Köfteler Bulgur Topları-Resimli

ranunu

kocacıkının papatyası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
375
2
96
40
Bursa
Fotoğraflar bizzat bana aittir
76598999pj5.jpg

21466935qw6.jpg

16448600cl0.jpg

15299740hr3.jpg

83793136se8.jpg

63400803tv1.jpg

1 Su Bardağı Köftelik Bulgur
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz,Karabiber
Yoğurt
Tereyağ
Kırmızı Toz Bİber

Bulguru bir kapa alarak üzerine sıcak su konur ve ağzı kapatılarak kabarması beklenir.
Kabarınca içine salçalar,yumurta,tuz ve un ilave edilerek iyice yoğurulur.
Ele yapışmayacak kıvama gelince fındık büyüklüğünde toplar yapılır.
Hazırlanan toplar kaynayan suya atılarak 5 dakika pişirilir.
tabağa alınan bulgur toplarının üzerine yoğurt (arzuya göre sarımsaklı) gezdirilir.
servis yapılmadan öncede kızdırılmış tereyağlı kırmızı biber ile süslenir.

Son düzenleme:
Hani foto yav:uhm:

Ben buna benzer birşey yapmıştım bulgurlu köfteydi adı herhalde. Üzerine döktüğüm yoğurdu çekti, bulgurlar şişti, bişeye benzemedi. Benmi yanlış yaptım acaba:delphin:

cnm fotolar gözükmüyo linki doğru atmamış olabilirsin araya resim ekle butonunu kullanman lazım..

annemde yapar bunu sıksık ve çok lezzetlidir .yalnız annem içine nane ve kırmızı mercimekde katar

Benim ince bulgurum köftelik bulgurdan daha ince olabilir mi?Hiç şişmiyor.Emmiyor suyu sanki

annem yeşil mercimek ve nane koyar çorba gibi.
güzel görünüyo yoğurtlu olarak yememiştim hiç
ellerine sağlık

Ah bir de yapabilsem canım öyle bir istiyor ki.Bazı tariflerde irmikte katıyorlar.İrmik ne işe yarıyor ya da nasıl bir tat veriyordur.Benim çok cıvık oluyor.İrmik katsam kıvamı tutar mı acaba?

Son düzenleme:
topları pişirdiğimiz suyun içine tavuk bulyon koysak nasıl olurki tadı

cok güzel görünüyor arkadasim
ellerine saglik
hemen denemek istiyorum ablamda yapardi nefis oluyor.

Bu sefer daha iyi oldu ama 6 kaşık un kattım kıvam tutsun diye hamur gibi bişiy oldu gene yapamadım tam anlamıylamafoldumben

bayadır bende yapmamıştım gördüğüm iyioldu yarın akşam kısmetse akşam yemeği menüm belli oldu =))
deneyen ,beğenen herkese çok teşekkür ederim

az önce yaptım bunu şuan kaynıyo ben yarım et suyu tabletide attım ama bu tarifta bi yanlışlık var 2 kasık unla olmuyo yapış yapış oluyo ben fazla un koydum yine yapış yapış en sonunda bi tabağa un koyup aldığım topu önce una buladım sonra yuvarladım öyle oldu

Back
X