• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunaldım ve mutsuzum

Sende bir problemmi var? Niye bu adam sana bu kadar terbiyesiz yaklasabiliyor ?

merhaba,
konuya şöyle başlayayım 34 yaşında bekar bir bayanım normal bir işim var ve önüm açık mesleki anlamda. bu arada 3 yıldır öyle yada böyle çok mükemmel diyesem de devam eden bir ilişkim vardı. erkek arkadaşımla aynı işyerindeyiz. geçen yıl evlenmeyi düşündük ailelerimizle tanıştırdık birbirimizi filan. erkek arkadaşım ısrarla annemlerin kaç ilezik istediğini sordu bizim orda normalde takı çok takılır (doğulu musun demeyin aksine egeliyiz) ailemde 6 tane bilezik istedi başta. erkek arkadaşım aşırı şekilde ailesine düşkün ve onlardan hiç bişey talep etmeyeceğini söyleyerek bunu karşılayamam dedi. ancak biz yine ayrılmadık. en son annemler benim onu ne kadar sevdiğimi görünce bilezik olayından da vazgeçti. yılbaşında aile yemeğine davet ettiler. bu sırada erkek arkadaşım bu mevzuyu açtı - benim annem babam hasta siz onlardan bişey isteyecek olursanız üzülürler ben gerekirse ömür boyu bekar kalırım yeter ki annem babam üzülmesin diye lafa başladı babam neden üzülsünler oğlunu evlendirirken dedi ancak babamdan teminat istedi kesinlikle hiç bişey istemeyeceksiniz diye. babam ailen gelsin sen konuşma bunları dedikçe hala aynı şeyleri söyledi bana teminat verin zaten kızınız kaç yaşına gelmiş dedi. babam tamam annenlerle konuşuruz onlarda buna durumumuz yok böyle olsun der konuşulur hepsi demesine rağmen biz kızkardeşim için hiç bişey talep etmedik nasıl istiyorsanız öyle yapın dedik dedi (kız kardeşi astsubayla evli ve durumları çok iyi bizim gibi özel sektör de değil) babamda siz bişey yapmamışsınız istememişsiniz benim tek kızım ben üstüme düşeni yaparım el aleme bak kızına bişey yapmadı dedirtmem dedi. bu da el alemin ne dediği hiç önemli değil hatta istemeye dahi gerek yok bence biz karar verdikten sonra dedi ve babam bugüne kadar tektim diyorsun bundan sonra bizde senin aileniz arkandayız annen gelsin hiç konuşmasın ama gelsin tek otursun dedi. siz bana hiç birşey talep etmeyeceğinize dair teminatveriyor musunuz dedi. babam da bir insan neden annesini babasını getirmek istemez ya sağ değildir ya üveydir. ki onlar dahi bir büyük getirir diyince fırladı kalktı ve kimse benim aileme aciz diyemez diyerek vurdu kapıyı çıktı gitti.

biraz uzun oldu kusura bakmayın biraz uzun oldu evlenseydik şöyle olacaktı 1+1 ev tutacaktık annesinin kullanmadığı perdeler varmış onu alacaktık gelinlik kira, bir kanepe ve yatak takı dediğim gibi zaten yok ve düğünde olmayacaktı nikah sadece. beyaz eşyada bulaşık makinesi gereksiz dedi. hepsini evlendikten sonra yapacakmışız şimdi diyor ki ben çok şey istemişim (takı zaten istemedim eğer bu sefer olacaktı) paragöz ve gösteriş meraklısıymışım düğün istemişim koltuk takımı istemişim perdeyi yeni istemişim haksız mıyım kızlar sizce? sürekli psikolojik baskı kuruyor. arkadaşları öyle evlenmiş hatta kızın annesi babası demiş nikahtan götürebilirsin düğün luzumsuz diye ama ailemde hatta sülalede tek kız benim ve düğün olmadan da olmaz sanırım

ağzım açık kaldı..bu yaşa kdar boşa mı çalışmış eşin olacak adam 6 bilezik nedir ya tak 500 tl lik sanki dul kadın alıyor...

bundan koca moca olmaz sana yüz vermişsin kardeşim o eve getirmeyecektin babasını da alıp gelecekti. bi de kapıyı vurmuş çıkmış

bence bu çocuk seni istemiyor

İyide sonuçta evlilik bu sadece kendi istekleri olamaz. Eger durumu yoksa 1 sene çalışır para biriktirir gerekenleri yapsın yani.

işyerimize gelen müşteri bir kız vardı. kız işyerinde ne kadar bekar erkek varsa eklemişti facebook tan bende tabi carladım bunu görünce o kıza. o kız şimdi geçen hafta iş arkadaşlarımızdan biriyle nişanlandı. söylediğine göre o kızın ailesi hiç bir talepte bulunmamış nikahtan alın gidin demiş. ikide bir bana onu örnek veriyor. sanırım hayatımda sen olmasan ben onu alırdım bedava üstelik demek istiyor. ben bu yazıyı yazarken bana mesaj atmış. ben ona engel oluyormuşum(!) daha önce tanıştığı bir kaç kişiyle yeniden görüşecekmiş.

sende deseydin bak başka örneklerde var. ev alan eşya alan diye.. ayrıl bırak kızım.. koşsun peşinden.

Yorumlari okuyup yorumu yazana kadar catladim.
Yazinin hangi birini alintilayim bilemedim.zaten "kac yasinda ben aliyorum gibi sarfettigi cumleden sonra bende film koptu.babaniz sabirli adammis veselam benim ki olsa onu oraya gomerdi.

Bir de bi yorum da sey yazmissiniz " onceden rahattim ama simdi..." cumleyi devam ettirmemissiniz umarim pismanim seviyorum gibi cumleler kurmuyorsunuzdur.

Baska biriyle evlen arkadasim bunu napacaksin. Bu adam insani sinir hastasi eder verem olursun Allah korusun.

Ayni yerde calisiyorsanda calisiyorsun bakma gorme duyma.iki kizla gorusmus de kizlar bisi demis de bide sana soyluyor. Koca adam olmus edepten haberi yok. Madem hicbiseye parasi yok evlenmesin.insanliga bi hayir islesin.

Icim sogmadiya yahu yazdim zyazdim sakinlesirim sandim yok...

Evlilik bir kumar, biraz kadere bağlı evet. Ancak bile bile lades demek de olmaz. Bir kere bir kız babasına denilmeyecek sözler söylemiş. Baban yine sabırlıymış MaşaAllah, ben olsam evden kovardım onu. Yaşına başına bakma sakın. Yok evlenmem lazım falan böyle düşünüp ona mecbur hissetme kendini. Evlilik bu. Boşansan daha mı iyi? İyi düşün derim ben. Hayat kimse için kıyamayacağımız kadar kısa.

zor işler bunlar zor söz yok nişan yok isteme yok. terbiyesiz bi dikleniyor babana utanmasa burada yaşayalım hep birlikte diyecek

Baban iyi sabretmis. Benim babam olsaydı karşısındaki dayağı yemiş kovulmstu. Uzak dur ...

Bu ne ya okurken bunaldım sana simdiden bunu yasatan bir adamla evlenecek ömür boyu ailesi üzülmesin diye senden bir sürü fedakarlık isteyecek seni bunaltacak kesinlikle evlenme bu adamla seni çok üzer

Baban o lafı dediğinde o lafı onun ağzına nasıl gömmez merak ettim doğrusu!

Ve sen bu adama seni ailenin yanında küçük düşüren adama evlilik planı yapıyorsan aman aman diyorum.

Baban bide o gelse diyelim seni verecek mi.

Sen bu kadar değersiz değilsin !!!!!!

o diğer üyelerin dediği cümleye istinaden bence kurtulmuşunuz bu adam eş mi alacak batan geminin malı gibi tarif ediyor sizi daha evlenmeden. valla mutsuz olmak için illa bi şeyleri talep etmese de mutsuz olunuyor.su mutsuz olanlar bir parti kursak baya kalabalık olur.

kızlar beni psikolojik olarak çok zorluyor ki anlatılmaz. aynı işyerinde ve aynı servisteyiz birde! geçen akşam japonlarla ilgili bir mevzu oldu bende ben japonları severim dedim. bana whatsapp tan msj yazmış. biliyorum hiç dostun sevenin yok kimsenin umurunda da değilsin ama ben dostun olarak seni uyarıyorum gönlüm el vermiyor öyle şeyler söyleme insanlar yanlış anlıyor demiş...:KK47:
Wuhuuuuu. Şaka gibi!! Yol ver kıtzekalıya.
Seni ondan başka kimse almaz, sana ondan başka kimse dostluk yapmaz, senin kafan ne doğru ne yanlış ayırt etmeye basmaz. Bu gerçekten kendini nimetten sanıyor; büyük lütuf senin için. Sömürür tüm hayatını, yaşam enerjini..Sakın bu kötülüğü kendine yapma.

Ne denir bilemedim
gozunuz aydin
gecmis olsun Allah kurtarmis
Verilmis sadakaniz varmis
bir fakir sevindir ablacim sen
hayirli olsun.......
ve daha bir suru buyuk sozlerimizi siralayip en son olarak (aileniz ozellikle babaniz belli efendi bir insan o yemekte ona bu kadar sebredebildigine gore) Allah ailene de sana da yakisan hayirli birini nasib etsin diyerek iyi dilek ve temennilerimi sonlandiriyorum.

merhaba,
konuya şöyle başlayayım 34 yaşında bekar bir bayanım normal bir işim var ve önüm açık mesleki anlamda. bu arada 3 yıldır öyle yada böyle çok mükemmel diyesem de devam eden bir ilişkim vardı. erkek arkadaşımla aynı işyerindeyiz. geçen yıl evlenmeyi düşündük ailelerimizle tanıştırdık birbirimizi filan. erkek arkadaşım ısrarla annemlerin kaç ilezik istediğini sordu bizim orda normalde takı çok takılır (doğulu musun demeyin aksine egeliyiz) ailemde 6 tane bilezik istedi başta. erkek arkadaşım aşırı şekilde ailesine düşkün ve onlardan hiç bişey talep etmeyeceğini söyleyerek bunu karşılayamam dedi. ancak biz yine ayrılmadık. en son annemler benim onu ne kadar sevdiğimi görünce bilezik olayından da vazgeçti. yılbaşında aile yemeğine davet ettiler. bu sırada erkek arkadaşım bu mevzuyu açtı - benim annem babam hasta siz onlardan bişey isteyecek olursanız üzülürler ben gerekirse ömür boyu bekar kalırım yeter ki annem babam üzülmesin diye lafa başladı babam neden üzülsünler oğlunu evlendirirken dedi ancak babamdan teminat istedi kesinlikle hiç bişey istemeyeceksiniz diye. babam ailen gelsin sen konuşma bunları dedikçe hala aynı şeyleri söyledi bana teminat verin zaten kızınız kaç yaşına gelmiş dedi. babam tamam annenlerle konuşuruz onlarda buna durumumuz yok böyle olsun der konuşulur hepsi demesine rağmen biz kızkardeşim için hiç bişey talep etmedik nasıl istiyorsanız öyle yapın dedik dedi (kız kardeşi astsubayla evli ve durumları çok iyi bizim gibi özel sektör de değil) babamda siz bişey yapmamışsınız istememişsiniz benim tek kızım ben üstüme düşeni yaparım el aleme bak kızına bişey yapmadı dedirtmem dedi. bu da el alemin ne dediği hiç önemli değil hatta istemeye dahi gerek yok bence biz karar verdikten sonra dedi ve babam bugüne kadar tektim diyorsun bundan sonra bizde senin aileniz arkandayız annen gelsin hiç konuşmasın ama gelsin tek otursun dedi. siz bana hiç birşey talep etmeyeceğinize dair teminatveriyor musunuz dedi. babam da bir insan neden annesini babasını getirmek istemez ya sağ değildir ya üveydir. ki onlar dahi bir büyük getirir diyince fırladı kalktı ve kimse benim aileme aciz diyemez diyerek vurdu kapıyı çıktı gitti.

biraz uzun oldu kusura bakmayın biraz uzun oldu evlenseydik şöyle olacaktı 1+1 ev tutacaktık annesinin kullanmadığı perdeler varmış onu alacaktık gelinlik kira, bir kanepe ve yatak takı dediğim gibi zaten yok ve düğünde olmayacaktı nikah sadece. beyaz eşyada bulaşık makinesi gereksiz dedi. hepsini evlendikten sonra yapacakmışız şimdi diyor ki ben çok şey istemişim (takı zaten istemedim eğer bu sefer olacaktı) paragöz ve gösteriş meraklısıymışım düğün istemişim koltuk takımı istemişim perdeyi yeni istemişim haksız mıyım kızlar sizce? sürekli psikolojik baskı kuruyor. arkadaşları öyle evlenmiş hatta kızın annesi babası demiş nikahtan götürebilirsin düğün luzumsuz diye ama ailemde hatta sülalede tek kız benim ve düğün olmadan da olmaz sanırım

Kac yasinda bu adam?

merhaba,

böyle biriyle evleneceğine hiç evlenme daha iyi..

2 kızla tanışmış onlar kabul etmiş benle neden ayrıldığını da söylemiş çok güzel şeyler söylemişler ama benimle paylaşmayacakmış. biz mutlu olduktan sonra ev para takı düğün önemsiz demiş kızlar. :)
Davulun sesi uzaktan pek hoş gelir.

şu kk da okuduklarıma hala şaşırmama şaşırıyorum... her defasında bu kadarı olmaz dedirten olaylarla karşılaşıyorum...

kaç kaç kurtar kendini bu ne densizlik ne demek kızınız kaç yaşına gelmiş?lafa gel ya

Back
X