Bulaşık Makinesinin Kokusuu !

madamcocomo

***
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.354
1.419
Bulaşık makinemde tuhaf bir koku var..

kac kere bos calıstırdım yıne de gıtmıyor ..

bulasık yokken o koku cok az ama bulasıkları dızıyorum sabahtan aksama calıstırırım dıye öglene kadar nasıl bır koku çok degıl ama tuhaff ..kapagını zor acıyorum valla..

bu askılar var ,bulasık makınesı kokusu dıye onlardan aldım o bıle fayda etmıyor..

bulasık koydugumda oluyor genelde..

butün cıkabılıcek parcaları cıkartıp yıkadım..tabletlerımde kalıteli..

annemde de vardı bulasık makınesı o boyle koku yapmazdı hıc..

ayy sinir oluyorum..atıp kıracam şimdi ..Çok üzgünüm çoook
 
Son düzenleme:
ben aksam yatarken ,calistiririm makineyi,ve o saate kadar kapagi tamamen kapali olmaz,her zaman birazcik aciktir,bulasiklar kokuyodur icinde,sende biraz acik birak,belki koku yapmaz yerimseniben
 
acık bırakıyorum agzını ,hanı kurusun ıyıce diye..

tamamen acıyım bırde olmazsa... tesekkurler :)
 
canımj bulaşık makinesi temizleyicileri var..bende yeni aldım bi akadaşın tavsiyesi üzerine iki kullanımlık 6 tl civarı..benim aldığım viking marka...

pakette makinanın detarjan gözüne koyup boşken 65 dercede çalıştırın. makinenizin yağlar yemek artığı sudaki kireç kir ve tortular ulaşılamayacak köşelerde birikirek bakteri ve kötü koku oluşturur,su püskütme kanllrını tıkayabilir.bakterileri,kötü koku oluşumunu engellr ,hijyen sağllar falan yazıyoo..


ben deneyince sonucu paylaşırım.benimki güzel yıkamıyo bardaklar faln lekeli çıkıyo sinir oluyorum.bakalım işe yarayacakmı..
 
ya mesajımı biraz önce yazdım niye silindi birden anlamadım ..


canım viking in her marka bulaşık makinası için temizleyicisi var.koku,bakteri önlüyo,su kanlalrını falan açıyomuş.kısacası makinenin performansını artırıyo..banada bir arkadaşım önerdi.aldım 6-7 tl iki kullanımlık.kullanıcam bakalım.sonucu paylaşırım..
 
evettt duydum onu hatta bu hafta bime gelecekmiş..bende alıcam..sen paylas sonucu ama mutlaka :)
 
canım benimkinde de felaket bi koku vardı geçen hafta babam gelince gidere bağlı olan yere L boru mu ne taktı koku gitti
 
ayy benım de babam gelıcek yakında dur ona baktırıyım..delikafadulden

şu temizleyici çözmezse kesın ondandır :))
 
hehe bende de var öyle bir koca kaydirigubbakcemile3

babama yaptırıcam ben de aslan babam canım babam :asigim:
 
herkese selam,
bende 3 aydır kullanıyorum siemens marka bulaşık makinesi. makine temizleyicilerini de kullandım makinemin içine koku da asıyorum ama bana mısın demiyor. makinenin içinde yeni yıkandığında bile detarjan değil ağır başka bir koku var. hele ki kirli bulaşıkları da koyduktan sonra ( ki hep katılarını alıp kokuyoruz) makinede ki koku daha da ağırlaşıyor sanki içerisinde ıslak ve pis bez bırakılmış gibi. bu koku sorunu için ne yapmak lazım? l boru takmak dışında bu sorununu çözümlendiren kimse var mı?

teşekkürler şimdiden.
 
ben makinaya biraz çamaşır suyu sıkıyorum kirli bulaşıkların üstüne zaten ön yıkmadan sonra o suyu atıyor.annem elde yıkadığı bulaşıklara bile koyardı.bulaşıklarım pırıl pırıl oluyor hemde mis gibi kokuyor.
 
Makinedeki koku mutlaka gider borularından kaynaklanıyordur. Alt yada üst komşunuda da aynı sorun varsa bazen bu borular havalandırmaya çıkıyor , sirkülasyon olmayınca da geri tepiyor kokuyu.

Bende mutlaka 1 tatlı kaşığı kadar yoğun çamaşır duyu koyarım. 1 Günlük bulaşık duruyor içinde , içim öyle rahatlıyor. hemde çok parlatıyor çamaşır suyu.
 
Ben sIkIlmis yarim limonlari bulasik makinamin bardak gözünüe koyarim 1-2 tane ve cooook koku oldugu taktirde üzüm sirkesi sikarim biraz makinayi calistirmadan..! Koku moku kalmaz!

Kizlar, camasir suyu bulasik´ta cok sagliksiz...camasir suyu cok yogun oldugu icin durula durula 100% cikmaz ki...titizlik´te bir yere kadar..! Illede dezenfekte etmek istiyorsaniz, o zaman bulasiklari en yüksek derecede yikayin....Ben misafirim geldiginde ve evde hasta olan birisi oldugunda 70 derecede yikarim hep....bebe biberonlari icin tavsiye edilen ayar!!

Kolay gelsin..!
 
Son düzenleme:
merhaba bende yeni makine almayı düşünüyorum arçelik-bosch-vestel-indesit gibi markalar var ,bulaşık makinesi kokusunda şikayetçi olan bosch ve siemens marka makine kullanan arkadaşlara bir sorum olucaktı acaba makinenizin tabanı plastik mi çünkü plastikler koku yapıyor diye duydum eğer öyleyse bosch ve siemensi listemden eleyeceğim.
 
canım ben yıllardır arçelik kullanıyorum,tabanıda metal bugüne kadar hiç koku olmadı......
 
X