Bugüne kadar elti,kv,görümce vs. yaptığı en şok edici şey neydi?

Kızlar hem biraz gülelim, hem de herkesin bir derdi olduğunuu hatırlayalım istedim.Bugüne kadar çok sevilmeyen akrabalarınızın yaptığı en şok edici şey neydi.Artık bu kadar da olmaz dediğiniz şeyler.Duyduğunuz şeyleri de yazabilirsiniz,maksat okuyup herkesin birbirinden farklı huyları olduğunu hatırlayalım.
Örneğin kayınvalidemlerde akraba evliliği vardır hep tek dışardan gelin benim(eltim dahil eşimin kuzenidir,o yüzden beni gelin olarak pek kabullenebildiklerini hala düşünmüyorum.)Bir keresinde evde bütün teyzeler dayılar toplanmıştı.Fotoğraflarını çekmem için kamerayı bana verdiler ve ben hariç herkes o fotoğrafın içindeydi hahahahaha.İlk başta sinirim bozuldu ama sonra çok komik gelmişti bu yaşadığım olay.
1- Benim kv bana gelip yok şu adam seni mutlu ederim dedi, yok şu adam bana şu iltifatı etti. Kp ise yok gençliğimizde durmadık, yok şu kadın.
İkisi de gelip bana anlattılar 3 yıl boyunca. Sorsanız eşim hiç bilmez bunları. Hayır neden ben onu da anlamış değilim.
2- Kvnin eşime benim hakkımda yazdığı şeyleri gördüm.
-Şuraya gidelim ama o gelmesin ne de olsa el kızı
-Allah sana sbaır versin oğlum
-Her işimi kalkıp yapıyorum, ama yaranamıyorum (ki evinde pislikten, kokudan geçilmez, ne zaman evine gitsem bütün yemeği bulaşığı ben yaparım. eşim yoksa zaten akşama kadar odasında yatar)
NOT:Çok şükür ki artık başka şehirdeyiz.

evet eşyalarımız daha alınmadı zaten alsın aynısını ben böyle şeylere takılan biri değilimdir ama benim yanımda başka model seçiyo.ertesi gün benden gizli gidip benimkinin aynısıyla değiştiriyo o yüzden saçma geliyo.dese ki aa çok beğendim benimki de aynı olsun gayet iyi niyetli olur.böyle gizli kapaklı yapması çok saçma
Sizde almıcanız modelleri seçin eviniz için bunları beğendim diye sonra gidip değiştirin dumur olsun 😄

Anlamadim baskasindan bebeği mi olmuş yani ?
Canım evlenmişler belki bir iki ay beraberler hamile kalmış kadın ama adamın haberi yok askerdeyken öğrenmiş kadın hamileliği. E askerlik iki yıl olunca çocuk doğmuş büyümüş bile adam kendi karısını kendi çocuğunu bilmiyor daha ki 😂

Yaşadığım en şok edici şey elti,kv ve görümcemin olmaması.Çünkü henuz bekarım.:halay:Ama şuraya oturup rez alıyorum.:KK45:
Sizin evli versiyonunuzum:KK70:Elti görümce yok, kayınvalide de varla yok arası, bekar kızlara benimki gibi çöpsüz üzüm bir evlilik mi dilesem ne yapsam:KK70:

Benimkide nişanlıyken bana ev temizliği için yardıma gelmek istedi, gerek yok desemde yok gelicem yardım edicem dedi. Meğer bizim evin yakınında bi akrabası varmış. Ona bi uğrayalım en fazla yarım saat oturup kalkarız dedi, bende inandım tabi. Gittim ki kadına sana oturmaya gelicez demiş, kadın hazırlık yapmış. Saatlerce orda oturdu akşam 5 gibi benim eve geçti güya temizliğe. Balkon demirlerini silmiş, bi cam silmiş ben mutfağı temizlerken geç oldu ben hallederim gerisini dedim çıktık evden. Tüp bebek yaptırdım 2 kez günlerce bi işimi yapamadım hiç bi işimin ucundan tutmadı bi kap yemek pişirip gelmedi. Şimdi torunda torun diyor.
En azından torunda torun diyormuş 😀 bizimki arayıp sormuyor bile.

Demek ki benim kv gibileri de varmış.2.hamileleigimde bir hayırlı olsun demedi hiç bir görüşmede de hamileliğimle ilgili birşey sormadı bozduğunu düşünmüştüm.
Var var. Bizimki doğumdan sonra gelmedi bile 😂 20 gün sonra eli boş geldi. Çocuk 14 aylık oldu başkada gelip görmediler. Görüntülü arayıp görmüyorlar bile. Büyük kızım uzun süre babaannem yok benim diyordu.

Eski bir geceliğe bir bakır bileziğe annemden kalan şu gözlüğe razıysan gel benimleee🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Eşimde hayatta sevmez öyle şeyleri. Hepsini giysi toplama kutusuna attık geçenlerde. 3 sene durdu evde bi poşetin içinde.

Bu yorumu okuyunca benimde aklıma o geldi ya😂🤣 eski gecelik nedir ya tövbee

Doğum yapınca bunu giymiştim bilmem neydi diye anlatıyo bana birde. Gözlük olayına ne demeli, kendininki eskidi diye kendine yenisini alıyor, banada al bunu kullan diyor. 🤷🏼‍♀️

En azından torunda torun diyormuş 😀 bizimki arayıp sormuyor bile.

Bebeğim diyor sürekli, kendi bebeği olacak sanıyor. 😀

Şanslı insanım diyorsun yani.😀Varsa bu işin bir sırrı gel özelde bir kahve içelim😂
Dişli olduğunu baştan göstermek, mesafeli olmak, bir talepleri olduğunda o talep size ve karakterinize uygun değilse hiç eğip bükmeden istediklerinin olamayacağını söylemek:))))
He tabii ayrıca eşinizinde ailesine saygılı, aile-eş dengesini sağlayan ama bağımsız bir insan olması lazım.

Son düzenleme:
Dişli olduğunu baştan göstermek, mesafeli olmak, bir talepleri olduğunda o talep size ve karakterinize uygun değilse hiç eğip bükmeden istediklerinin olamayacağını söylemek:))))
He tabii ayrıca eşinizinde ailesine saygılı, aile-eş dengesini sağlayan ama bağımsız bir insan olması lazım.
Yazıldı bunlar listeye :mapus:Şimdi geriye tek kalan uygun bir aday.O da birgün bulunacak umarım.:KK53:

Var var. Bizimki doğumdan sonra gelmedi bile 😂 20 gün sonra eli boş geldi. Çocuk 14 aylık oldu başkada gelip görmediler. Görüntülü arayıp görmüyorlar bile. Büyük kızım uzun süre babaannem yok benim diyordu.
Böyle diyince aklıma kardeşim geldi. Kardeşim daha küçücük aynı yaşta kuzeni var en fazla 3 falandır yaşı.. dedem o kadar ayrımcı davranırdı ki diğerini daha çok severdi kucağına alırdı ilgilenirdi kardeşimle ilgilenmezdi kötü davranırdı o yaşında o benim dedem değil Ahmet’in dedesi demişti o yaşıyla anlamaz dersiniz ama nasıl şaşırmıştık hiç unutmadı hiçde sevmedi dedesini sonra

Yazıldı bunlar listeye :mapus:Şimdi geriye tek kalan uygun bir aday.O da birgün bulunacak umarım.:KK53:
Valla konu elti, kayınvalide, görümce olduğundan yazacaklarım konu dışı olmaz sanırım.
Evlenmeyi düşündüğünüz insanı ailesiyle birlikte değerlendirin, evlenince her şey hallolur diye düşünmeyin.
Ailesine saygılı, dürüst, vicdan ve merhamet sahibi bir adam iyidir ama saygılı olmakla aileye bağımlı olmayı birbirine karıştırmamak gerekiyor, ne maddi ne manevi aileye bağımlı bir adamla olmaz, ayrıca flört ederken veya nişanlıyken kayınvalideye, görümceye, eltiye cici olacağım diye her dakika evlerine gitmeyin, hele flört ederken asla, gün gelir evimizden çıkmıyordun denir.
Kayınvalide gelin alıyoruz gelin aşağı gelin yukarı diyorsa, bizde gelinler şöyle yapar, gelin dediğin böyle giyinir, gelin hamarat olur, oğlum şunlardan hoşlanır diyorsa bir düşünün, o kayınvalide nikah kıyılsın ben bu kızı istediğim standartlara uydururum düşüncesinde olabilir aman dikkat :KK70:

Kayınvalide gelin alıyoruz gelin aşağı gelin yukarı diyorsa, bizde gelinler şöyle yapar, gelin dediğin böyle giyinir, gelin hamarat olur, oğlum şunlardan hoşlanır diyorsa bir düşünün, o kayınvalide nikah kıyılsın ben bu kızı istediğim standartlara uydururum düşüncesinde olabilir aman dikkat :KK70:
Nişanlıyım kayınvalidemin ağzından hiç gelin lafı duymadım çook şükür hep kızım diye tanıtır aa benziyorsunuz derler bir de 😂😂

Doğum yaptım, görümcem hastaneye geldi ama bir şey takmadı bebeğe. Eve çıktık, eve geldi gene birşey takmadı. Akrabalarını bebek görmeye getirdi, gene bir şey takmadı. Yanında kalan yeğeni (anne babası hayatta değildi) ben doğurduktan 20 gün sonra maaş aldı, maaşla çeyrek alıp taktılar.
İkinciyi doğurdum, 40 gün hiç bir şey takmadı. Yeğeni işten çıkmıştı, maaş almıyordu. Annem öksüz ve yetim diye yeğenine yardım ediyordu arada. O ara yine yeğene yardım etti. Annemin verdiği paradan görümcem çeyrek alıp bebeğe takmıştı.

Çok şükür benim de bebeğimin de onun ya da başkasının takacağı şeye ihtiyacımız yoktu ama kendi öz kardeşi baba olmuş, hamileliğin başından beri her ay kenara bir şey koysa zaten doğuma kadar hediyesini hazırlamış olurdu.

Bazılarının gamsızlığına hayret ediyorum.

Bende de bir elti belası var ki düşmanımın başına bile vermesin Allah 😂
Sözümde giydiğim elbisenin aynısını nişanımda,nişanımda giydiğim elbisenin aynısını düğünümde giydi.Kına gecemde de bindallıdan bozma bir kına elbisesi giymişti.
Salonda yemek masasını çok saçma bulduğunu söyleyip ben evlendikten sonra benim salonumu görünce salona yemek masası takımı almıştı 😂
Sosyal medyada paylaşım yapıp yazdığım sözleri bir iki gün sonra kendisi paylaşım yapıp aynı sözleri yazar 😂
İkimizde tesettürlüyüz beni tanıdıktan sonra bonesini,şalını,eşarbını benim gibi yapmaya başladı (önceden nasıl bağladığını,nasıl kullandığını fotoğraflardan ve ilk tanıştığımız zamanlardan biliyorum 🤣🤣🤣)
Allahtan şimdi görüşmüyorum da huzurluyum,tabi taklit edilmeye devam ediliyorum orası ayrı 🤣

Evli değilim ama 14 sayfa konu olacak kadar anneme, yengelerime (hem amca hem dayı eşi olanlar) ve halalarıma, üstüne bir de onların eltilerine maruz kaldım 23 yıl boyunca :KK48: En bomba olanları sayayım sadece

Yan komşumuz olan yengemin (annemin eltisi) sürekli sizi ben büyüttüm deyip bizi anneme karşı doldurmaya çalışması, hayır annem çalışmıyordu gayet anamızla büyüdük çok şükür. Herkes kendisini annemiz sanıyordu :KK70:.

Aynı yengemin bir gün ablamı gazlamaya çalışırken annen yalan söylüyor onu dinleme bana inan demişliği var ablam 22-23 yaşlarındayken hem de

Yengem ve kankası olan halamın eltisi hacı hoca işlerine bulaşıp bir de hoca bizden şunu istedi biz de senin şu eşyanı yürüttük diye konuşurken ağzından kaçırmıştı anneanneme :))

Yaşıt olan tüm kuzenlerim aynı gün birbirlerinden saklayarak kız istemeye falan gitti hepsinin sözü nişanı düğünü aynı dönemde oldu, hepsinin söz nişan kına kıyafetleri aynı, çünkü s.dik yarıştırmaca eltiden kuzene miras kalır.

Kuzenimin düğününde tüm eltileri damadın anasıyla aynı renk kıyafet giyip aynı saçı yaptırmıştı, eltilerin kızlarının da aynı renk kıyafet giydiğini düşünün yıl 1993.

Bütün elti görümce ve kayınvalide aksiyonlarına vakıfım, ama kimse kimsenin düğününde gelinlik giymedi daha :))

Nikahim düğünümden 3 gün önce oldu, esimin tarafindan kv , kp ve eşimin abisi, benim taraftan da annem anneannem , teyzem , 2 erkek kardesim ve onların eşi ve annemin kuzeni geldi nikaha. Biz de davet yoktur nikah için kimse gelmese de olur sonuçta düğün olacak fakat yalniz birakmak istemeyen yanımızda olmak isteyen aile üyeleri gelirler geldiler de sagolsunlar. 1 tane eltim var nikahtan saatler sonra beni arayıp , "senin eşine darildim abisini arayıp çağırdı da nikaha beni arayıp davet etmedi" demisti . Ben şok tabi , dedim ki x abla valla biz de davet yoktur herkes ailedendir , bulunmak isteyen kim varsa çıkar gelir, gun belli saat belli yer belli.Ben annemin kuzenini dahi davet etmedim o bile geldi dedim. Bir sıkıntın varsa konunun muhatabı ben değilim dedim. Bu arada nikah esnasında kv devamli eltimden için yaa iste çocuğu varda çıkamadı da , aslında çok bulunmak istedi de falan da . Baktı ki benim ailem kalabalik ,kendileri de 3 kişi ve abi var ama eşi yok piyasada. Güya kendince durumu toparlamaya çalışıyor, sahitlerim bile 4 kisiydi millet sahidim olmak için yarışa girdiler:halay:

Canım evlenmişler belki bir iki ay beraberler hamile kalmış kadın ama adamın haberi yok askerdeyken öğrenmiş kadın hamileliği. E askerlik iki yıl olunca çocuk doğmuş büyümüş bile adam kendi karısını kendi çocuğunu bilmiyor daha ki 😂
Ne bileyim askerlik 2 yıl olunca bebeği de yeni doğmuş diye düşündüm izne de gelmediyse kafam karıştı 😁😁 anladım simdi

Daha evleneli 2-3 ay olmuştu kv ogluna korunuyor musunuz diye sormuştu. Bir anne oğluna nasıl cinsel hayatıyla ilgili bir soru sorar diye inanamistim.
Evlenirken de benim ona anne dememem gerektiği, eşimin de benim anneme anne diyemeyecegi konusunda uyarilmistim. Buna da çok şaşırmıştım.

Back
X