bugünlerde çok uyuyorum

eger kansiz demir ekesikligi fln gibi bi problemin yoksa sunu deneyebilirsin.. Vucudumuz icin gerekli olan uyku NREM denen uykudur ama buna gecis suresi uzun surer bazi donemler bu da ya cok uyumamiza ya da Nrem olmadan uyanip halsiz yorgn olmamiza neden olur. Nrem e cabuk gecmek olmali amac. bunu da saglamak icin zihin ve vucudun yorulmus olmasi gerekir.. sadece zihin yorgn vucut yorulmamissa nreme gecis suresi uzar tersi de ayni sekilde...

Kafeinden falan uzak dur hele kola kahve karisimini sakn deneme kafein komasina bile girebilirsn tehlikeli bisey bu illa bisey iceceksen enerji icecekleri bundan daha saglikli-ki bunuda onermem... Bi de gun icinde kisa sekerlemeler yapmayi dene.. en fazla yarim saat olacak sekilde.. gunes batarken ve dogarken uyanik olmaya calis mumkunse.. batarken uyanmayacagini genelde herkes bilir ama dogarken de uyumak hem uyusukluk hem halsizlige neden olur.. Benimde su an ozel bi uyku sorunum var gunde 3-4 saat uyyorum ama normalde de bu soylediklerimi uygulayarak uykumu 10 - 12 saatten 6 saate dusurmustm 2yl once..ilk gunler zorlanirsn ama 4-5 gnden sonra baya rahat edersin.. Halsizlik icin de soguk dus cok iyi.. sadece halsizlik icin de deil aslnda her zaman soguk dus almak daha saglikli... birazda iradeni kullanirsan halledersin uyku uykuyu ceker ne kadar uyursan o kadar artar uyuma istegin ..

4-5 günde alışılıyorsa iyiymiş ,, bunu deniycem kesinlikle

sınav zamanı falan herhalde :) ya da aşırı stres, havanın nem dengesi de malum...

bugünlerde aynı dertlerden muzdaribim uyku düzenim alt üst olmuş durumda...

kahve falan sökmediği zaman redbul yapıyorum (çok sık değil tabii, bir sınav dönemi boyunca en fazla iki kutu içmişimdir, tadı iğğğrenç) :) tabii ara uykulardan kaçınıyorum, uyudukça daha çok baş ağrısı ve halsizlik yapıyor... kendimi zorla sabah erken kaldırıyorum vs vs.. yani çok uykum olsa da sürünsem de aynı saatte yatıp (genelde 2-3ü buluyor ertesi gün sınav varsa daha da geç) ama sabah da kalkabildiğim kadar erken kalkıyorum...

o yüzden adrenalin salgılayacak bişeyler lazım... ya soğuk şok duş, heyecanlı bir şeyler, eğlenceli bir şeyler bilmiyorum ki, kişiye göre değişir.. adrenalin gerçekten güzel uyku açıyor...

not: bir de miden sağlamsa ve tok karnınaysan bir çay kaşığı kahvenin üzerine kola koymayı dene... tadı çok güzel oluyor ama kafein bombası malum çarpabilir :)

kahve kolayı denedim bana bi etkisi olmuyor yaw sempatiksalakcinni

depresyondasın heralde arkadaşım, bende çok sıkıntıda olduum zamanlar hep uyuma isteiği dooğuyor bende, sanki uyuynca zaman daha çabuk geçicek, sıkıntılarım geçicekmiş gibi, Allah yardımcın olsun

yapmam gereken çok iş var , sıkısık bir donem ,, masa başında çalışıyorum uykum gelmesin diye oturur vaziyette uyuyakalıyorum bu sefer ..saat 10 dan sonra gözümü açamıyorum çok fena bi durum.. ilacı olsa içsek uyumasak ne güzel olur

beslenmeniz nası? vucüttaki mineral eksikliği kronik halsizlik yapıyor diye biliyorum.

Back
X