Buna Dur Demek Lazım

bence çocuk dayak yedikçe arsızlaşır,agresifleşir
o bi tokat bile çocuğu yalan söylemeye itebilir,bi hata yaptıysa o tokaı tekrar yememek için yalan söyleyebilir,sonrada küçükken öğrendiğini büyüdükten sonra başkalarına uygular.
küçükken sıra dayağı diye bişey vardı öğretmen cetvelle vururdu elimize yada sopayla çok iyi bi insandı ama asla yaptığını hoşgörmem.
evt aileler çocuğunu korurken bunu çocuğa hissetirmeden yapmalı bence çocuğuna öğretmeni vurmuş mu bunun hesabını sormalı ama diğer yandan da çocuğunada gereken cezayı vermeli
yani bence bi kerede olsa on kerede olsa tokatla çocuğa sorumluluk öğretilmez.atılan tokat ilk etapta belki işe yarar ama ruhunda hasara yol açabilir.

bizim burda tartıştığımız konunun bununla alakası yok ki bu ayrı bi konu
bende biliyorum okulların ne halde olduğunu annesi babası çevresi yüzünden caniye dünüşen çocukları,katil olanları..vahşet bu..
ben melek derken küçük çocuklardan ilkokul çocuklarından bahsettim
ve açtığım konuda da çocukların maruz kaldığı şiddetten bahsettim
şimdi bu haberle bi alaka kuramayız,ne yani cinayet işleyen bu öğrenciye dayak atılsa yapmıycakmıydı.zaten normal bi öğrenci olsa yapmazdı
bu bambaşka bi konu
şefkatle yaklaşmaklada alakası yok çünkü zaten küçük yaştan itibaren bozuk bi hayatı olmuş belli ki..

ilkokul öğretmenim geldi aklıma şimdi.ben ilkokulda çok başarılı bir öğrenciydim dershanelerin deneme sınavlarında hep birinci olurdum vs.güya öğretmenim de beni çok severdi en başarılı öğrencisiydim çünkü.neyse bir gün okulda bu benim öğretmenim olacak dingil önüme bi matematik sorusu getirdi al bunu çöz diye.benim de artık o an niyeyse kafam mı durdu ne olduysa çözemedim soruyu.ben daha ne olduğunu anlamadan öğretmenin kulağımdan çekip kaldırmasıyla tokadı yapıştırması bir oldu.ben korkumdan evdekilere bile gidip söyleyememiştim bide onlar bana kızar diye.ama o gün bu gündür nefret ederim heriften kapımda ölse bir bardak su vermem o derece yani.ilerde biri benim çocuğuma böyle bişey yapsa benim şantiyeden ameleleri toplayıp ağzını burnunu kırdırırım valla kimse kusura bakmasın o küçücük yaşımda yaşadığım travmayı bir ben biliyorum.öyle herkes öğretmen olamasın arkadaş.öğretmenlerin göreve başlamadan önce hatta görev süresi içinde de belli aralıklarla psikolojik teste tabi tutulması lazım bence.psikolojisi çocuk yetiştirmeye müsait olmayanlara öğretmenlik ehliyeti verilmesin

Back
X