• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün neredeyse dolandırılıyordum :((

beyza50

beyzailehertelden.blogspo
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
177
2
96
Nevşehir
arkadaşlar bu gün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum sizinle

bu gün öğlen tam işe gidiyordum ki ev telefonu çaldı bir erkek ben emniyet müdürlüğünden arıyorum başkomserim dedi adını söyledi benim adımı sordu bu telefon kimin adına kayıtlı dedi eşimin deyince telefonunu istedi bende verdim eşimi arayıp konuşmuş sonra tekrar aradı beni ve internet üzerinden dolandırıldığınızı farkettik araştırıyoruz eşimin telefonda beklediğini ona ''eve iki tane polis gelip telefonumuzu inceledi ''dememi istedi bundan başka bişi söyleme kapat dedi bunu da dolandırıcıları tespit için dedi bende eşimin sesini de duyunca daha da inandım söyleyip kapattım sonra eşim 2 dk içinde eve geldi neden polis geldi diye ben de böyle bişi yokki dedim eşime gerçekten eve gittik demişler bu arada biz konuşurken tekrar aradılar eşim açtı hemen dedi hani polis gelmişti kimsiniz siz demeye kalmadı küfür edip kapattılar hemen polisi aradık onlarda savcılığa suç duyurusunda bulunun dediler bizde bulunduk ama şunu söyleyeyim buraya yazınca basit gibi duruyor o an yaşarken çok farklıydı herşey çok inandırıcıydı arkadan kalabalık bir ortam ve telsiz sesleri falan geliyordu inanamadığım benzer olayları duymama rağmen nasıl inandım anlamıyorum bu gün kafam çok karışıktı dalgınlığıma geldi çok sinir bir gündü benim için...

buraya yazmamın nedeni de aklınızda bulunsun diye sizleri uyarmak...

geçmiş olsun....

ama bence çok saçma sapan ve şüpheli konuşmuş zaten, hiçbir polis memuru eşine böle de kapat tarzı bir diyaloğa girmez sanırım :44: ama bazen insanın basireti bağlanabiliyor işte

tekrar geçmiş olsun

geçmiş olun boş anına geldi demekki ya da biri dalga geçti herhalde çünkü olay çok tuhaf yani ellerine ne geçebilirdiki

şöyle bir şey buraya yazarken farklı oluyor o an yaşarken farklı çünkü ben birazda kısaca anlatmak için tam detaylı anlatmadım şunu söyleyeyim gerçekten çok çok inandırıcıydı bende şuan bu yazıyı okusam kesinlikle inanmam derim hatta buna benzer bir haber dinlemiştim 3-4 ay önce ve ben anlarım inanmam diyordum demekki büyük konuşmuşum...

öncelikle geçmiş olsun...

bence telefonla arayan ve kendini polis diye tanıtan insan ne ad soyadınızı ne de cep numaranızı söyleyin. böyle şeylerde karakola gidip ifade veririm size bilgi veremem diyin ve karakola gidin

geçmiş olun boş anına geldi demekki ya da biri dalga geçti herhalde çünkü olay çok tuhaf yani ellerine ne geçebilirdiki

hayır bizde planı uygulayamadılar yarım kaldı eşim erken uyandı eve gelmesi tam isabet oldu. Savcı bey sabah buna benzer bir olay vardı adamın 10 000 lirasını almışlar bunun çok benzeri yine ucuz kurtulmuşunuz dedi

verilmilş sadakanız var derler ya öyle olmuş demekki. paylaşıp uyardığın için teşekkür ederim tatlım ya.

öncelikle geçmiş olsun...

bence telefonla arayan ve kendini polis diye tanıtan insan ne ad soyadınızı ne de cep numaranızı söyleyin. böyle şeylerde karakola gidip ifade veririm size bilgi veremem diyin ve karakola gidin

aslında içimden hep vermemeliyim dedim ama verdim buna da inanamıyorum yani aklıma ilk gelen şeyi yapsaydım ama nedense yapmadım kendime inanamıyorum..

gecmis olsun ama,
eve iki polis geldi vs, de kapat demis burdan bi sacmalik oldugu belli zaten niye dedigini tekrarliyorsun ki:50:

gecmis olsun ama,
eve iki polis geldi vs, de kapat demis burdan bi sacmalik oldugu belli zaten niye dedigini tekrarliyorsun ki:50:

diyorumya bende inanamıyorum kendime.... ama şöyle bir açıklama yaptı ilk önce benim söylediğimi tekrarla ses kaydı yapıp.dolandırıcılara mı dinletecez dedi tam hatırlayamıyorum da çok geçerli bişi söyledi ama şuan inan hatırlamıyorum okadar yoğun ve karmaşık bir gün yaşadım ki kafam çok karışık

ama şunu anladım ki aslında bazı şeyler belki daha sık tekrarlanmalı tv de falan yani ben böyle bir haberi 4 ay belki daha önceden dinlemiş ve anlaşılır hemen bunların yaptığı basit numaralar falan demiştim ben inanmam demiştim sonra bu tarz olayları unuttum gitti ve bu gün işe yetişmeye çalışırken aniden gelen bir telefon ve düşünmeden yaptığım bir hata işte allahtan ucuz kurtuldum benim buraya yazmamdaki amaçta zaten sizlerin aklına tekrar getirmek yada hatırlatmak için

Geçmiş olsun.. Teşekkürler bilgilendirme için.

Sizinde dediğiniz gibi okuyunca ya da duyunca bu tarz haberler;
mantıksız yanları geliyor insanın aklına ama yaşamak çok farklı.

O an kontrol edemeyebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.. Teşekkürler bilgilendirme için.

Sizinde dediğiniz gibi okuyunca ya da duyunca bu tarz haberler;
mantıksız yanları geliyor insanın aklına ama yaşamak çok farklı.

O an kontrol edemeyebiliyorsunuz.

teşekkür ediyorum anlatmak istediğim de bu yani anlatmakla o olayı yaşamak çok farklı mesela ilk başta yazarken bana okadar saçma geldiki nasıl inandım diye düşünüyorum ama yaşandı malesef... ama üzüldüğüm artık insanlara hiç güven kalmamış ve artık herşeyden şüphe duyarak yaşamak ne kadar zor ya valla çocukluğumun türkiyesini özledim :((( yarınlarımızdan özellikle çocuğum adına endişeliyim allah herkesin çocuğunu yanlışlardan ve tehlikeden korusun...AMİN

çok, çok geçmiş olsun. herkesin başına böyle şeyler geliyor ve beklenmedik bir anda olduğu için idrak edemeyebiliyoruz.

benzer bir olay da annemin başına geldi. şöyle ki annemi ev telefonunda arayıp, babamın adını söylemişler. elektrik idaresinden aradıklarını ve o ay ki elektrik faturasının ödenmediğini söylemişler. oysa ki annem bir gün önce faturayı ödemiş, allahtan ödemiş ki onlara elektrik idaresinin hiçbir zaman borç için aramadığını, kıza yalan söylediğini söyleyince telefon suratına kapanmış. eğer aradıklarında borç ödenmeseydi annem panikleyip neler yapardı bilemiyorum:)

daha öncesinde de bu şekilde arayan bir kaç numarayı dolandırıcılık yüzünden savcılığa verdik ama ne yazık ki bir sonuç alamadık, takipsizlik kararı verildi:(

Bizide aramislardi bizimki daha farkliydi bankaya cagirmislardi tabi giderken kimseye soylemeyin filan dediler ama cok ciddi konusuyorlardi tabi inanmadik ve hemen polisi aradik daha sonra arayan numara kapaliydi hep simdide ara ara cagri geliyor bulgar numarali cesit cesit bu dolandiricilar :41:

sizlere de geçmiş olsun ya zaten şöylede bişey var herkese tamamen aynı numarayı yapsalar kimse inanmaz ama her seferinde değiştiriyorlar ve o kadar çeşitli yöntemler varki insan bir anlık dalgınlıkla inanabiliyor,internetten araştırdım baya bir kişi dolandırılmış bu ve bunun gibi yöntemlerle... allah vicdanı olmayan insanlardan uzak tutsun herkesi

Bu sabah saat 10 civarı (uyuyorum) Nasıl ard arda zil çalınıyor bir görseniz yataktan fırladım.
Kapının merceğinden baktım. Bir adam.. Kimsiniz dedim. Maliye deyince ben o durumda panikleyip açtım kapıyı..
Eşimin şirketi var. Bazı bilgiler verdi eşimle ilgili. Ve son aylardaki beyannameleri vermediği belirlenmiş. bununla ilgili eve gelmişler.
Niye sormuyorum ki işyerinde bulursunuz eve niye geliyorsunuz diye...:26:
(normalde bu konuyu bana anlatana derim ki kimliğine baktın mı? Ama ben o anda nasıl bir uyku sersemliğiyse sormadım bile)
Neyse sonuç itibariyle bana bir kağıt imzalatmaya kalktı.. Allah'tan o anda aklıma geldi ve HAYIR İMZALAMIYORUM dedim.
Ama bu kısa konuşma esnasında eşimin telefon numarasını bir güzel verdim adama... (Çok kızdım kendime)
İmzalamıyorum deyince gitti... Israr etmedi.
Hemen eşimi aradım anlattım olayı.
Saçmalama Marjinaly ne beyannamesi ya kimliğine baktın mı dedi. :26:
Yani az kalsın dolandırılıyordum arkadaşlar.
Maliyeden gelenler tek kişi gelmezler herhalde değil mi? Bu adam tekti. Kimlik falan sormadım ama göstermedi de. Ayrıca eve niye gelsin. Yıllardır işyeri adresi değişmedi kaçak göçek olay yok vs. Eşim de iyi ki imza atmamışsın yanardık dedi...

Size de geçmiş olsun çok dikkat etmeli. Antenler her daim açık olmalı arkadaşım.

Esınız yetısmese dolandırılacaktınız belkı vay be tuhaf oldum sıze esınıze polıs eve geldı de hemen kapat dıyolar bak sen kurnazlara arkadan onlar arayıp kredı kartı sıfresını mısoracaklardı acaba? Ya dolandırıcılık nasıl bır sekılde yapılır oldu tlfndan bılgısayardan gelecekten korkuyorum acıkcası gecmıs olsun

Bu sabah saat 10 civarı (uyuyorum) Nasıl ard arda zil çalınıyor bir görseniz yataktan fırladım.
Kapının merceğinden baktım. Bir adam.. Kimsiniz dedim. Maliye deyince ben o durumda panikleyip açtım kapıyı..
Eşimin şirketi var. Bazı bilgiler verdi eşimle ilgili. Ve son aylardaki beyannameleri vermediği belirlenmiş. bununla ilgili eve gelmişler.
Niye sormuyorum ki işyerinde bulursunuz eve niye geliyorsunuz diye...:26:
(normalde bu konuyu bana anlatana derim ki kimliğine baktın mı? Ama ben o anda nasıl bir uyku sersemliğiyse sormadım bile)
Neyse sonuç itibariyle bana bir kağıt imzalatmaya kalktı.. Allah'tan o anda aklıma geldi ve HAYIR İMZALAMIYORUM dedim.
Ama bu kısa konuşma esnasında eşimin telefon numarasını bir güzel verdim adama... (Çok kızdım kendime)
İmzalamıyorum deyince gitti... Israr etmedi.
Hemen eşimi aradım anlattım olayı.
Saçmalama Marjinaly ne beyannamesi ya kimliğine baktın mı dedi. :26:
Yani az kalsın dolandırılıyordum arkadaşlar.
Maliyeden gelenler tek kişi gelmezler herhalde değil mi? Bu adam tekti. Kimlik falan sormadım ama göstermedi de. Ayrıca eve niye gelsin. Yıllardır işyeri adresi değişmedi kaçak göçek olay yok vs. Eşim de iyi ki imza atmamışsın yanardık dedi...

Size de geçmiş olsun çok dikkat etmeli. Antenler her daim açık olmalı arkadaşım.

saçmalamış adam..bizim de işyerimiz var mailyeci ev adresimizi bilmez.Ayrıca onlar tel gezmiyorlar hakkaten..Hem siz neden imzalayacaksınız ki?Ben daha babamın hiç bir evrağına imza atmnış değilim.Çaylak bir dolandırıcıymış.Ama işte sabahın erken saatinde gelince insan sersemlikle inanabilir...

Bize yakın bir şehirde bir olay olmuştu:
Adamın teki avm de bir kadına parfüm koklatmış denetmek için ve aslında o parfüm değil,kadın koklayınca bayılmış

Adam açılın karım bayıldı diye almış kadını gitmiş=((

İkbal geçen yıllardan birinde tv programında anlattı bunu da

Kadın petrol ofisine gidiyor ve işi bitince arabasına doğru giiyor
O sırada adamın teki "bu benim kartvizitim" diye ona bir kart veriyor(sanırım kendini bir meslek grubu olarak tanıtmıştı)

Karta bir madde koymuşlar ve onu elle tutunca bile etkili

Kadın dreksiyon başında bir müddet sonra fenalaşıyor ve anlıyor birşeylerin olduğunu

Arkasından da adam kendisini takip ediyormuş zaten

ve ısrarla kornasına basıyor
insanlar birşey olduğunu anlayup toplanıyorlar
adam da kaçıor =(( çok korkunç

Bende gecen dolandırılıyodum arkadfaslar ben netten ıran kedısı arıyodum 150 200tl arası ılanlara bakıyodum bırsıyle ıletısıme gectım aksama kadar msjlastık kısı yabancı turkcesı bozuk benım sordugum sorularla alakasız cvplar verıyo hadı dıyom yabancı ya ondan bu kısı guya bıkac kedısı varmıs ve ucretsız bır sekılde onlara ıyı bakıcak bır aile arıyomus yazısıyoruz sureklı bana sorular soruyo sureklı yakınlarda veterıner varmı evde besledıgınız baska hayvan varmı vs vs dıye bu sadece yol ucretını odıceksınz kedılerım ıcın bısey ıstemıyorum sadece ıyı bakılsın yeter dıyıp duruyo 100 dolarmıs yol ucretı 5saat bılmem ne havayollarıyla gelıcekmıs ben bıraz kıllandım dur bı netten arastırayım dedım aklım almadı ıran kedılerı cok pahalı cunku 500 le 1000tl arası kedılerınızı gorebılırmıyım vepcam acın dıyorum tık yok resım yollayın dıyorum manyak resımler yolluyo okadar cıns kedılerkı ben cok arastırdım 800den asagı degıl onların fıyatı sureklı bana lınk atıyo su forumu doldurun kedınızı yolluyayım dıye bazı bılgıler ıstıyo adres vs vs havale yapmamı ıstıyo bılmem ne hesabına 100dolar sonra bı baktım bırısı farsca kedı yavruları baslıgı altında dolandırıcılar var dıye uyarıda bulunmus ha tamam dedım bunlar benı dolandıracak bır yanım ınanmazken bı yanımda esım gelınce konusup ıkna etmekteydı oburgun havale yapmayı b ıle dusundum kedıme kavusmak ıcın ama ne mal olduklarını ogrenınce agzıma gelenı yazdım yolladım utanmıyomusunuz ınsanları dolandırmaya bu dunyanın bıde obur tarafı var ahıret var cennet var cehennem var bılmem anlatabıldımmı? Kımsenın 3kurusuna tenezzul etmeyın dedım gelen cvp aynen su
sız var sadece yzı yazmak yok sızde 100dolar ozaman kedıde yok dıye yazmıs ısnıze gelmedı tabı ahınıza dusuremedız benı dedım bıdaha tık yok guya bana soz ver ısımlı hava lımanından gonderıyolardı kedılerı bole bı hava lımanı bıle olmayabılır netten gonderıyolar sırın kedı slaytları mılletı kandırıyolar

Son düzenleme:
Back
X