Bulyon zararlı mı ?

hiç kullanmayız bizde...zaten marketlerde durması için içine koruyucu katkı kimyasalları koyuluyor...
mesleğim gereği okulda hocalarımın da dediği buydu hazır çorba ve bulyon tarzı şeyleri kullanmayın..

tükettiğimiz çoğu şeyde katkı maddesi var malesef özellikle raf ürünlerinde ama çoğu şeyi göz göre göre kullanmayalım...

ben gıda teknikeriyim. bulyonlar eskiye koruyucu içermiyor, bu doğru fakat tat ve kıvam arttırıcılar hala mevcut. MONO SODYUM GLUMAT denen bir madde var ve çok tüketildiği taktirde bağışıklık ve sinir sistemine ciddi zararlar veriyormuş.
gıdaların içindekiler bölümünde MSG kısaltmasıyla belirtilir. bu madde cipslerde, hazır çorbalarda bulunuyor. içindekiler kısmı kabarık olan gıdaları tüketmememiz gerekiyor.

ben ayda bir kasaptan et ve kemik alıyorum. düdüklüde 1 bağ maydanoz, 1 kereviz sapı, defne yaprağı ile haşlıyorum. soğuyunca buzdolabı poşetlerine ve ya buz kalıbına dökerek buzluk rafına atıyorum, yemeklerde bulyonum hazır oluyor. aynı işlemi tavuk suyu yapımındada kullanabilirsiniz. (sağlık+lezzet)

Bazı bayanlar bulyonları tüm yemeklerde kullanıyor. Bulyonlu yemeklerin sanki tatları hep aynı oluyor ve kokuları. O yüzden sağlıklımı değilmi araştırmadım ama ben sadece pilavlarda azıcık kullanıyorum.

bulyon fabrikasında dolaşan bir arkadasım vardı işi icabı o anlatmıştı fareler cirit atıyor demişti bulyonlar üretilirken...yıllar önce duydum ve asla kullanmadım zaten tadı da bence güzel değil..

ben ayda bir kasaptan et ve kemik alıyorum. düdüklüde 1 bağ maydanoz, 1 kereviz sapı, defne yaprağı ile haşlıyorum. soğuyunca buzdolabı poşetlerine ve ya buz kalıbına dökerek buzluk rafına atıyorum, yemeklerde bulyonum hazır oluyor. aynı işlemi tavuk suyu yapımındada kullanabilirsiniz. (sağlık+lezzet)

vallahi tebrikler iyi bir yol...:lepi:

............:1shok::sinifsinif:[/COLOR][/B]

Son düzenleyen: Moderatör:
Et ve tavuğun sularını dondurduğunuzda pilava yoğun bir tavuk tadı bırakıyormu peki eğer bırakıyorsa bende yapıyım..

ben daha lezzetli olduğunu düşünğyorum.koku falanda olmuyor.hatta tavuk haşlaması yaptığımızda direkt pilava su ile birlikte tavuk suyu koyduğum da oluyor.hatta etlerinden de azıcık olsa çok hoş olur. yerimseniben

Gecen yemek yaparken elime bir bulyon almistim ve iyicebi baktim ona,acaba senin icinde nelersakli diyesordum hatta bulyona:) bilmiyorum okuduklarim suphelerimi haklicikartti sanki eskiden ozellikle pilavda kullaniyordum,esim ve oglum sade yani tereyagli sevdikleri icin artik pilava katmiyorum,nadiren bir kosesinikirip yemeklereatiyordum ama ben hic rahat degilim bir daha kullanacagimi da sanmiyorumbu yuzden suphelerim beni kaynatilmis tavuk suyunu buz kaliplarini dok derin dondurucuya at dedi..oyle yapiyorum,o kucuk bulyonun bir daha ne mideme girer ne sepetime..sevgiler.

Ben taukların ve haşlanmış et sularını donduruyorum ama bazen bulyon da kullanıyorum çok nadir olarak
Zararlımıdır bilmem ama kalorisi yüksek onu biliyorum

ona bakarsak gdo da zararlı,sigara da zararlı,hamur işlerindeki kabartma tozu da zararlı. ben o kadar ince düşünmüyorum.kullanıyorum...ama bebeğim olsaydı ona yedirmezdim tabiki bulyonlu şeyler....

En sağlıklı olanı et ya da tavuk kaynattığımız zaman suyunu dondurucuya buzluklara koymak ve lazım olduğu zaman kullanmak. Bulyonların kemikten yapıldığını duymuştum her ne kadarı doğrudur bilemem

Back
X