Bunalım, bunalım..

Anneniz yakın zamana kadar sizin oğlunuza bakıyordu, para karşılığı baktığı için sorun olmuyordu kendisi için demek. Ablanızdan para alamayacağı için yorgun ve bakamaz hale geliyor bir anda!

Şuan ablanızın anne babanıza ihtiyacı var. Kadın öyle yada böyle dört çocuğuyla ayrılmış, mesleği yok, çocuklardan biri bebek birde. Ailenizin evi küçükse anne babanız ablanızın evine yerleşsin. Ablanızda bir işe girsin. Başka türlü bir çözüm yok maalesef.
Evet benim oğluma bakıyordu..2 defa bıraktı bakmayı,yani bakıyordu ama söylene söylene vardiya usulü çalışıp her gün gitmiyorum diye idare etti, ama sonunda pes etti.. Ona verdiğimi ablama veriyordu haksızlık edemem en azından kirası bu şekil ödeniyordu ablamın.. Ama şu an hem kreşe vereyim hem her ay düzenli olarak kirasını vereyim gerçekten yapamıyorum..

Canım ablanin yapabilecegi en mantıklı iş şu anda evlere temizlik.
Benim evime 1 bucuk aydır duzenli,haftalik gelen biri var.
Ilk işi banaydi. Benden sonra 2 kisiyi de buldu suan haftada 3 gun duzenli gidiyor. Ara arada buyuk temizlige gidiyor. Günlük 200 TL buyuk temizlik burada
Bana geldiginde ütü de yapıyor ben yarim gun aliyorum 130 lira veriyorum.
Is işi doğurur. Yeni kapılar açar. Kocası çalışmıyor 2 cocugu var bana gelenin,ama ablandaki sıkıntı küçük bebegi olması. Ona bakacak biri lazım ablan işteyken
Sonra ersag amway vs gibi seyleri de satabilir genelde temizlige gidenler bu tip seyleri de satiyor tabi tam bilemiyorum kazandırıyor mu ama
Bide iskura basvurdu mu?
Cocuk bakiciligi hasta bakıcılığı gibi ilanlar da oluyor.
Issizlik cok fazla basvurulara geri donmemeleri normal yani ama bu tip işler olur bence Allah yardımcınız olsun
Amway kesinlikle kazandırıyor tabi çaldığın sürece ürünleri çok kaliteli ve sağlıklı bu ürünleri herkese tavsiye ederek ve insanlara yardım ederek para kazanabilirsiniz doğrudan satış sektörünün en sağlıklı ve en fazla kazandıran firması Amway'dir risk yok denemeye değer.

İnanın öyle değil.. Önlisans mezunları şu an fabrika, atölye her yerdeler. Gerçekten fabrika temizliği için bile özel olarak görüştük çok ihtiyacımız var diye almadılar.. Ya kendi tanıdıklarını alıyorlar ya da cv si en iyi olanı..
Tanıdık, hemşehri etkisini kabul ederim ama vasıfsız işçi için cv isteyen de kim?
Yıllardır müdürlüğünü yaptığım okullarda işbaşvurusu yapanlarla görüşüyorum.
Aşçı veya temizlik personeli olarak başvuran kimseden cv istemedim.
Nerelerde, kaç yıl çalıştığını sorarız,
evde sizin bakımınıza muhtaç kişiler var mı? Yaşınız, evli misiniz? bir de ne mezunusunuz?
Hepsi bu.

Ne yapılabilir? Sorusuna gelince şu günlerde iş bulmak imkansıza yakın.
İşkur bile yeni başvuru almıyor evime düzenli temizliğe gelen hanıma bile ara verdim virüs korkusu nedeniyle.
Ablanız kaymakamlığa, belediyeye ve sosyal yardımlaşma vakfına başvurabilir.

Back
X