarlama vardı menüde pazar cumadan kalanları yedik dünde dışarda yedik bugün annemde yicez keşke haftada 3 gün falan böyle geçse çok zevkli:KK53:
Benim hep oyle geciyor canim ya disarda ya gezmede haftada 3 ancak yemek yapiyorum vala cok guzel biyle

Canım sen hamilesin şimdi yapma biraz kendine vakit ayır zaten bebek doğunca daha yoğun olacaksın
Valla gezmekten kendime vakit kalmiyor ki....cok yoruluyorum hergun aksam gitmicem bi yere diyorum sabah oluyor ben yine gezme derdinde Allah tan oruc girdi de biraz ara verdim....yoksa halim harap olurdu...

Valla gezmekten kendime vakit kalmiyor ki....cok yoruluyorum hergun aksam gitmicem bi yere diyorum sabah oluyor ben yine gezme derdinde Allah tan oruc girdi de biraz ara verdim....yoksa halim harap olurdu...
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: olsun gezmekte kendine vakit ayırmak stres atıyorsun en azından yalnız korkarım bebek de gezmeyi seven olacak:KK70:

Hehehehhhhh olsun olsun.. yaramaz olmasinda gezmeyi sevdin cikar cikar gezeriz.....
Yaaa öyle deme bak hic eşimin yeğeni de öyle eziyetli değil ama gezmeyi çok seviyor 2 yaşında akşama kadar gezse akşam eve gelse daha kapıdan girerken addi diyor çocuğu eve sokamıyorlar :KK70:

Kizlar kremali patatesi yaptim cocuklar yer belki diye erkenden..tavuk corbamida yaptim.. bide hizimi alamayip muzlu rulo pasta yaptim ama bittim bende : ( hic cekilmiyo orucken yemek isi heleki bu saatte: ( bide bi supurge tutiim birazdan oglumu kresten alicam zaten

Kizlar kremali patatesi yaptim cocuklar yer belki diye erkenden..tavuk corbamida yaptim.. bide hizimi alamayip muzlu rulo pasta yaptim ama bittim bende : ( hic cekilmiyo orucken yemek isi heleki bu saatte: ( bide bi supurge tutiim birazdan oglumu kresten alicam zaten
Oooohhhhh akşama sana geliyorum o zaman:halay:

Back
X