canım bende yaşıyordum ara ara.ben evlenirken ailelerden hiç destek görmedik.iğnemizi bile biz düşündük.düğün olurken acaba salonun parası çıkacak mı diye düşünüyordum. yeni evlenen tanıdıklarımız var.bakıyorum kendi evlerine geçiyorlar.borçlar ailelerinin üstünde.kendileri sadece gezme, eğlence peşinde.ben çalışmaktan başka birşey bilmedim.
düşün mobilyaları aldık 3 sene önce adamlar fiyatı yanlış vermişler üste 100 tl daha istediler.gittik iptal ettik.veremdik o parayı.ben böyle zorluklarla geldim bu günlere.evlendim eve girdim.yerde halım yoktu.perdem yoktu.olmasın dedim.şükrettim. etrafıma bakıyorum da bazı insanlar çok şanslı.bir de hava atmaya çalışırlar.bana ne senden.sen eşyayla adam olmuşsun, ben olsam sana bunu yapmazdım derim içimden.ama içim cız eder işte elimde değil. açıköğretim okuyorum.bu sene sınıfta kaldım.geçim derdine düşmüşüm ders mi kalıyor kafada.birde aaa sen bitiremeyeceksin bu okulu diyenler var.sinir oluyorum.
Seytan vesvese veriyor sana bacim. Evinde huzurlusun, yeni bir yuva kurmussun, seytanin en sevmedigi seydir bunlar. Sana sIkInti veriyor. Bol bol dua et Allah'a icindeki sIkInti hafifleyecektir. Bence senin kisiliginde yok kiskanclik, dedigim gibi seytanin vesvesesi. Böyle konularda kiskanc insanlar, kiskaniyorum diye itiraf etmezler bence.
canım bence ilk önce kendini ve durumunu onunla bununla kıyaslamayı bırak derim ben...eşin ve kendin için yaşa...mesela benim eşim polis şuan şarktayız 14 ay oldu evleneli belki lojman çıkar diye fazla birşey almadık ama normal bir siteye taşındık burdaki gurbetçilerde ne varsa almışlar evlerine ben asla kıyaslama yapmadım bile beni seven evime benim için gelen gelsin buyursun aman şunu var aman bunu var diyenlerde gelmesin zaten...yani kısaca kendini ve eşini strese sokupta evliliğinin ilk zamanlarını zehir etme kendine boşver ya eşya dediğin ne ki?maddi açıya gelincede biraz dişinizi sıkar ayağınızı yorganına göre uzatır gül gibi geçinirsiniz zaten hepte öyle devam etmez canım yeterki sen sıkıntı yapma umarım herşey istediğin gibi olur...
bazen herşey bizim elimizde değildir. ve ne gelirse giderse Allahtandır.
demek ki hayırlısı buymuş. mutlu bir yuvam var deyip şükretmelisin bolca.
ve boş vakit geçirmemeye çalış. kekeler kurabiler yap. pozitif enerji yüklen.
geçicidir bu günler.
ayrıca kuzenin eşyalarını boşver. düğünnüde ne giyerm diye düşün. hep payına düşeni düşün boşver gerisini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?