Bulantılarıma biçare lütfeennn :((

uyum25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
91
11
36
40
Sinop
Arkadaşlar 9 haftalık hamileyim.. İkinci hamileliğim ama ölüyorum bu sefer.. İlk hamileliğimde bukadar kötü olmamıştım.. Okadar çok midem bulanıyor ki hiçbirşey yiyip içemiyorum evime giremiyorum mutfağıma giremiyorum.. Hamile kalalı 5 kilo verdim.. Hastanede yattım serum takviyesi yaptılar 3 gün boyunca.. Evde de taktılar serum ama bi değişiklik yok.. Bütün kokular burnuma 4-5 kat büyümüş olarak geliyor.. Evime karşı psikilojik olarak bir soğunma içerisindeyim.. Yemek yapmak buzdolabını açmak ne demek.. Mecburen işe de başladım bu hafta napıcam bilmiyorum :( Bildiğiniz bi çaresi varsa yardım edin lütfen...Daha nekadar sürecek bu böyle.. :50:

Arkadaşlar 9 haftalık hamileyim.. İkinci hamileliğim ama ölüyorum bu sefer.. İlk hamileliğimde bukadar kötü olmamıştım.. Okadar çok midem bulanıyor ki hiçbirşey yiyip içemiyorum evime giremiyorum mutfağıma giremiyorum.. Hamile kalalı 5 kilo verdim.. Hastanede yattım serum takviyesi yaptılar 3 gün boyunca.. Evde de taktılar serum ama bi değişiklik yok.. Bütün kokular burnuma 4-5 kat büyümüş olarak geliyor.. Evime karşı psikilojik olarak bir soğunma içerisindeyim.. Yemek yapmak buzdolabını açmak ne demek.. Mecburen işe de başladım bu hafta napıcam bilmiyorum :( Bildiğiniz bi çaresi varsa yardım edin lütfen...Daha nekadar sürecek bu böyle.. :50:

Aynı seyleri belki daha fazlasıyla yasadım canım.doktorumun tavsiyesiyle seaband bulantı bilekligi aldım.akupunktur bilekligiymis bu.internetten almıstım 35 tl ye cifti.hep taktım once azaldı bulantıların sonra kesildi.11.haftamda iyice azalmıstı.iki hafta kadar da sadece sabah bulantım oldu bi kere sabah kusuyordum sonra kahvaltımı falan yapıyordum.devamlı meyve yedim bulantılar hafifleyince.agzımın o acı tadı gecsin diye.simdi 26 haftalıgım masallah dinazor gibi yiyorum :) insallah senin de duzelicek ama az sabır iste

bende kusmuyorum ama agzımda sürekli acı tat var bu metalimsi tat için ne yapmak gerekiyorr çok kötü ağzım :14:

Aynı seyleri belki daha fazlasıyla yasadım canım.doktorumun tavsiyesiyle seaband bulantı bilekligi aldım.akupunktur bilekligiymis bu.internetten almıstım 35 tl ye cifti.hep taktım once azaldı bulantıların sonra kesildi.11.haftamda iyice azalmıstı.iki hafta kadar da sadece sabah bulantım oldu bi kere sabah kusuyordum sonra kahvaltımı falan yapıyordum.devamlı meyve yedim bulantılar hafifleyince.agzımın o acı tadı gecsin diye.simdi 26 haftalıgım masallah dinazor gibi yiyorum :) insallah senin de duzelicek ama az sabır iste

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için.. Mayıs 17 de doktor kontrolüm var 12. haftama denk geliyor.. İnşallah senin gibi benimde geçer bu haftadan sonra.. O bilekliği bende bi sorucam doktoruma.. Normale ne zaman dönücem bilmiyorum :50:

bende kusmuyorum ama agzımda sürekli acı tat var bu metalimsi tat için ne yapmak gerekiyorr çok kötü ağzım :14:

Bildiğim kadarıyla o metalimsi tat kusmadığın için midende biriken suyun tadı.. Bi arkadaşım eğer böyle bi sorunun varsa sık sık leblebi ye demişti bana.. Midenin suyunu alıyomuşş.. Denedim ama çok fazla bişey yiyemediğim için bıraktım onu da yemeyi.. Ne yesem tiksiniyorum çünkü sonradan.. Sende bi dene belki sana iyi gelir..

aynı şeyleri ilk 4 ay ben de yaşadım.. sabahları yataktan kalkmadan önce çubuk kraker ye, ekşi meyveler, ekşi elma armut bana çok iyi geliyordu.. sabahları peynirli tost ve limonlu açık çay iyi geliyordu.. mümkün olduğunca az yağlı ve az salçalı hafif sebze yemekleri çorbalar yiyordum... bunların dışında ne yazıkki yapacak birşey yok :( seni çok iyi anlıyorum... ben de sabahları 2-3 kere kusup sonra da işe gidiyordum, ders anlatırken midem bulanıyordu dersin ortasında çıkıp kusup tekrar gelip devam ediyordum... çok zor günlerdi Allah sabır versin :(

bir de ilaç olarak sabahları ve akşamları aç karna metpamid kullandım onun da faydasını gördüm ilacı alınca 2-3 saat midem rahatlıyordu bulanıklığı hafifliyordu..

30. haftanın içerisindeyim ancak her sabah bulantıyla uyanıyorum.kusmaya başlıyorum ve ilaç almadığım sürece geçmiyor. korkarım 9 ay sürecek ve ben 9 ay ilaç içicem. Benim gibi uzun süre kusmaları olan var mı acaba?

30. haftanın içerisindeyim ancak her sabah bulantıyla uyanıyorum.kusmaya başlıyorum ve ilaç almadığım sürece geçmiyor. korkarım 9 ay sürecek ve ben 9 ay ilaç içicem. Benim gibi uzun süre kusmaları olan var mı acaba?

Allah yardımcın olsun canım.. Benim ilk hamileliğimde 4,5 ay sonra geçti bulantılarım.. Ama bu sefer daha beter ve ne kadar zamanda geçecek bilmiyorum..Senin gibi 9 ay çekenler var evet.. Benim çevremde var öyle bikaç kişi.. Gerçekten çok zor..Az kalmış senin artık sonunu düşün..:emir_bebek:

Back
X