• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım..

Yakında sana 5 tl verir kalem kalem hesap ver der..
uzak dur arkadaşım
Cimri adam hiç çekilmez..
Bak bende bazı ekonomik ve zaman sebebi ile balayına gidememiştim daha doğrusu lüks bir balayı yapamamıştım
Ama eşin bu sene müsait oldu ve resmen bana en güzel balayını yaşattı..
Para çok çok çok önemli bir sorun ... Olmaması değil olupta harcamaması..

O kadar yıprandım ve yoruldum ki söze nereden başlayacağımı bile bilmiyorum? Nişanlımla ilgili ilk defa konu açıyorum, nişan olduğundan bu yana hazmetmeye çalıştım, görmezden geldim, kalbimi bozmadım ama sonunda yani şuan o kadar yıprandığımı ve yorulduğumu farkettim ki, yüzümde donuk bir ifade, ne heves var heyecan..

Nişanlımla bir türlü ortak noktada buluşamıyoruz çünkü ona herşey fazla geliyor, baktığım zaman hiç birşey yapmamız ya da evleniyoruz işte deyip nasıl olursa olsun mantığıyla evlenmemiz gerekiyor.

Ona da ben gelemiyorum. Çünkü tek taraflı değil çift olarak herşeyi yapıyoruz, eşyalarımızı ortak alıyoruz, takı isteme adetimiz olmadığından bişey istemedik. Gelinliğim, kına abiyem akrabamızdan maliyetine gelecek, bunları hiç konuşmaz ama kuaförü sorun eder, gelin arabasını sorun eder ondan bundan bedavaya ayarlamaya çalışır, balayını bile gözünde büyütmüştü, gitmeyecektik. 1 şeyden vazgeçersin, 2 şeyden vazgeçersin ama herşey mi büyütülür, abartılır? Ona göre mobilya da gereksiz, 4 bin' lik mobilya aldığın zaman evini lüks döşemiş oluyorsun, öyle diyor bana, halbuki oturma odası yapmıyorum, gerçi onu da yapalım desem ne olurdu kimbilir? Kesin asilzade kızı olurdum. Onun mantığına göre bir yatak bir dolap, bir de koltuk takımı, birbirimizi sevdikten sonra eşyanın ne önemi var samanlık seyran..:KK14:

Herşeyi geçtim bana koyan yaptıklarımın görünmemesi, hep daha fazlasını beklemesi, onca yaptığım fedakarlığa rağmen ona göre hiç bir fedakarlığım yok. Ben isterdim ki görmemezlikten gelmesin, önemsesin, demek ki benim değerim yokmuş diyorum artık, sürekli hiç fedakar değilsin demesi, herşeyi istiyorsun demesi (hepsi yapılması gereken normal şeyler) hele hele eltimle mukayese etmesi, bak gör de, örnek al der gibi övmesi kendimi bana çok kötü hissettirdi bu ne demek desen sadece söylemiştir, ama sen bişey söyle tam tersi yönde, şu da şunları almış de, o o kişi değildir ki, herkes farklıdır.

Normal mi bunlar hiç bilmiyorum? Nişanlılık döneminde yaşanıyormuş böyle şeyler de ben biraz abartılı yaşamıyor muyum sizce de?o_O
Bu nişanlınızın mı yoksa ailesinin fikirleri mi ayrıca maddi durumları ne alemde hani şu da olabilir belki durumları yoktur o yüzden gergin ve kısıtlayıcı oluyordur :110:

Orası hepten tuhaf, her hafta fix görüşürüz, hatta bazen haftaiçi de, bensiz adım atmaz çay içerken bile elimi tutacak, otobüs, taksi hiç farketmez eli hep elimde. Bugün buluşmayalım, ben şunu yapacağım desem yüzü düşer beni göremediği için.
Valla bilemedim şimdii :KK64:

Hangi nişanlılık döneminde yaşanıyormuş bunlar.Milattan önce dönemde mi.Kendini böyle avutma.Senin hatan,ne diye gözüne girmeye,fedakarlık yapmaya,herşeyi kabullenmeye çalışıyorsun.Karşında senin için kılını kıpırdatmayan,heveslerine hayallerine isteklerine önem vermeyen,taktir etmeyen,bir de bu yetmezmiş gibi onunla bununla kıyaslama hadsizliğini gösterip saygısızlık yapan biri için hala nişanlım diyorsun,hala normal mi diye soruyorsun.Adamın kazma olduğu ortada da,sen normal değilsin bence.Evde mi kaldın,karşındaki bulunmaz hint kumaşı mı.

Sözlerinize dikkat edin! Ben fedakarlık yapıcam mı diyorum? İstediğim çok birşey olmadığı için zaten bence bir çok kişiye göre makulum, fedakarım, ben evi A' dan Z' ye döşemeyi de isteyebilirdim ama istemedim, bu benim kendi tercihim, o yüzden fedakar olamıyorum evet haklıyım da, ama bir taraftan da bunaldım diyorum, bu konuyu bu yüzden açtım. Ayrıca evet hala nişanlım, çünkü nişanı atmadım herhangi bir kişi olsun..

Orası hepten tuhaf, her hafta fix görüşürüz, hatta bazen haftaiçi de, bensiz adım atmaz çay içerken bile elimi tutacak, otobüs, taksi hiç farketmez eli hep elimde. Bugün buluşmayalım, ben şunu yapacağım desem yüzü düşer beni göremediği için.

Bence bu isin çözümü sen her şeyi istediğin gibi yap. Söylenir söylenir unutur boşver duyma bile laflari...

Hani simarik kizlar varya ben bunu istiyorum banane diyen iste onlardan olmak lazim nisanlin gibi biri için.. Emin ol boyle daha kiymetli olursun bunun ornegini çokça gördüm..

Fedakarlık yapip hem kendini üzme hem onu alistirma

Sözlerinize dikkat edin! Ben fedakarlık yapıcam mı diyorum? İstediğim çok birşey olmadığı için zaten bence bir çok kişiye göre makulum, fedakarım, ben evi A' dan Z' ye döşemeyi de isteyebilirdim ama istemedim, bu benim kendi tercihim, o yüzden fedakar olamıyorum evet haklıyım da, ama bir taraftan da bunaldım diyorum, bu konuyu bu yüzden açtım. Ayrıca evet hala nişanlım, çünkü nişanı atmadım herhangi bir kişi olsun..
Mesela hangi sözüme dikkat etmeliyim.Sen buraya bir konu açmışsın biz de sana olanı söylermişiz.Sen nişanlın sana bu kadar kabalığı yaparken bana yazdığın lafı ona dedin mi?Sözlerine dikkat et,yaptıklarına dikkat et ben bir insanım dewdin mi?Benim de heveslerim hayallerim var sokaktaki herhangi birimiyim dedin mi?Yüne aynı şeyi söylüyorum.Fedakarlık çift taraflı olur.Bir insana sürekli fedakarlık yapılmaz.Bir insanın her isteği kabul edilmez.Değecek insan var değmeyecek insan var.Senin için herşeyi yapıyordur,seni mutlu etmeye çalışıyordur ama durumu iyi değildir,canım bitanem,sen herşeyin en iyisine layıksın şu an alamıyoum der, o zaman olana razı olursun.Sen hala sana gereken değeri vermeyen insanı savunuyorsun.Otur bi düşün bi bakalım,bunları hak ediyor muyum diye.

Yetişmeyeceğini düşünüyordur , bence başbaşa oturup elde avuçta ne var hesabınızı yapın her şeyi bir anda alacaksınız diye bir şey yok

Sonuçta ev bu, evim olacaksa yatak odası, koltuk takımı alır gerekirse yemek odasını sonra alırız demiştim. Ama ben yatak odasının da en ucuzunu alalım demedim, sonuçta bir yatak odası bir koltuk takımı alınacaktı öyle bir imkanımız olursa..

Nisanlinizdan ve onun gibilerinden gicik kapiyorum. Herseyi oldu bittiye getirip, sadece o evleniyomus gibi karar almalar. Bence siz bir yeniden dusunun herseyi!

Mesela hangi sözüme dikkat etmeliyim.Sen buraya bir konu açmışsın biz de sana olanı söylermişiz.Sen nişanlın sana bu kadar kabalığı yaparken bana yazdığın lafı ona dedin mi?Sözlerine dikkat et,yaptıklarına dikkat et ben bir insanım dewdin mi?Benim de heveslerim hayallerim var sokaktaki herhangi birimiyim dedin mi?Yüne aynı şeyi söylüyorum.Fedakarlık çift taraflı olur.Bir insana sürekli fedakarlık yapılmaz.Bir insanın her isteği kabul edilmez.Değecek insan var değmeyecek insan var.Senin için herşeyi yapıyordur,seni mutlu etmeye çalışıyordur ama durumu iyi değildir,canım bitanem,sen herşeyin en iyisine layıksın şu an alamıyoum der, o zaman olana razı olursun.Sen hala sana gereken değeri vermeyen insanı savunuyorsun.Otur bi düşün bi bakalım,bunları hak ediyor muyum diye.

Ben kendimi savunuyorum hanımefendi, şahsıma yönelik düzgün konuşun, konu açmam benim hakkımda her istediğinizi yazabileceğiniz anlamına mı geliyor pardon? Zaten şikayetçiyim ki konu açmışım değil mi? Ayrıca siz benim onunla nasıl konuştuğumu nerden biliyorsunuz ki? Emin olun fazlasını söylüyorum, ben konuşmalarımızı alıntı yapmadım ki burda, o bunu dedi, bende bunu demedim ki siz bana kalkmış sen bana bunu diyene kadar ona bunu dedin mi diye sorma hadsizliğinde bulunuyorsunuz? O en azından nişanlım, iyi kötü 8 sene geçirmişiz peki siz kimsiniz nereden bu cesaret?

Ben kendimi savunuyorum hanımefendi, şahsıma yönelik düzgün konuşun, konu açmam benim hakkımda her istediğinizi yazabileceğiniz anlamına mı geliyor pardon? Zaten şikayetçiyim ki konu açmışım değil mi? Ayrıca siz benim onunla nasıl konuştuğumu nerden biliyorsunuz ki? Ben onu merak ettim? Ben konuşmalarımızı alıntı yapmadım ki burda, sadece onun bana söylediklerini yazdım.
Sen iyimisin güzelim.Ne şahsına hakareti,ne konuşmalarınızı nerden biliyor muşumda buraya yazmışım...skendini savunuyorsun mu dedim...sen konunda ne yazdıysan ona cevap verdik.
Bak tatlım Benden sana bir büyük tavsiyesi.Şahsına hakaret edilmesin,karşındaki insana değerini bildir diye söylüyorum bunu.Bırak burda bizim yazdıklarımızı,bak senin şahsına hakareti nişanlın yapıyor.Kendin yazmışsın fedakarlıklarını,kanaatkarlıklarını.Şu an sevgin gözünü kör eder,ilerde yüreğin kör olur.İçinden ne geliyorsa,heveslerini yap.Sonra çok üzülürsün.Ve kimsenin seni eltin şu bu başkasıyla kıyaslamasına asla izin verme.

yok artık daha neler nişanlınız çok cimri ve gerçek yüzünü göstermeye başşlamış. herşey gereksiz ne demek ya...

Şuan konuşuyoruz ara sıra bi taraftan, ev alırsak tapu masrafları olacağı için 5-6 bin mobilyalarımız bundan dolayı ucuz olabilir, hepsini birden nasıl karşılarım dedi.

Olayları bir de ondan dinlemeyi çok isterdim. Burada biraz da sizin söyledikleriniz doğrultusunda nişanlınızı asmışlar kesmişler ama nedense ben genel olarak nişanlınız için söylenenleri ağır buldum.

Eşyalar bence de o kadar gereksiz ki. Bir insanı sevdikten sonra samanın üstünde uyusan ne bulutun üstünde uyusan ne? Bulabileceğimin en ucuzundan sadece gerekli olanları alırım, fazlasını da aldırmam. Herkes saydırmış döktürmüş cimriymiş bilmem neymiş. Bence çocuğun söylediklerini ondan önce senin söylemen gerekiyordu.

Canım evlilik öncesi insan strese giriyor belkide nişanlın korkuyor ödeyemezsek borçlar sıkıştırırsa diye insanın maddi gücü çok iyi değilse dikkat etmeye çalışıyor erkekler daha büyük bir sorumluluk altına giriyor biz yarısını karşılayacak olsak bile ya evlenince borçlar bunaltırsa ya herşeyimiz şöyle olursa gibi bizim gibi bir yanınız evde almak istiyor tam da sizinle aynı durumdayız inan insan bir muallakta dikkat etmeye çalışıyor işte ama yanlış yansıtıyor sana sende benim gibi uygun olsun kaliteli olsun fedakarlık da yapıyorsun ben nişanlınla tekrar ciddi konuşman taraftarıyım bir anda herşeyi de yakıp yıkma burada herkes ne yaşadığınızı bilemez sen en iyi tanırsın nişanlını belki de cimri değil sadece önceliği farklıdır erkekler bizim gibi ne detaycı ne ince yaratılışları böyle düz mantık :)

Olayları bir de ondan dinlemeyi çok isterdim. Burada biraz da sizin söyledikleriniz doğrultusunda nişanlınızı asmışlar kesmişler ama nedense ben genel olarak nişanlınız için söylenenleri ağır buldum.

Nişanlıma kötüdür diyemem içini bilsem keşke? Belki de mutlu etmek o da çok istiyordur ama biraz basite alıyor yok bitti gibi, evlilik bir kere, herşey zamanında güzel, ben bunları istiyorum diyip kenara çekilmiyorum ki, alacağı bir yatak odası yemek odası ve koltuk takımı bana ait, ben yapmaya çalışıyorum en azından çabam olsun, ona da çok dedim en azından çabanı göreyim diye, ama o çabalama zahmetine bile girmek istemiyor ne yazık ki, erkekler eşyaya önem vermez okey, ama sevdiği insan isterse bir şekilde razı olurlar, bu iş böyledir. O direkt kendisi gibi düşünmemi istiyor herhalde..

O kadar yıprandım ve yoruldum ki söze nereden başlayacağımı bile bilmiyorum? Nişanlımla ilgili ilk defa konu açıyorum, nişan olduğundan bu yana hazmetmeye çalıştım, görmezden geldim, kalbimi bozmadım ama sonunda yani şuan o kadar yıprandığımı ve yorulduğumu farkettim ki, yüzümde donuk bir ifade, ne heves var heyecan..

Nişanlımla bir türlü ortak noktada buluşamıyoruz çünkü ona herşey fazla geliyor, baktığım zaman hiç birşey yapmamız ya da evleniyoruz işte deyip nasıl olursa olsun mantığıyla evlenmemiz gerekiyor.

Ona da ben gelemiyorum. Çünkü tek taraflı değil çift olarak herşeyi yapıyoruz, eşyalarımızı ortak alıyoruz, takı isteme adetimiz olmadığından bişey istemedik. Gelinliğim, kına abiyem akrabamızdan maliyetine gelecek, bunları hiç konuşmaz ama kuaförü sorun eder, gelin arabasını sorun eder ondan bundan bedavaya ayarlamaya çalışır, balayını bile gözünde büyütmüştü, gitmeyecektik. 1 şeyden vazgeçersin, 2 şeyden vazgeçersin ama herşey mi büyütülür, abartılır? Ona göre mobilya da gereksiz, 4 bin' lik mobilya aldığın zaman evini lüks döşemiş oluyorsun, öyle diyor bana, halbuki oturma odası yapmıyorum, gerçi onu da yapalım desem ne olurdu kimbilir? Kesin asilzade kızı olurdum. Onun mantığına göre bir yatak bir dolap, bir de koltuk takımı, birbirimizi sevdikten sonra eşyanın ne önemi var samanlık seyran..:KK14:

Herşeyi geçtim bana koyan yaptıklarımın görünmemesi, hep daha fazlasını beklemesi, onca yaptığım fedakarlığa rağmen ona göre hiç bir fedakarlığım yok. Ben isterdim ki görmemezlikten gelmesin, önemsesin, demek ki benim değerim yokmuş diyorum artık, sürekli hiç fedakar değilsin demesi, herşeyi istiyorsun demesi (hepsi yapılması gereken normal şeyler) hele hele eltimle mukayese etmesi, bak gör de, örnek al der gibi övmesi kendimi bana çok kötü hissettirdi bu ne demek desen sadece söylemiştir, ama sen bişey söyle tam tersi yönde, şu da şunları almış de, o o kişi değildir ki, herkes farklıdır.

Normal mi bunlar hiç bilmiyorum? Nişanlılık döneminde yaşanıyormuş böyle şeyler de ben biraz abartılı yaşamıyor muyum sizce de?o_O

Yaslariniz kac canim?

Eşyalar bence de o kadar gereksiz ki. Bir insanı sevdikten sonra samanın üstünde uyusan ne bulutun üstünde uyusan ne? Bulabileceğimin en ucuzundan sadece gerekli olanları alırım, fazlasını da aldırmam. Herkes saydırmış döktürmüş cimriymiş bilmem neymiş. Bence çocuğun söylediklerini ondan önce senin söylemen gerekiyordu.

İyi de zevk meselesi, sizin için o da aynıdır bu da, ben x'i beğenirim, ama y' yi alırım okey ama diğerini beğendiğim için, benim beğendiğim farklıydı derim, olmadı derim, içimde kaldı derim. Hiç bişey istememem için sizin gibi düşünmem lazım..

Back
X