- Konu Sahibi neleroluyorhayatta
-
Ben kpss ye güvenmiyorum. Yüksek puan alanların atamasının olmadığını, oysaki düşük alanların atamasının olduğunu bununda mülakatla sağlandığını çok okuduk, duyduk. O yüzden mevcut bir işi kpss için bırakmayın derim. Çalışırken başvuru yapın, boş kalmadan inşallah bir değişiklik şansı olur.
eğer bu şekilde yeteri kadar çalışamayacağınızı düşünüyorsanız ve maddi açıdan da işten ayrılmak sizin için çok problem olmayacaksa ayrılabilirsiniz bence işten. sınavdan sonra yeniden iş ilanlarına bakarsınız ama maddi açıdan ihtiyacınız varsa her zaman da iş bulunmuyor bunu da göz ardı etmeyin. bir taraftan iş ilanlarına bakıp ta size uygun başka bir iş bulmanız ve oraya geçmeniz de bir seçenek olabilir.burada kendiniz için en doğrusunu yine siz düşünüp karar verirsiniz.
Öncelikle herkese merhaba.benim sorunum tamamen iş hayatıyla alakalı.Çok sevdiğim işimden ayrılmak zorunda kaldım ve 5 ay işssizlik sürecinin ardından bir işe başladım.su an bulunduğum şehirde kendi bölümümle alakalı iş olanağı yoktu kötünün iyisidir dedim paraya ihtiyacım vardı girdim.bilinir adı duyulmuş bir yer ama benim çalışmak istediğim/mezun olduğum bölümle çok alakasız.çok mutsuzumdaha 1 ay oldu ama bıktım şimdiden,alışmaya çalışayım diyorum olmuyor,yapamıyorum.ve hiçbir şey dışarıdan bakıldığı gibi değil.sanırsın şirket çok kurumsal ama günde kaç saat patronları görüyorsun,kasılıyorsun her şeyine karısıyorlar özel de dahil.ben hiç böyle ortamlarda çalışmadım hep büyük kuruluşlardı çalıştığım işler.ben iletişim fakültesi mezunuyum.kpss'ye 3 ay gibi bir süre kaldı.bizim memuriyette istihdamımz yok ama burası Türkiye olur ya!işin yoğunluğundann ve çalışma saatlerinden ötürü ikisini aynı anda yürütme şansım sıfır.
Sizce,ayrılıp 3 ay kpss mi çalışayım?temmuz sonrasında mı iş bakmaya başlayım?
Yoksa burda bir düzen mi tutturmaya çalışayım kendime alakasız sevmediğim bir sektör,ortam olsa da?
Fikirlerinizi bekliyorum.
öncelikle iş bulmak hiç kolay değil, ama çalışırken iş aramak daha iyi.
tavsiyem, iş bulmadan sakın işten çıkma, parasızlık daha zor. inan bana
Önce şuna karar vermeniz lazım; işten cıktıgınızda kazanacağınız paraya muhtac olacak mısınız? Maddi durumunuz çalışmamanızı tolere edebilecekse; çıkın. İnsan mutlu olmadığı yerde çalışmamalı, 24 saatin 14 saatini verdiğiniz yerde mutlu da değilse çalışmamalı.
İşten çıkın ve asılabildiğiniz kadar KPSS ye asılın. Alacağınız puanı küçümsemeyin. Anladığım kadarıyla önlisans mezunusunuz, kac puan alırsanız alın iki yıl boyunca cebinizdeki artı olacak. Ösym atamasıyla olmasa bile açıktan atamayla bir yere yerleşebilirsiniz.
Umudunuzu yitirmeyin, ben ÖSYM atamasıyla değil, açıktan atama ile memur olanlanlardanım. En umutsuz ve işsiz anımda öğrendim atandığımı. Allah büyük....
Teşekkür ederim..LİSANS mezunuyum.b grubundan giriyorum sınava yanı 2 yılda bir.paraya ihtiyacım olacak elbet ama 3 ay katlanabileceğimi düşünüyorum ailemin desteğiyle.
Sizi de kutlarım.Darısı tüm isteyenlere..
Afedersin, b grubu da 2 yılda bir giriyordu :S 3 ay sık dişini, ailen de destekmiş. Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?