bulamadığım tarzım ve değiştirmeye bi başlayamadığım gardrobum...(yardım-destek kızlar)

asena87

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.699
6.605
683
merhaba.uzun zamandır aynı sorunla birlikte yaşamama rağmen harekete geçemiyorum.klasik ve şık veya rahat giyinebileceğim bir işim var.ama her zaman bakımlı görünmeliyim kurumda.bense niyeyse nasıl bir psikolojim varsa haftanın 4 günü süslendiysem bir gün salaş giyinirim ama öyle salaş şık değil bildiğin kötü...uzun zamandır istediğim tarzı yakalayamadığım için ve kilo almaya devam ettğim için bir türü huzura eremedim bu konuda.
28 yaşındayım sarısınım.boyum 163 ve kilom suan 65 ...
hatalarımı sayıyım size...eski kilom 55 ti ve ben hala o kilodaymısım gibi hep 38 beden giysi alıyorum ama zayıflamıyorumda derken gardrop ve dolaplar giysiyle dolup taşıyor ama ben sabahları yine giysi bulamıyorum.o kadar saçma yere alışveriş yapıyorum ki ne kombin düşünüyorum ne takı toka o an...
şu anki tarzım:::klasik hemen düz üstü elbise hırka veya etek bluz topuklu elbise...aslında istedğimde yine bu ama daha modern bluzlar etekler ve zarif ama gösterişli takılar..dolapta herşey var ama dar ve soğudumda onlardan...alışverişe cıksam nereden neyden baslayacagımı bilemiyorum.renkli giyinmeyi seviyorum ama önce ana renkler olsun yok sisman tuttu derken bakıyorum dolap siyah olmuş...gecen botlarımı dizdim hepsi siyah ve vizon rengi ya...saçma bi soru olacak simdi ama nereden basşayıp ne yapacagımı gerçekten bilemiyorum...

bu arada gercekten kilo vermeye baslayıp istedğim seyler almak istiyorum yoksa istemediklerimi alıyorum niyeyse...mesela gecenlerde siyah şık bi çantam olsun onla başlayım dedim gittim aldım kulpları dar elde tutmalık...eeee aldım da ona değecek kadar şık giyinmedim ııııhhh yine kombinleyemedim...
mesela her cıktığımda takı alıyorum ama bir kezde su kıyafetime uysun sunu alayım demiyorum...hep gold ve gümüş takım olmayan kombinleyemediğim sacma saçma kolyeler...ve benim borcum harcımda var yani cıkayımda bir kombini herşeyiyle bugun alayımda diyemiyorum...biraz kilo versem ve gardrop mantığımı değiştirip yenileyebilsem cok mutlu olacağim.
ahhh bende bilemiyorum,sizlerden yardım istiyorum ana fikri verebildim sanırım

1099988.webp
1098291.webp
kızlar...gerçekten nereden baslayacağımı bilemiyorum.evdekilerimi atsam (ki atamıyorum da ),önce ne alsam,nerden başlasam vallaha bıktım...

mesela bu elbise tarzı alıyım desem kilomdan dolayı yakıştıramıyorum oyüzden almam...üstüne hırka falan giyip kapatmak mecburiyetinde hissediyorum.
pantolon kombin etsem bacaklarım cok kalın görünüyor diye onuda alamıyorum...genel olarak özgüvenimde azaldı hepsi buna bağlı galiba...o yüzden son zamanlarda mont,takı,çanta vs sadece aldığımı farkettim.

benim durumumda olan yok mu hiç...fikir verecek,şuradan başla bakalım bi diyecek...

(yemek alışkanlığımı ve hareketlerimi düzene sokmaya başladım)

Şanslıyız ki bu sene oversize kıyafetler moda bol kazaklar bol paltolar.

Önce gardırobunu açıyorsun birbiriyle uyan kıyafetleri eşleştiriyorsun sonra dar gelenleri bir hurca dolduruyorsun. Okuduğum kadarıyla tekrar zayıflama ihtimalin var. Hiç giymeyeceklerini ayıklayıp başkasına verip yer açıyorsun.

Eğer kendine yakıştırırsan kilolu da olsan giydiklerin çirkin durmaz önemli yakışanı giymek.Bende dar kot giymeyi seviyorum mesela ama tabi ki öyle bir fiziğim olmadığı için üzerine bol kazak giyiyorum basenlerim ortaya çıkmıyor güzelde duruyor.

Alış verişe çıkarken mutlaka kombin şeklinde almaya çalış aynı mağazada mesela hem pantolon hem gömlek al. Tüm alış verişini bir günde yaparsan eğer takıdan ayakkabıya kadar uyumlu şeyler alma ihtimalin var.

Alışverişe çıkmadan önce ben mağazaların internet sitelerine ve sosyal medyaya bakarım neler moda neler alınabilir bana yakışır diye sana da tavsiye ederim. En azından kafanda fikirle çıkarsan daha az yorulursun alışveriş eziyet olmaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yakın zamanda bende böyle yaparak gardırobumu yeniledim.

Eki Görüntüle 1677109 Eki Görüntüle 1677110 kızlar...gerçekten nereden baslayacağımı bilemiyorum.evdekilerimi atsam (ki atamıyorum da ),önce ne alsam,nerden başlasam vallaha bıktım...

mesela bu elbise tarzı alıyım desem kilomdan dolayı yakıştıramıyorum oyüzden almam...üstüne hırka falan giyip kapatmak mecburiyetinde hissediyorum.
pantolon kombin etsem bacaklarım cok kalın görünüyor diye onuda alamıyorum...genel olarak özgüvenimde azaldı hepsi buna bağlı galiba...o yüzden son zamanlarda mont,takı,çanta vs sadece aldığımı farkettim.

benim durumumda olan yok mu hiç...fikir verecek,şuradan başla bakalım bi diyecek...

(yemek alışkanlığımı ve hareketlerimi düzene sokmaya başladım)
Kısa sürede zayıflama ihtimalin varsa çok yüklü miktarda alışveriş yapma mesela uzun bol etekler var botlarla şık kombine ediliyor onlara bakabilirsin.
Gömlek üzerine kazak giyilen kombinler var arada hırka yerine kazak giyip uzerine takı takabilirsin.
Kıyafeti güzel aksesuarlarla tamamlarsan çok şık olabilirsin.

Kısa sürede zayıflama ihtimalin varsa çok yüklü miktarda alışveriş yapma mesela uzun bol etekler var botlarla şık kombine ediliyor onlara bakabilirsin.
Gömlek üzerine kazak giyilen kombinler var arada hırka yerine kazak giyip uzerine takı takabilirsin.
boyum zaten uzun değil kilo aldıkca bacaklarım genişledi falan dahada kısa ve kötü görmeye başladım kendimi...
evde bu kadar giysi varken gidip alamıyorumda...
acaba alışverişe çıktığımda bir kombinin herşeyini tamamlayıp öylemi alsam yoksa hep evdekilerle tamamlamaya çalışacağım.
pantolon giyemedğimi farkettim ne zamandır eteklerle saklıyorum güya :) özledim boru paça kumaş veya koton pantolonlarıda.

ayyy üstteki msjını görmemişim yazdım öyle...tşk ederim...ya dolaptakileri bunu bigün giyerim bunu şunla giyerim bunu haftasonu giyerim falan diyerek bekletiyoum atamıyorum bi türlü :(
evet bir çıktığımda kombin almak daha mantıklı

ayyy üstteki msjını görmemişim yazdım öyle...tşk ederim...ya dolaptakileri bunu bigün giyerim bunu şunla giyerim bunu haftasonu giyerim falan diyerek bekletiyoum atamıyorum bi türlü :KK43:
Tamam bir kısmını sakla ama şu anda bedenine uymayanları kaldır o zaman tam olarak neye ihtiyacın olduğunu görürsün.
Birde internet sitelerine bak mutlaka en azından mağazaya girmeden aklında bir fikir oluşur. 2 tane etek alsan bir hafta içinde üstünü farklı kombinleyerek giyersin.

Boyunda kısa değil bu arada çok şık topuklu ayakkabılar var çok rahat kullanabilirsin. :KK66:

Boyunda kısa değil bu arada çok şık topuklu ayakkabılar var çok rahat kullanabilirsin. :KK66:
ya evet ortalama bi boy işte ama kiloyla beraber ene yayıldım galiba:) kendimide böyle diye diye alıştırdım psikolojim bozuldu valla.ayakta cok duruyorum o yüzden kemik çıkıklıgı basladı ayagımda birde.yinede topukludan vazgecmesemde daha kalın topuklara başladım bu aralar...stiletto ayagıma olmuyo mesela..ayyy şu kıyafet işini bi halletsem bi kaç renk ayakkabı canta kilisi alıcam valla ...hoş bunları hangi parayla yapacaksam :)

Tamam bir kısmını sakla ama şu anda bedenine uymayanları kaldır o zaman tam olarak neye ihtiyacın olduğunu görürsün.
Birde internet sitelerine bak mutlaka en azından mağazaya girmeden aklında bir fikir oluşur. 2 tane etek alsan bir hafta içinde üstünü farklı kombinleyerek giyersin.
o internet siteleri mahvetti ya beni zaten...onu a bunu al olmayınca geri gönderme süresini kaçır falan saçma saçma dolu dolap...

ayyy üstteki msjını görmemişim yazdım öyle...tşk ederim...ya dolaptakileri bunu bigün giyerim bunu şunla giyerim bunu haftasonu giyerim falan diyerek bekletiyoum atamıyorum bi türlü :KK43:

zaten para verip aldığınız kıyafetleri neden atasınız ki? ihtiyacı olan ya da paylaşmak istediğiniz birilerine hediye verebilirsiniz.

ve tabii kendinizin giyme ihtimali varsa saklayın güzelce. hafta sonu giyebileceğiniz değil de zayıflayınca giyebileceklerinizi kaldırın. 36-38 bedenlerin olmadığı. tabii ideal kilonuza gelmeye çalışsanız daha iyi olacaktır.

o internet siteleri mahvetti ya beni zaten...onu a bunu al olmayınca geri gönderme süresini kaçır falan saçma saçma dolu dolap...

O şekilde demedim mesela a markasının sitesine gir eğer beğendiğin şeyler varsa sonra git mağazadan al. Yani ön araştırma gibi düşün kısa sürede alışverişini bitirirsin böylece. Hem görerek almak daha iyi olur bazı kıyafetler çok güzel duruyor ama bakıyorsun kumaşı ince yada kalın. Üstüne oturmuyor çabuk kırışıyor.

O şekilde demedim mesela a markasının sitesine gir eğer beğendiğin şeyler varsa sonra git mağazadan al. Yani ön araştırma gibi düşün kısa sürede alışverişini bitirirsin böylece. Hem görerek almak daha iyi olur bazı kıyafetler çok güzel duruyor ama bakıyorsun kumaşı ince yada kalın. Üstüne oturmuyor çabuk kırışıyor.

pantolon bluz takı fön makyaj...o kadar güzel ve net duruyor ki bazılarında bende sanki herşeyi biyerden toplamısım gibi.ya da ben öyle hissediyorum...benim ya etegim dar ya montum iyi durmuyo ya ayakkabım acıtıyo ya sacım sönüyo falan...bu moralle cok dırdırlandım valla ama içimdede kalmasın paylaşıyım ya.

şu an önceliği bu kilolara vermeliyim.sonrada dedğiniz gibi gardrobu bi elden geçireyim...

bu arada bijuterilerde cok güzel takılar bulamıyorum mesela boynerin takıları daha kaliteli duruyor.onun dısında nerlerden takı alıyorsunuz...artık kıyafetime uygun takılar istiyorum bi yerden begenip yüzük başka yerden kolye...olmuyo böyle :)
ayyy yenilenmeye ihtiyacım var ...

slm kızlar...dediğim gibi dolabımı boşalttım baya bi...şimdi spor ve mantıklı alışverişe kafa yoracagım.

kırmızı kaşe kaban almak istiyorum...siyah bot çizme siyah çantayla şık duracaktır.zaten yüzde 70 siyah külotlu çorap giyiyorum kışın...dar kalıpları seviyorum aslında şimdi gidip yine 38 bedenlere girmeye çalışacağım.açaba hafif bol salaş modeller e mi baksam ne dersiniz ?
birde beli oturan hafif pileli gibi inen kabanları begeniyorum ama su asamada bende güzel durmaz :)

Back
X