Bunalım, bunalım..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar.. Kendi sorunlarım bi yana bi de ailevi sorunlarla baş etmek zorundayım.. Ablam yakın tarihte boşandı eski eş kişisinden de en ufak bi destek yok maddi anlamda 4 çocuğu var küçüğü 1.5 yaşında..bir süre destek oldum ama şu an oğlumu kreşe vermek durumunda kaldım ve yeni girdiğim bi ev kredim var.. Ülke şartları mağlum kreşti ev kredisi derken gerçekten kendi kişisel harcamalarımı bile yapamıyorum yani şu an ablama destek olamıyorum sıkışık bi dönemdeyiz.. Devletten çocuklar için aldığı cuzzi bi miktar yardım var onla geçiniyor demeyeyim de sürünüyor.. Hiç aklımdan çıkmıyor ne yapabilirim gerçekten artık maddi manevi sorunlardan çok bunaldım yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum..

Slm kızlar.. Kendi sorunlarım bi yana bi de ailevi sorunlarla baş etmek zorundayım.. Ablam yakın tarihte boşandı eski eş kişisinden de en ufak bi destek yok maddi anlamda 4 çocuğu var küçüğü 1.5 yaşında..bir süre destek oldum ama şu an oğlumu kreşe vermek durumunda kaldım ve yeni girdiğim bi ev kredim var.. Ülke şartları mağlum kreşti ev kredisi derken gerçekten kendi kişisel harcamalarımı bile yapamıyorum yani şu an ablama destek olamıyorum sıkışık bi dönemdeyiz.. Devletten çocuklar için aldığı cuzzi bi miktar yardım var onla geçiniyor demeyeyim de sürünüyor.. Hiç aklımdan çıkmıyor ne yapabilirim gerçekten artık maddi manevi sorunlardan çok bunaldım yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum..
Çocuklar için nafaka almıyor mu ?

Neden almıyor ? Niye çalışmıyor ?
Çok garip bi durum , nasıl yaşıyorlar ki ?
Çalışsa zaten boşanma olmazdı.. Adam sorumsuzun teki.. İşte sağdan soldan ne gelirse ama herkes anca kendine yettirmeye çalışıyor.. Ve geçici bi durum değil yani bi ay vereyim sıkışayım tamam ama her ay kira, faturalar var sürekli maaşa bağlayamam ki, ne yapacağımı şaşırdım..

Çalışsa zaten boşanma olmazdı.. Adam sorumsuzun teki.. İşte sağdan soldan ne gelirse ama herkes anca kendine yettirmeye çalışıyor.. Ve geçici bi durum değil yani bi ay vereyim sıkışayım tamam ama her ay kira, faturalar var sürekli maaşa bağlayamam ki, ne yapacağımı şaşırdım..
Niye çalışmıyor derken ben ablanızı sormuştum.
Hani anneniz çocuklara baksa , ablanız çalışsa.
Taşıma suyla değirmen dönmez malesef.

Niye çalışmıyor derken ben ablanızı sormuştum.
Hani anneniz çocuklara baksa , ablanız çalışsa.
Taşıma suyla değirmen dönmez malesef.
Maalesef üniversite mezunlarının açıkta olduğu dönemde orta okul diploması dahi olmayınca iş bulamıyor.. Bi fabrikaya başvuru yapmıştık daha önce ama oraya dahi hep üniversite mezunları başvuru yapmıştı, haliyle olmadı

Maalesef üniversite mezunlarının açıkta olduğu dönemde orta okul diploması dahi olmayınca iş bulamıyor.. Bi fabrikaya başvuru yapmıştık daha önce ama oraya dahi hep üniversite mezunları başvuru yapmıştı, haliyle olmadı
Aslında üniversite mezunlarına iş bulmak zor ama ara elemanlara çok ihtiyaç oluyor ve bence onların iş bulması daha kolay.

Aslında üniversite mezunlarına iş bulmak zor ama ara elemanlara çok ihtiyaç oluyor ve bence onların iş bulması daha kolay.
İnanın öyle değil.. Önlisans mezunları şu an fabrika, atölye her yerdeler. Gerçekten fabrika temizliği için bile özel olarak görüştük çok ihtiyacımız var diye almadılar.. Ya kendi tanıdıklarını alıyorlar ya da cv si en iyi olanı..

4 çocuk .. Çok zor bir durum... Bence gidip kaymakamlığa baş vursun. Emin olun yardım edeceklerdir. En kötü ihtimal erzak kartı alır onunla aylık alışverişini yapar.. Ya da belki benzer hizmetleri vardır kaymakamlığın. Gitsin biraz araştırsın, derdini anlatsın gerekirse yetkililere.. Durumu gerçekten zormuş. Yardım edeceklerdir..

Yani hangi şehirde bilmiyorum ama tekstiller , atölyeler sürekli eleman arayışındalar.
1 değil 2 değil , 4 çocuk var ortada.
Ev temizliğine gitse haftada 3-4 gün ?

Neden tek yaşıyor ailenizin yanına gidemez mi sonuçta ekstra kira fatura derdi olmaz

Yani hangi şehirde bilmiyorum ama tekstiller , atölyeler sürekli eleman arayışındalar.
1 değil 2 değil , 4 çocuk var ortada.
Ev temizliğine gitse haftada 3-4 gün ?
Hafta sonu diploma alabilmek adına halk eğitim kursuna gidiyor, çocuklar küçük onların sorumluluğu bi yandan.. Yani bilmiyorum beynim durdu..

Neden tek yaşıyor ailenizin yanına gidemez mi sonuçta ekstra kira fatura derdi olmaz
Annemlerin evi 1 artı 1 çok küçük bi oda kardeşimin zaten.. 4 çocuk ve ablam gerçekten sığamazlar.. O civarda da kiralar yüksek yakına taşınsın desek..ve Annemlerin bulunduğu yer yeni yerleşim alanı biraz şehir dışı haliyle okullara çok uzak.. Servise vermeye kalksa kiraları geçer.. Annemin babamın da emeklisi yok onlara da kardeşim bakıyor.. Valla bunaldım..kardeşim de yarın öbür gün yuva kurmak isteyecek.. Annemler, ablam 4 çocuk..Ne yapacağımızı bilmiyoruz bizim de kendi ailelerimiz ve sorumluluklarımız var..

Back
X