• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulantı için ne yaptınız ya da yapıyorsunuz...

saliha_

:)))))
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2009
204
2
96
Konya
Lütfen kendinize iyi gelen ne varsa söyleyin, hep olmuyor ama hiç yemek yemek gelmiyor içimden, midem ağzımda gibi sürekli, çıkaramıyorum, çıkarsam rahatlıyacağım gibi, ama sadece öğürüyorum.
Yardım...

Beyaz leblebi,çubuk kraker öneririm.Özellikle de sakız çiğnemek benim bulantımı azaltıyordu.Tavsiye ederim...

naneli şeyler iyi geliyordu ve genelde karbonhidratlı yiyecekler yiyebiliyordum.. mideni boş bırakmamanı tavsiye ediyorum.. birde öksürünce direk çıkartıyordum ben en azından rahatlıyorsun bir süre :) çözüm değil tabi..

bim de zencefilli şeker satılıyor bana iyi geliyordu
çok zor bi süreç ama dayanıcaksın
haşlanmış patates ye
ben tuzlu çekirdek yiyordum

hiç bulantım olmadı, ama her ihtimale karşı doktorum uzun süre aç kalmamamı ve iki saatte bir yemek yememi söylemişti. tuzlu şeyler bulundur yanında. yataktan kalkmadan çubuk kraker at ağzına bi kaç tane. leblebi olsun hep çantanda.

çok zor bir durum sizi çok iyi anlıyorum ve herkese farklı birşey iyi geliyor bewn bu dönemde malesef ekmek ağırlıklı beslenebilmiştim onun dışında bazı meyvelerden yiyebiliyordum benim bulantılarım kış ayında olduğu için kış meyvelerini yazmak istemiyorum şimdi ama şeftali , muz gibi bu aralar bulanabilen meyvelerden deneyebilirsiniz bir de falım sakızların nanelisini çiğniyordum o da biraz rahatlatıyordu ama bu günlerin geçeceğini unutmayın zaten kim ne önerirse önersin hiçbirşey sorunu tam olarak çözmüyor ama biraz rahatlatacak birşeyler olabiliyor ve bu dönem mutlaka geçiyor bunu unutmayın İnşallah bebişler doğduktan sonra da sağlıklı mutlu günler geçiririz de bu sıkıntılar unutuluverir

5 aylık hamileyim ve ilk 3 ay ne çantamdan nede gece başucumdan tuzlu leblebiyi eksik etmedim ve çok şükür hiç istifra etmeden bi dönem geçirdim.:CüvCüv:

benım doktorum eczanede satılan kola takılan sea bandı önermişti.iki koluma takıyordum lastikli bişey..bana iyi geliyordu ben de ilk 3 ay cok kotuydumm sürekli çıkarıyordum.dene istersen sea bandı..

canım benımde cok bulanıyor ....kesınlıkle 2 saatte bır cubuk kreker veya leblebı ye...bulantı oluncada ye..cok hafıfletıyor..ac karnına sakın arabaya bınme ben bındım ve felakettı sonuc:))

benim çok uzun süre bulantım olmadı ama 2 hafta falan çok ağır geçirdim sabah akşam hiç gitmiyordu hiçbirşey durmuyordu midemde. sonraları sabah yataktan kalkmadan 1-2 tane tuzlu kreker yedim sonra yine gün içinde bulantı hissettikçe çok abartmadan bikaç kreker attı ağzıma öyle öyle geçti Allah'a şükür.bir de bir süre çok sulu şeyler yemedim çorba falan içmedim daha kötü yapıyodu beni.

Lütfen kendinize iyi gelen ne varsa söyleyin, hep olmuyor ama hiç yemek yemek gelmiyor içimden, midem ağzımda gibi sürekli, çıkaramıyorum, çıkarsam rahatlıyacağım gibi, ama sadece öğürüyorum.
Yardım...

canım benim çok bulantım olmadı. aydan sora birkaç gün hiçbişi yedirmeyen ataklarım oldu sadece o süre içinde çubuk krakerle yaşadım sabah yataktan kalkmadan önce çeyrek paket yiyor dkkm yatıp öyle kalkıyorum hemen kahvaltı hazırlıyım diye yemek kokusunada girme inşallah geçer canım geçmiş olsun

bana hiçbişiy iyi gelmemişti cnm sonunda 6 şişe serum yedikten sonra kesilmeye başlamıştı allahtan

allah yardımcın olsun. çok şükür ben atlattım. ilk aylarda haşlanmış patates, yağsız makarna, yağsız tost tabi sucuk yok peynirli bunlarla beslendim. bide çalışıodum. resmen hayattan kopmuştum. geçio bunu untma. hem sonunda bebişine kavuşmak varya herşeye değio :D sakın midem bulanıor die hiç bişi yememezlik yapma. yemeyince bida cann hiç bişi istemio. kuru ekmek bile olsa arada iki lokma at ağzına.

bende 16 haftalık hamileyim ve hala inanılmaz derecede bulantım ve kusmalarım oluyor..doktorum artık son çare olarak zofer diye bi hap verdi onun sayesinde çok iyiyim çok şükür..sabah 11 gibi içiyoru gece 11 e kadar beni idare ediyor..dayanılacak gibi değil..benim durumumda olanlara şiddetle öneririm zoferi..tabii doktor kontrolünde..

ben 26 haftalık hamileyim ilk 5 ay çok berbat geçti.son bir aydırdır doktorum zofer ilacını verdi çok bulantın oldunda iç dedi.bende çok bulantım oldunda yarısını kırarak içiyorum ama çok rtkili bir ilaç.bir tek o iyi geldi bulantıma

benim 3 ay bitiyor...6 haftadan sonra mide bulantılarım başladı..kraker ye dediler..yedim daha kötü yaptı beni...mide bulantısının yanında ağzımda hep kötü bir tatla geziyorum..özellikle bişeyler yedikten sonra..bende çilekli sakız aldım bir sürü..sürekli sakız çiğniyorum..iyi geliyor..karnım aç olmadığında..bir de elma yiyince bir saat gibi bir rahatlama oluyor..bir bebek mağazından zencefilli lolipop almıştım o da çok olmasa biraz kesiyor..midemi çok doldurmadığım sürece dayanabiliyorum mide bulantısına ama gerçekten çok zor geçiyor...bu ay sonu herkes geçer diyor ama bana hiç geçmicekmiş gibi geliyor.

ha bide ben karnım acıkınca yoğurtlu makarna yiyorum...yoğurtta iyi geliyor..ama kesinlikle sarmısak koymayın..bir kere koydum pişman oldum..

bol bol kraker yiyin ve domates yiyordum tuzlayıp gerçi bu mevsimde zor tazesi sera çıktı hep .peynir yeyin hem kalsiyum olarak bbeişde beslenir ben bu şeklde geçiştrdim

Hamileler için yoga cd'si almıştım ben, 4. aydan sonra aldım, o yüzden benim bulantılarım (ki felaketlerdi) geçmişti ama cd'nin kapağında bulantılara da iyi geleceği yazıyor. Bel ağrılarım için işe yaradı, esnetiyor çünkü vücudu, aynı şekilde bulantılara da iyi gelebilir.. Aklınızda bulunsun, insan her türlü şeyden medet umuyor zaten :49:

Back
X