• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün paramparçayım

Bak hele sadece güçlü ol diyebilmiş :))))

Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.

Sinirleniyorum ya.

Senin yerinde olmayı hak eden kaç bin kişi var mülakat zırvasına takılan

dengesiz

uuuf içim parça parça oldu sbh sbh Allahım kalplerine vicdan verisn cocuklar anneyle buyusun.

Bugün derinden sarsan şeyler yaşadım. sınıfta müzik açtım çocuklarla dans ediyoruz, derken bi baktım kız öğrencimin biri kenarda hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Yanına gittim ne oldu dedim. Bu şarkı annemin en sevdiği şarkıydı öğretmenim, o beni bıraktı gitti, neden beni aramıyor dedi.
Durumu önceden biliyordum ama yaşadığım şoku anlatamam.
Sadece mutlaka bi nedeni vardır güçlü olmak zorundasın diyebildim. Sarıldım sıkı sıkı. 5 yaşında bir kız çocuğu.
Sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan öğrencim var. Hepsinde taravmatik. 2 si annesi, 2 sinide babası bırakmış. Hepsininde ayrı hikayesi, acısı var. Eşlerden boşanabilir herkes ama çocuklardan boşanamaz!

Küçücük omuzlarda tarifsiz yükler taşıyan çocuklar. her gelen yıl artıyor mutsuz, travma yaşayan, ihmale uğrayan. Ve ben artık çocuk doğurmak için sınav, mülakat falan yapılsın istiyorum. Dayanamıyorum
Kıyamam ya. Minnacık haliyle nasılda etkilenmis. Off ne denir bilemiyorum. Rabbim kimseyi anne/babasız bırakmasın. Kaç yaşına geldim hala babamı çok özlüyorum ki o minicik daha. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum ama çok ince bir çizgide yürüyorsunuz onu biliyorum. Anneler günü/babalar günü ne kadarda zor oluyordur ,annelerine/babalarina hediye hazırlanır hatta organizasyon yapılır genelde,ne kadarda zordur.
Aileler çocuktan boşanılmayacağını anlasa,yük,kambur gibi görmese minicik evlatlarını ,dünya çok daha güzel bir yer olur .

Ay totom bak bi, azıcık pedagoji bilgin olsa onu söylemezdin. Bırak ağlasın, acısı neyse anlatsın, güçlü olmak Zorunda değil.

Sinirleniyorum ya.

Ya siz nasıl böyle yazabildiniz,böyle bir konuda inanın aklım hafsalam almıyor. Ögretmen adayısınız sanırım,dilerim öğretmen olamazsınız bu ruhsuz ,çirkin uslupla bizde çocuklarımızı emanet etmek durumunda kalmayız siz ve sizin gibilere.
Tamam her meslekte iyiler olduğu gibi kötülerde var ama bu konuda edilecek kelam değildi bu.

Kıyamam ya. Minnacık haliyle nasılda etkilenmis. Off ne denir bilemiyorum. Rabbim kimseyi anne/babasız bırakmasın. Kaç yaşına geldim hala babamı çok özlüyorum ki o minicik daha. Siz ne yapabilirsiniz bilemiyorum ama çok ince bir çizgide yürüyorsunuz onu biliyorum. Anneler günü/babalar günü ne kadarda zor oluyordur ,annelerine/babalarina hediye hazırlanır hatta organizasyon yapılır genelde,ne kadarda zordur.
Aileler çocuktan boşanılmayacağını anlasa,yük,kambur gibi görmese minicik evlatlarını ,dünya çok daha güzel bir yer olur .

Ya siz nasıl böyle yazabildiniz,böyle bir konuda inanın aklım hafsalam almıyor. Ögretmen adayısınız sanırım,dilerim öğretmen olamazsınız bu ruhsuz ,çirkin uslupla bizde çocuklarımızı emanet etmek durumunda kalmayız siz ve sizin gibilere.
Tamam her meslekte iyiler olduğu gibi kötülerde var ama bu konuda edilecek kelam değildi bu.
Bu ticari günlerden nefret ediyorum zaten. Bilmem ne günü dayatmasından. Ben sınıfta anne baba ile ilgili konuşup soru bile soramıyorum.

Geçen gün başıma gelen bir olayı anlatayım.Balkonda kiler dolabının üzerine kuş yuva yapmıştı.2 tane yavrusu oldu.İkindi saatinde yağmur yağınca ,kuşların yuvasını unutup balkonun sürgülü camını kapattım.Ertesi sabah yatak odasını toplarken odanın camından baktım ki,anne kuş camdan girmeye çabalıyor.Eyvah ben ne yaptım diye balkona koştum ,camı açtım ,tekrar odaya döndüm .O sahneyi görmeliydiniz,resmen birbirlerine sarılıyor ,öpüyor anneleri.İçim burkuldu,anne her yerde anne diye.Belki o anne de bu kuş gibi yavrusunu görmek istedi ama camı açan olmadı.
tam anlattığı gibi bir örnek olsun bu yazı..
boşanmiş olanlar noluyordur...
boşanacaksa çocuk yapmasin demi
kimi hamileyken boşanma kararı aliyo çocuğumu kendim büyütürüm diye.
tamam büyüt de.. baba peki... babasina ihtiyaci olmucak mu?

sabah sabah içim parçalandı resmen. allahım ne kadar zor
ebeveynlerin ikisi de önemli ancak anne daha önemli bence. anne sıcaklığı, anne sevgisi, kokusu bambaşka bişey
yavrum kimbilir neler yaşıyor. inşallah en kısa zamanda annesine kavuşur.
bir anne olarak hiç bir annenin evladını isteyerek bırakacağına inanmıyorum. belki şartlar öyle gerektirdi bilemem ama inşallah en kısa zamanda o yavru annesine kavuşur.

konuyu sabote eden arkadaşa gelince; ne kadar seviyesiz bi üslubu var. ayrıca okuduğunu anlamıyor sanırım.çünkü arkadaşın bahsettiği mülakat öğretmen olmak için yapılan değil anne baba olmak için yapılacak olandı

Bugün derinden sarsan şeyler yaşadım. sınıfta müzik açtım çocuklarla dans ediyoruz, derken bi baktım kız öğrencimin biri kenarda hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Yanına gittim ne oldu dedim. Bu şarkı annemin en sevdiği şarkıydı öğretmenim, o beni bıraktı gitti, neden beni aramıyor dedi.
Sadece mutlaka bi nedeni vardır güçlü olmak zorundasın diyebildim. Sarıldım sıkı sıkı. 5 yaşında bir kız çocuğu.
Sınıfımda dört tane boşanmış ailesi olan öğrencim var. Hepsinde taravmatik. 2 si annesi, 2 sinide babası bırakmış. Hepsininde ayrı hikayesi, acısı var. Eşlerden boşanabilir herkes ama çocuklardan boşanamaz!

Küçücük omuzlarda tarifsiz yükler taşıyan çocuklar. her gelen yıl artıyor mutsuz, travma yaşayan, ihmale uğrayan. Ve ben artık çocuk doğurmak için sınav, mülakat falan yapılsın istiyorum. Dayanamıyorum

SABAH SABAH FİL OTURDU YUREGİME
DAHA FAZLA OKUYAMIYACAM

Daha da artacak.
Yeni nesiller in çoğu boşanmış ailelerin çocukları olacak. Oran o kadar yüksek ki :(

Daha da artacak.
Yeni nesiller in çoğu boşanmış ailelerin çocukları olacak. Oran o kadar yüksek ki :KK43:
aynen ölee... yazık çocuklara oluyor. eskiden anne baba boşanmak bilmezdi. katlanirlardi şimdi hiç öle degil.. eski kafalilar daha iyi bence. insanlar artık modern düşünüyo.

Cok üzüldüm ya boyle binlerce cocuk var
Inan kendi cocuklarimin gözunün icine bakiyorum nasil duygularla evlatlarıni birakip gidiyolar anlamiyorum

aynen ölee... yazık çocuklara oluyor. eskiden anne baba boşanmak bilmezdi. katlanirlardi şimdi hiç öle degil.. eski kafalilar daha iyi bence. insanlar artık modern düşünüyo.
Allah her çocuğa en azından küçükken, anneli babalı mutlu bir ailede büyümeyi nasip etsin :dua:

Çalıştığım bölge biraz kırsal, ama ne yapı edip yönlendirmeyi düşünüyorum. 24 öğrencim var. 24 hikaye hepsi çok acı
Cok uzuldum :KK43: 6 siniftan sonra darulsafakanin giris sinavlari var...onlari kollayin...kırsalda il ilce merkezkerine sinav yeri koyuyorlar...aglatti beni yazdiklariniz hocam...Allah kimse sahipsiz koymasın :KK43:

Çok üzüldüm.
Allah kimseyi, özellikle de böyle küçük çocukları anasız babasız bırakmasın.
Sadece ölüm değil, boşanma ile de bırakmasın.
Boşanan karı kocalıktan boşanıyor, ebeveynlik devam etmeli!
Etsin!
Son cümleniz çok doğru!
Anne baba olmak için kurs murs bişeyler görülmeli, herkes olmamalı.
Vicdansızlık bu

Kıyamam yavrum benim ya daha 5 yaşında nasılda özlem duymuş annesine !
E vicdansız insanlar bakamayacağınız çocuğu yapmayın ya ! ne hakkınız var o küçücük yürekleri ANNE kokusuna ihtiyacı varken yalnız bırakmaya!okadar yükü minicik bir sırta yüklemeye . :( :( :( Allah annesinin kalbine artlar ne olursa olsun vicdan merhamet versin,bunu engelleyen baba ise ona da akıl fikir beyin versin.

Kötü giden evliliği çocuğun kurtaracağını sananlar... evlenir evlenmez daha eşiyle anlaşıp anlaşamama durumu belli değilken çocuk yapanlar.. sırf çocuk yapmış olmak için üreyenlerle dolu ortalık.. yazık günah bebelere..

Sinirleniyorum ya.

sanırım siz o "mülakat zırvası"na takılanlardansınız, bu uslupla çok da yerinde olmuş takılmanız, vatana millete hayırlı olmuş.

Ağlattiniz beni ya :KK43: Rabbim.önce size o meleklerle ilgilenmek düzeltmek icin sabir ve güc versin sIMSIKi sarilin onlara kiyamam bu yasda olduklari durum cok kötü gercekten cok degerli bi mesleginiz var

Annesi ne oldu da bırakmak zorunda kaldı acaba belki kendi isteğiyle değildir, belki babası göstermiyordur . Kendi isteğiyle bırakmadığını umarak söylüyorum. Ama ne olursa olsun o küçük anlamaz değil işte çocuklar minicik kalbi nasıl da kırılmış kıyamam. İnşallah böyle şeyler görmez hiçbir çocuk demek istiyorum ama maalesef görüyorlar :(

bu durum sizlerin üzerinizde oluyor hocam.Allah sabır versın malesef olan cocuklara oluyor.sizler onlara anne baba oluyorsunuz ve üzülüorsunuz

Back
X