bülent hocam

kanopus

;(
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
74
22
47
Hocam amh düşük fsh yüksek yumurtan yok dediler adet olamadım diye kan aldılar fsh yüksek diye ancak ilaçla olabilirsin denildi ilaç aldım oldum koştum gittim bakıldı 4 5 yumurtan var çok iyi hemen kan ver dediler verdim fsh çok yüksek tüp bebek şansın yok dendi koenzim q10 dhea içiyordum günde 3 birde gece melatonin yıkıldım tabi ilaçları kesmesim başka bir doktora başladım amh istedi yaptırdım ilaçla gördüğüm kanamadan sonra kendiliğinden adet görmüştüm adetin 6.günü gittim amh düşük tabi yumurtan var adetini bekliycez ve kan bakıcaz dedi inşallah doğal yoldan adet görürsün olmadı ilaçla dedi bu işin sonunda bende aynı olumsuzlukla dönersem kırılmak yok dedi şimdi okuyorum benim durumumda olanlar tüp bebeğe başlıyorken bendeki problem nedirki hiç şansın yok deniliyor acaba Ankarada mı şansım yok yoksa gerçekten mi sonuç bu ?

Hocam amh düşük fsh yüksek yumurtan yok dediler adet olamadım diye kan aldılar fsh yüksek diye ancak ilaçla olabilirsin denildi ilaç aldım oldum koştum gittim bakıldı 4 5 yumurtan var çok iyi hemen kan ver dediler verdim fsh çok yüksek tüp bebek şansın yok dendi koenzim q10 dhea içiyordum günde 3 birde gece melatonin yıkıldım tabi ilaçları kesmesim başka bir doktora başladım amh istedi yaptırdım ilaçla gördüğüm kanamadan sonra kendiliğinden adet görmüştüm adetin 6.günü gittim amh düşük tabi yumurtan var adetini bekliycez ve kan bakıcaz dedi inşallah doğal yoldan adet görürsün olmadı ilaçla dedi bu işin sonunda bende aynı olumsuzlukla dönersem kırılmak yok dedi şimdi okuyorum benim durumumda olanlar tüp bebeğe başlıyorken bendeki problem nedirki hiç şansın yok deniliyor acaba Ankarada mı şansım yok yoksa gerçekten mi sonuç bu ?
Merhabalar :
Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Gebelık elde etmemız sızden yumurta almamıza ve embrıo olusumuna baglıdır. Bu baglamda adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına gore tedavıye baslanıp baslanamıyacagı veya antral folıkul varlıgına gore tedavıye baslar ısek gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız. Şayet muayene ve usg ıle baslamaya uygun ıse tekrar eden denemelerde embrıo saklanması yontemı ıle tedavınız planlanmalıdır.Zaman kaybetmeden adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde( var olan tum tetkıklerle bırlıkte) muayene ve usg sonucu ıle daha detaylı bılgılendırıleceksınız.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.