bulaşık makınesi

lamar

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
882
205
333
kızlar size bir şey danışmak istiyorum. makinem durduktan sonra kapağını açtığımda makinenin içinde köpük görüyorum. tekrar 15 dakikalık ön yıkama yapıyorum fakat köpük gitmiyor. sıvı bulaşık deterjanı kullanıyorum ve 25 kullanmam gerekırken 15 ml kullanıyorum zaten. ayrıca bulaşıklarda köpük görünmüyor. sadece makinenin tabanında köpük var. neden olduğu konusunda bir fikri olan var mı? bir kaç haftadır makinem böyle maalesef,daha önceden yoktu:( ayrıca makinem yeni 2yıl oldu ve b..h marka.
cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

neden olduğunu bilmiyorum ama benimki de 1 yıl oldu Bosch, hiç güzel yıkamıyor, ne yaptıysam fayda etmedi, yarısı düzgün yarısı kirli çıkıyor

mutlaka durulamada yetersiz kalıyordur sen iyisi makinenin son suyunu alıp almadığına bak bakalım durulama suyunu alıyormu
yoksa o su yıkama suyuda durulamaya geçmiyormu
diyelim duruluyor ozaman deterjanı değiştir
ben yarım tabletle yıkıyorum bulaşıkların bence fazla kimyasal kokuyor tam tablette bu şekilde içimde rahat

deterjanını bir değiştirmeyi dene canım belki deterjanla alakalıdır
tablet kullan belki sorun çözülür

mutlaka durulamada yetersiz kalıyordur sen iyisi makinenin son suyunu alıp almadığına bak bakalım durulama suyunu alıyormu
yoksa o su yıkama suyuda durulamaya geçmiyormu
diyelim duruluyor ozaman deterjanı değiştir
ben yarım tabletle yıkıyorum bulaşıkların bence fazla kimyasal kokuyor tam tablette bu şekilde içimde rahat

ben de zaten 25 yerıne 15 ml ye kadar koyuyorum.bulasıklarda deterjan kalıntısı yok yanı bence suyunu alıyo ama deterjanı degıstırıyım bakalım.

bu köpürme olayı tuzla alakalıymış.burada bir konuda okumuştum.benim makinem de bosch.önceleri az uğraşmadım.az deterjan değiştirmedim.en sonunda karar verdim.bosch bulaşık makinesi yapamıyor diye.sonra bir gün fairy platinum tablet aldım.şimdi hepsi pırıl pırılk.makine ile alakası yokmuş.

bu köpürme olayı tuzla alakalıymış.burada bir konuda okumuştum.benim makinem de bosch.önceleri az uğraşmadım.az deterjan değiştirmedim.en sonunda karar verdim.bosch bulaşık makinesi yapamıyor diye.sonra bir gün fairy platinum tablet aldım.şimdi hepsi pırıl pırılk.makine ile alakası yokmuş.

makınenın tuzunu normal koydum yanı ışığı yanmıyor işte, ama konulara bakayım yıne. hangı baslıktaydı hatırlayabılır mısın acaba..tesekkurler sımdıden

valla aradım taradım bulamadım çok üzgünüm.İsterseniz servisi arayıp sorun.benim makinem lekeli çıkarıyor diye aradığımda çok yardımcı olmuşlardı.yarısı pis çıkıyordu.şimdi pırıl pırıllar.servisten mutlaka yardım edeceklerdir.

bencede birde tablet deterjan deneyin
sıvı deterjanlar hep daha çok köpük yapar
köpüğü atamıyor olabilir
oxi çamaşır sulu olan tabletten aldım bende yeni
acayip parlatıyor bulaşıkları ve güzel yıkıyor

Eğer iki yıldır yoksa ve yeni yeni oluyosa makinenin bi yerinde tıkanıklık olabilir. Fairy nin platinium tabletini alıp bir kere yıkamanızı tavsiye ederim..

Kesinlikle tuzla alakali makinenin tuz Ayariyla oynanmis olabilir mi?
Veya tuz kutusunun kapagi gevsemis olabilir mi?

Dun gorumcem domestos.koydu makinenin kapagina,yeni almistim,2 lt lik Domestos.
Neyse makineden bi zorlanma sesi duydum bi actim ki her yer kopuk.on yikama yaptirdim olmadi..en Sonunda tabak tabak kopuk bosalttik makineden..
Sizinli de Boyle bir durum olabilir mi?
Sanirim buyuk boy deterjanlar ufaklar kadar etkili degil..

İSTANBUL da yaşıyorsanız özellikle anadıolu yakasında TUZ kullanmayın.servis önerisidir.Tuz gereksiz yere eşyalarınızı yıpratıyor...

sizin çözebileceginiz bir konu degil bence servis çağırın ya su aldıgı yer tıkanmış tortu birikmiş az su alıyor yada sintine ettiği atık su gideri tıkalı olabilir diye düşünüyorum ben.

ben de makinamdan memnun degilim Bosch ne marka deterjan kullandıysam KOROZYON yapıyor camlar çizik ve bugulu çıkıyor...active water eco dan uzak durun.makinada üretim hatası var...

Back
X