• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulumia Hastasıyım, Yardıma İhtiyacım var

boyum 164 falan kilomu bilmiyorum ama 53 54 olabilir fazla kilom yok ama psikolojim sıfır aynada çok kilolu görüyorum kendimi bi aara çok kilo almıştım dışarının baskısı sanırım bir de mutsuz bi çocukluk geçirdim annem babam ayrı acaba şimdi mi çıkıyo diye düşünüyorum eşimi çok seviyorum ama yakında aramız bozulur ben böyle devam edersem... artık kendimden bıktım... ne kendime saygım kaldı ne bişey hiç bişeye adapte olamıyorum

Hemen hemen benim boylarda sayilirsin. Kiloda ayni, bende şuan kendimi kilolu saniyorum ama yediklerimi çıkamıyorum,
Neden Biliyormusun? Uzun yıllar boyunca miyden çok hasas oluyor ( çıkartmasan bile)
Ozaman hamile kaldığımda, çocuğum etkilene bilir, bir rahatsızlığı sirf olmazsın diye, yada çocuğum olmaz diye korktuğum icin yapmıyorum.
Sende böyle düşünürsen, belki bu yaptığını bir daha göze alamazsın;)

Ayrıca kilolu degiliz. Diyet yapsan daha iyi, kolaya kaçıp bu kadar zayif davranma kendine canim.

Hemen hemen benim boylarda sayilirsin. Kiloda ayni, bende şuan kendimi kilolu saniyorum ama yediklerimi çıkamıyorum,
Neden Biliyormusun? Uzun yıllar boyunca miyden çok hasas oluyor ( çıkartmasan bile)
Ozaman hamile kaldığımda, çocuğum etkilene bilir, bir rahatsızlığı sirf olmazsın diye, yada çocuğum olmaz diye korktuğum icin yapmıyorum.
Sende böyle düşünürsen, belki bu yaptığını bir daha göze alamazsın;)

Ayrıca kilolu degiliz. Diyet yapsan daha iyi, kolaya kaçıp bu kadar zayif davranma kendine canim.

önceden çıkarttın mı sen de benim gibi yoksa aklına mı geliyo çıkaartmak evet haklısın ilerde hamile kaldığımda bebeğim etkilenebilir :(((

eşim çok anlayışlı ben onu üzmekten korkuyorum işte durumun ciddiyetinin farkındayım bugn ilacıma tekrar başladım eşimle paylaşmam gerek biliyorum ama kendimi hazır hissedemiyorum çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için en azından içimi boşalttım patlıcaktım yoksa

eşin bir psikolog olduğuna göre bir süre zarfında durumunu anlar diye düşünüyorum zaten ama sen yinede durumu ona anlatmaya çalış cesaretlen biraz, yaşında daha genç önünde sağlıklı mutlu bir yaşam var ayrıca vazgeçtim antep yemeklerini yersen hiç tokluk hissi oluşmaz anacım çok lezizler :))
ben boşunamı 64 kiloyum :1::1:

evet psikiyatriye gittim aantidepresan verdi biraz kullandım işe yaramadı diye bıraktım hata yaptım sanırım tekrar başladım bugn hatta
ne kadar kullandınız peki ilaçları
bi de işe yarayıp yaramadığını doktorunuz kontrollerde karar verir
3-5 gün kullanıp bıraktıysanız zaten daha ilacın etkileri vücudunuzda oluşmadı bile
15-2o gün sonra etkisini göstermeye başlıyo bu ilaçlar
gerçekten güldürdün beni :))) işin komik tarafı eşim psikolojik danışman yengem psikolog allah bizim aileye göre göndermiş sanırım :)) ama böyle durumlarda yabancı bir psikologtan yardım almak daha doğru oluyormuş eşim beni çok seviyor onu üzmek te istemiyorum ben bulimiayım desem o ne demez hastalığı biliyo zaten psikolojik danışman olduğu için ama kahrolur heralde

bence bu durumu önce vakit kaybetmeden eşinle paylaşmalısın ki o da sana destek olur ve bu süreci daha kolay ve rahat atlatırsın :34:

eşin bir psikolog olduğuna göre bir süre zarfında durumunu anlar diye düşünüyorum zaten ama sen yinede durumu ona anlatmaya çalış cesaretlen biraz, yaşında daha genç önünde sağlıklı mutlu bir yaşam var ayrıca vazgeçtim antep yemeklerini yersen hiç tokluk hissi oluşmaz anacım çok lezizler :))
ben boşunamı 64 kiloyum :1::1:

:)))) çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için haklısın önümde uzun mutlu bi yaşam vaar allahım yardım etsin bu sorundan bi an önce kurtulmaak istiyorum

ne kadar kullandınız peki ilaçları
bi de işe yarayıp yaramadığını doktorunuz kontrollerde karar verir
3-5 gün kullanıp bıraktıysanız zaten daha ilacın etkileri vücudunuzda oluşmadı bile
15-2o gün sonra etkisini göstermeye başlıyo bu ilaçlar

bence bu durumu önce vakit kaybetmeden eşinle paylaşmalısın ki o da sana destek olur ve bu süreci daha kolay ve rahat atlatırsın :34:

ilaçları kısa süre kullandım 1 hafta kadar bugn başladım ama çnkü durumum ilerledi artık korkmaya başladım da eşimin psikolojik danışman olması da aslında çok büyük avantaj cesaretimi toplayıp söylersem tabi :S ya kıyamıyorum ona midem bile aağrısa kahroluyo ki tepkisinden korkuyorum çok üzülmesinden :(

evet psikiyatriye gittim aantidepresan verdi biraz kullandım işe yaramadı diye bıraktım hata yaptım sanırım tekrar başladım bugn hatta

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. konunun geri kalan kısımlarını okumadım ancak şu yazdığın kısımla ilgili söylemek istediğim birşey var. Akademisyen-Eczacıyım sözlerimi dikkate almanı isterim açıkçası.

İçinde bulunduğun rahatsızlık anoreksia'nın daha ilk aşaması. Hala kontrolde olmaman için hiç bir sebebin yok. Kilo almanın dünyanın sonu olmadığını telkin et kendine. Alırsan al, alabiliyorsan verebiliyorsundur da. Biliyorum bizlere söylemesi kolay ama sen de başarabilirsin çünkü henüz ciddi bir durumda değilsin.

İkincisi maalesef bazı psikiyatristler çok da irdelemeden antidepresan verip yollayabiliyorlar, eminim bilmeden yazmamıştır doktorun o ilacı ama yine de kontrollü bir takibe ihtiyacın var. Durumun müsaitse özel bir doktorun olsun hem psikoloğun hem psikiyatristin olabilecek özel bir klinik olabilir. Durumun yoksa devlet hastanelerinden -özellikle üniversite hastanelerinden- bu konuda destek al. Üni. hastaneleri gerçekten çok güzel takip yapıyorlar.

Son olarak antidepresan ile ilgili şunu söyleyeceğim. Bu ilaçların optimum -olması gereken etkin-dozuna çıkması en aşağı 2-3 hafta, etkinliklerini ortaya çıkarmaları ise yaklaşık 1-1.5 aydır. Grip ilacı gibi kullanmaya başladığında 1 haftada her şeyin düzelmez. Sabırla en az 6 ay ilaca devam edeceksin. Kafana göre bırakmak da yok, o tip ilaçlar dozu azaltılarak bırakılır. Ayrıca antidepresanlar büyücü oz'un sihirli çubuğu değil, destek tedavisidir. Sen de iyileşmek isteyeceksin.

Bir de lütfen eşinle aranıza böyle basit birşey için yalan sokma. Bırak sana kızsın, ama yalan söylediğini öğrenmesin. Güven çok değerli. İçinde bulunduğun durum zaten zor, daha zorlarına sürükleme kendini. Hem belki yalan söylemeyi bırakırsan, eşinin sana kızacak olması kendinitutmana yardım eder, yeme krizlerin kusmaların az da olsa azalır.

Umarım bir an önce hayatın düzene girer. Çok geçmiş olsun.

ilaçları kısa süre kullandım 1 hafta kadar bugn başladım ama çnkü durumum ilerledi artık korkmaya başladım da eşimin psikolojik danışman olması da aslında çok büyük avantaj cesaretimi toplayıp söylersem tabi :S ya kıyamıyorum ona midem bile aağrısa kahroluyo ki tepkisinden korkuyorum çok üzülmesinden :(

şöyle düşün sana kötü bişi olursa daha çok üzülür...
şimdi en azındna çözümü var çözümü daha da zorlaştıktan sonra daha çok üzülmezmi eşin??

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. konunun geri kalan kısımlarını okumadım ancak şu yazdığın kısımla ilgili söylemek istediğim birşey var. Akademisyen-Eczacıyım sözlerimi dikkate almanı isterim açıkçası.

İçinde bulunduğun rahatsızlık anoreksia'nın daha ilk aşaması. Hala kontrolde olmaman için hiç bir sebebin yok. Kilo almanın dünyanın sonu olmadığını telkin et kendine. Alırsan al, alabiliyorsan verebiliyorsundur da. Biliyorum bizlere söylemesi kolay ama sen de başarabilirsin çünkü henüz ciddi bir durumda değilsin.

İkincisi maalesef bazı psikiyatristler çok da irdelemeden antidepresan verip yollayabiliyorlar, eminim bilmeden yazmamıştır doktorun o ilacı ama yine de kontrollü bir takibe ihtiyacın var. Durumun müsaitse özel bir doktorun olsun hem psikoloğun hem psikiyatristin olabilecek özel bir klinik olabilir. Durumun yoksa devlet hastanelerinden -özellikle üniversite hastanelerinden- bu konuda destek al. Üni. hastaneleri gerçekten çok güzel takip yapıyorlar.

Son olarak antidepresan ile ilgili şunu söyleyeceğim. Bu ilaçların optimum -olması gereken etkin-dozuna çıkması en aşağı 2-3 hafta, etkinliklerini ortaya çıkarmaları ise yaklaşık 1-1.5 aydır. Grip ilacı gibi kullanmaya başladığında 1 haftada her şeyin düzelmez. Sabırla en az 6 ay ilaca devam edeceksin. Kafana göre bırakmak da yok, o tip ilaçlar dozu azaltılarak bırakılır. Ayrıca antidepresanlar büyücü oz'un sihirli çubuğu değil, destek tedavisidir. Sen de iyileşmek isteyeceksin.

Bir de lütfen eşinle aranıza böyle basit birşey için yalan sokma. Bırak sana kızsın, ama yalan söylediğini öğrenmesin. Güven çok değerli. İçinde bulunduğun durum zaten zor, daha zorlarına sürükleme kendini. Hem belki yalan söylemeyi bırakırsan, eşinin sana kızacak olması kendinitutmana yardım eder, yeme krizlerin kusmaların az da olsa azalır.

Umarım bir an önce hayatın düzene girer. Çok geçmiş olsun.

evet haklısınız artık destekçi gerek zaten tek başıma işin içinden çıkamıyorum.eşime anlatmam lazım dedğiniz gibi yalancı oldum resmen bunun içinde kendime saygım kalmadı bulunduğum şehirde üniversite hastanesi yok küçük bi şehir ama ilacı tekrar başlayıp doktor kontrollerimi ihmal etmemem gerektiğini geç te olsa anladım

Nedeni ne peki? Kilo almamak mi. Duygusal bosluk mu? Bence aliskanlik haline getirmissin , kopamiyorsun. Altta yatan bir neden var ama. Mutlaka bir psikologtan destek al. Derine inmek lazim. Sadece ilacla olmaz.

çok berbat içinden çıkılmaz bi hal alan sorunum var ve ben işin içinden çıkamaz oldum... 9-10 aydır bulimia nevrosaa hastasıyım bunun ne olduğunu hastalığa yakalandıktan sonra öğrendim yeme bozukluğu yediğini çıkarma kilo aalmaktan korkma ama asla kendine engel olamama sürekli kendime sözler veriyorum bugün olmucaak çıkaarmıcam sağlıklı beslencem ama olmuyo olmuyo kontrolden çıkıyorum o an takıntılı bi insan oldum 25 yaşındayım... kazık kadar insanım anlıcanız ama resmen takıntılı biri oldum çıktım kilo ile ilgili konulaarın konuşulmasına tahammül edemiyorum tartıya çıkaamıyorum. kaaç kilo olduğumu bile bilmiyorum. onun üzerine çıkar da istemedğim bişi görürsem dünyam aaltüst olur gibi gelio deli gibi biişi oldum aklımda sürekli yememeliyim oluo ama gün sonu patlamaa yaşayıp deli giibi yiyip çıkaarıyorum azıcık kilo aaldığımı hissetsem tüm günüm berbat oluyo allahım bana yardım et doktora gittim. psikiyaatriye aanlattım prozac verdi biraz kullandım işe yaaramadı bıraktım aartık hayaata küstüm. en mutlu olmam gereken aanlaar aaama ben bataktayım neden 2 aylık evliyim ve eşime sürekli yalan söylüyorum midem ağrıyo bulanıo ondan kustum kusuyorum... haalbuki yeme krizlerimden dolaayı olduğunu bilmio aama yakında anlar nereye kadar böyle gider ki ben bi batağa saplandımm ve çıkamıyorum...

prozac gibi antidepresanların faydalı olabilmesi için en az 6 ay kullanman gerekir.. derdine deva forumda bulamazsın canım.. düzgün bir hastaneye git. bu hastalığın sonu ölüm.. inşallah farkındasındır..

önceden çıkarttın mı sen de benim gibi yoksa aklına mı geliyo çıkaartmak evet haklısın ilerde hamile kaldığımda bebeğim etkilenebilir :(((

Tabiki kolay bir yöntem olduğu için aklıma çok gelir,
Ama asla yapmadım. Çünkü doğum kontrol hapı kullaniyorum:)
Yaptığım takdirde hemen 2'ci hapı tekrar almam gerekiyor, bu yüzden belki yapıyorum ve çocuklarim olacak, sağlık sorunları olsun istemiyorum, çünkü çıkartmayı:ssz: buraksanda vücut bir kaç sene içinde kendibi belki toplar..
Bu iki nedenle yapıyorum. .

Burak canin bu yöntemi, miydenin hasazligindan sonra kurulamazin:)
Bence eşine ne kadar rezil olcacaksan ol, o bilirse seni durdurur! En azından bunu sık yapamazsın ve emin ol hemen faydasini göreceksin:34:

Ölüme götürüyor arkadaşım. Sürekli kusmak önce ektrotların vücuttan yüklü miktarda boşalmasına ve hızlı su kaybına sonra kasların erimesine ,vücudunda tamiri mümkün olmayan kayıplara midene ve en son beynine ve kalbine son darbeyi vurarak öldürüyor. Masum gözüken kusmanın aslında ne kadar kolay ve hızlıca ölüme götürdüğünü internetten araştır. Bu sebeple ölen onlarca manken ve insan var. Kesinlikle ama kesinlikle ilaç tedavisi şart ve stresli bir ortamda uzak huzurlu mutlu olmalısın. Bir kursa yazılıp kendini oyalayabilirsin. Çünkü biliyorum iknası ve tedavisi çok zor bir hastalık. Eğer eşinle mutlu bir hayat sağlıkla doğurabileceğim çocuklarınla uzun bir hayat istiyorsan bunu yapma. Az ye sık ye spor yap sağlıklıı zayıf ol .

Şu beslenme düzeninde prozac bilmiyorum ne kadar yarar sağlar Size.
Ağır bir ilaç çünkü.
Başka bir doktorun görüşünü aldınız mı?
Beslenme bozuklukları ile ilgili terapiler var mı araştırın muhakkak.
Bu konularda uzman psikologlarla da görüşün.
Çok ciddiye alın bunu bence.
Yalnız kalmayın, mutsuz olduğunu ortama ne pahasına olursa olsun girmeyin.
Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
kolay hic degldir kurtulmak , bermuda ückeni gibi birsey...bende artik o kadar vahimdiki su bile iscem geri geliyordu kilom 40 42 43 de felandi boyum 170 , beynim sadece bu konuyla meskuldu hayatim herseyim bulumie göre idi, cok berbatti saclarim yüzüm tirnaklarim en önemlisi migdem yemek borusu okadar zedelenmistiki biara baya bir hastanede yattim , masum gelebiilir sana ama aslinda cok tehlikeli, suan artik yok hatta biara baya bi kilo aldim verdim yani yemek bozuklugu var ama gecen 2 yil iyiyim kilomu koruyorum en fala 55 56 oluyorum ama aslaa ve aslaa kusmuyorum vücuduma cok zarar verdim dis etlerim migdem yemek borusu bagirsak hepsi zedelendi ve kalici bazi hastaliklarda kaldi onun icin kilon dan yola cikarak sanirim baslardasin , tedavide ilac kullanmadim sadece manevi destekle kurtuldum , salikli ruh zaten böyle birsey yapmaz onun icin bence psikiyatrist yerine psikolog a basvur alani bulumie olan .

Sen de soylemissin sekerim, bulimia gercekten cok tehlikleli bir hastalik, yemek borusunu, mideyi mahvediyor, daha da kotusu kalp yetmezliginden olume kadar goturuyor...yeme bozukluklari konusunda uzman bir doktora ihtiyacin var senin sekerim, umarim iyilesirsin.

Ilactan daha oncelikli olarak tedaviye ihtiyacin vardir diye dusunuyorum sekerim, sonucta depresyon ilaclari agir ilaclar. Bence baska doktorlarin da fikrini al, ozellikle bu konuda uzman birinin.

Son düzenleme:
kolay hic degldir kurtulmak , bermuda ückeni gibi birsey...bende artik o kadar vahimdiki su bile iscem geri geliyordu kilom 40 42 43 de felandi boyum 170 , beynim sadece bu konuyla meskuldu hayatim herseyim bulumie göre idi, cok berbatti saclarim yüzüm tirnaklarim en önemlisi migdem yemek borusu okadar zedelenmistiki biara baya bir hastanede yattim , masum gelebiilir sana ama aslinda cok tehlikeli, suan artik yok hatta biara baya bi kilo aldim verdim yani yemek bozuklugu var ama gecen 2 yil iyiyim kilomu koruyorum en fala 55 56 oluyorum ama aslaa ve aslaa kusmuyorum vücuduma cok zarar verdim dis etlerim migdem yemek borusu bagirsak hepsi zedelendi ve kalici bazi hastaliklarda kaldi onun icin kilon dan yola cikarak sanirim baslardasin , tedavide ilac kullanmadim sadece manevi destekle kurtuldum , salikli ruh zaten böyle birsey yapmaz onun icin bence psikiyatrist yerine psikolog a basvur alani bulumie olan .

kurtulmayı çok istiyorum ne kaadar bu hastalıkla uğraştın nasıl kurtuldun ne olur daahaaa fazlaa bilgi ver buna çok ihtiyaacım var

kurtulmayı çok istiyorum ne kaadar bu hastalıkla uğraştın nasıl kurtuldun ne olur daahaaa fazlaa bilgi ver buna çok ihtiyaacım var

Konu açılalı çok uzun süre olmuş.eğer hala devam ediyorsa ki muhtemelen öyledir ve takip ediyorsanız ben hem anoreksia hem bulimiayı atlatmış biri olarak yardımcı olmak isterim.

Konu açılalı çok uzun süre olmuş.eğer hala devam ediyorsa ki muhtemelen öyledir ve takip ediyorsanız ben hem anoreksia hem bulimiayı atlatmış biri olarak yardımcı olmak isterim.
Evet sevda hala devam ediyo özel mesaj atamıyorum uzun zamandır giremedim mesajını yeni gördüm bana yardımcı olur musun nasıl yendin ne yaptın

Back
X