Bulduğum Yavru kedi

Turuncumsu

Zamanı var, aminler boşa değil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
783
674
53
Sevgili Mune lütfen konum bir süre burada kalsın. Sevgili kedi bakımında tecrübeli hanımlar yardımınıza ihtiyacım var. Daha önce sokaktan bulduğum hamile kedi 2 kez evime yavrulamıştı anne kedi yanımda olduğu için bakımı kolay oldu. Ama 2 gün önce bir sosyal medya platformunda bir arkadaş yavru kedi bulduğunu ve sahiplendirmek istediğini yazmıştı. Kedileri çok seviyorum zaten.

Konuma gelirsek akşam iş çıkışımda o yavru kediyi alarak eve götürdüm. Ama eve gidince ishal olduğunu farkettim.ertesi gün veterinere götürdüm ishali yediklerinden olabilir en az 3 gün sizinle kalsın ki ben sorunu anlayabileyim dedi. Ateşi varmış 2 tane iğne yaptı ve bize sanırım vitamin verdi sabah akşam verelim diye. Rahatsızlığı devam ederse pazartesi getirin dedi.Ama biraz önce kusmaya da başladı. Burada çok fazla veteriner alternatifim de yok ne yapabilirim. Bu arada ben keçi sütü ile besliyorum. Sorun nedir sizce var mı aramızda veteriner? Ya da bakımda tecrübeli hanımlar? Kedi ölsün istemiyorum

Yavru kaç haftalık ortalama bilgi verebilirseniz daha net bir şeyler syleyebilirim
Ancak ilk söyleyeceğim süt vermeyin, bebek kediler sütü kaldıramıyor

Keci sutu vermeyin, bulabilirseniz yeni dogan kedi sutu (toZ olarak satiliyor sulandirip veriyorsunuz) bulamazsaniz 1 numara bebek mamasi (normal insan bebek mamasi mamasi yine sulandirilanlardan) verin.

Bilgim yok maalesef umarım pazartesiye kadar bişey olmaz miniğe. Size de teşekkürler

Keçi sütü değilde yavrular için süt tozu gibi sulandırılır verilenler var ondan verin. Süt kedilere verilmiyor diye biliyorum. İnşallah toparlar bir an önce

keçi koyun inek sütü kesinlikle vermeyin sindiremiyorlar o midesini bomuş olabilir.

internette kedi sütü diye araştırırsanız toz karışımlar var her pet shopta bulunuyor hem herhangi bir markanınkini alabilirsiniz aralarında çok fark yok fiyat olarak da uygunlar. onunla besleyin.

onu alana kadar pirinç unu ılık su karıştırıp verin yoksa evde başka alternatif ama lütfen süt yoğurt vs vermeyin mahveder midesini.

Yavru kedilerde ishal çok tehlikeli bir durum benim bildiğim kadarıyla. İhmal etmeyin demeyeceğim zaten çok ilgili alakalı gözüküyosunuz. Arkdaşlar söylemiş süt tozuyla besleyebilirsiniz, veterineri de ihmal etmeyin inşallah bir an önce iyileşir kedicik

Bol su icirin benimkilerde ishaldi duzeldi nedenini tam bilmiyorum ama arastrdigim kadariyla ani mama degisimlerinden de oluyormus. Ve sütu sindiremiyor kediler süt tozu almaniz gerekiyor . Bi de net de mama tarifi var bn ondan yapiyorum. Pirinc tavuk ve patates az az koyuyorum hepsini haslayip suyunu iciriyorum seviyorlar .yinede tabiki önce veterinerinize sorun kediler cok hassas oluyor. Duygusallar. Benim dort tane biriyle fazla ilginsem hemn diğeri hasta oluyo :)

Yavru kaç haftalık ortalama bilgi verebilirseniz daha net bir şeyler syleyebilirim
Ancak ilk söyleyeceğim süt vermeyin, bebek kediler sütü kaldıramıyor
veterinere özellikle sordum anlayamadım dedi o belli olmaz dedi. Yoksa bende araştıtmalarımı ona göre yaparım diye düşünmüştüm.

Keci sutu vermeyin, bulabilirseniz yeni dogan kedi sutu (toZ olarak satiliyor sulandirip veriyorsunuz) bulamazsaniz 1 numara bebek mamasi (normal insan bebek mamasi mamasi yine sulandirilanlardan) verin.
o zaman şimdilik gidip marketten bebek maması alayım yarın da açık bir petshoptan kedi maması alırım. Çok teşekkür ederim

Şuan bir marketten ya bir numara bebek maması ya da pirinç unu değerlendireyim. Çok teşekkür ediyorum. Sanırım gerçekten süt yaramıyor. Ben inek sütü yaramıyor dedikleri için keçi sütü bulmuştum ama

ille süt vermek zorunda kalırsanız yarı süt yarı su karışımı olarak verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…