Bunalıma giriyorum..

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhqna arkadaşlar,
6 ay once dogum yaptım. Doğduğu gunden beri bebeğim hep ağlama krizlerine giriyordu gaz dediler. 1.5 ay önce arrik dayanamadim araştırıp cok iyi bir doktora götürdüm oda alerjiden suphelendi beni diyete soktu..sut urunleri,inek et sut tavuk,balik,kuruyemis, yumurta, domates, cikolata ve şüphelendiğim gidalar dahil yemiyorum. Bebegimin aglama krizleri ve kaka sayısı azaldı. Ama geceleri 10 15 kere uyanıp emiyor..gunduz uykulari yarımşar saat.. annem arada geliyor kaynanamda oyle birkaç saatliğine..birde gidip 1 hafta once safra kesesi ameliyatı oldum, hastaneden ciktiktan sonra 2 gun yardımcı olmaya çalıştılar sonrasında yine kaldim yalniz.. yarin dikis aldirmaya gideceğim annemi cagirdim bebegime bakmasi için, kurana gideceğim gelemem dedi. Kayinvalideme bıraktım zaten hastanedeyken diye istemedim bırakmak ama mecbur kaldim oda surekli alerji diyete girdin sutun yetmiyormu ondan mi uyumuyor deyip
bebegin duruyor, oyuzden onuda cok istemiyorum ama.mecburum o götürecek beni. Herseyi cok karişik anlatmis olabilirim ama inanın okdr bunaldimki artık. Yapayalniz kaldim ameliyatli halimle.. ikisinede evim cok yakin kendi anneme cok kirildim.. benki iki elim kanda olsa kosar giderim kendisine. Benim gibi olanlar varmi? Nasil moral buluyorsunuz? Bebegim oldugundan beridir yuzum gülmedi hastalik durumlarindan. 2 dk.kendime kalamiyorum ya 2dk. Dikisimi aldirmaya gitmek bile eziyet

Allah yardımcınız olsun , eşiniz işten izin alsa 2 saatlıgıne size yardımcı olmak ıcın mumkun mu ?

Durumunuz çok zor kesinlikle ama şöyle düşünün aileler başka bir şehirde de olabilirdi. Hastaneye bebeği de götürün, bir şekilde hallolur çözüm bulunur. Annenize yardım etseymiş olurmuş ama onu da anlayın. Belki kadın çocuk gürültüsü çekmek istemiyor artık kvde aynı şekilde.

Bebeğinizin sorunu için bir şey diyemem ama içinize sinmiyorsa başka bir doktor daha görsün.

Bebeğin aç ondan 10-15 kere kalkıyor ki bence normali gece en fazla üç kere kalkmasıdır bir bebeğin.Şimdi bana kızacaksınız sen de sürekli aynı şeyi diyorsun diye ama çocuğunu emzir arkasından mama takviyesi yap.Hem sen dinlenir uyursan sütün artar.Ayrıca kv den haklı o kadar yiyeceği yiyemediğin için tabiki sütün azalır.

Vallahi benimde bebegim 18 aydir ayni surekli mizirdayan huysuz bi bebek. Bende basta gaz sandim sonra diş sandim vs derken en sonunda kabullendim ki huysuz bi oglum var. Acikcasi kayinvaldem hic yardimcim olmadi lakin annemi n zmn cagirsam geldi kaldi hakkini yiyemem. Bende gecen ay safra kesemi aldirdim annem 1 hafta kaldi sonraki haftada hep gunduzleri geldi gece gtti. Hakkini odeyemem annem olmasa isim cok zordu

Aslında böyle durumlardan kadına yardım etmesi gereken eşi. Çünkü çocuk ikinizin çocuğu. Onun sorumluluğu sizde ve eşinizde. Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama bence izin alabilirse ya da rapor alabilirse çok daha iyi olur.
Esim ckk yardimci zaten ama ise yeni girdi yani izin almasi hep sorun oluyor malesef.. yoksa eşim olmasa ben biterdim zaten o aksam gelince giriyorum duşa falan.

Vallahi benimde bebegim 18 aydir ayni surekli mizirdayan huysuz bi bebek. Bende basta gaz sandim sonra diş sandim vs derken en sonunda kabullendim ki huysuz bi oglum var. Acikcasi kayinvaldem hic yardimcim olmadi lakin annemi n zmn cagirsam geldi kaldi hakkini yiyemem. Bende gecen ay safra kesemi aldirdim annem 1 hafta kaldi sonraki haftada hep gunduzleri geldi gece gtti. Hakkini odeyemem annem olmasa isim cok zordu
Nekadar guzel.. 2. Gunden beri 9 kg oglumu indirip kaldırıyorum. Evi supurup yemek yapiyorum.. ctesi hastaneden çıktım salıdan beri tamamen yalnızım. Dikisumin oldugunu unuttum artık. Anennize trip yapan diyen olmusta annem asla kaldirmaz oyle şeyleri. Elinden geleni yapiyor yalan yok çünkü oda görmemiş elinden bukadari geliyor, cocuk falan sevmiyor. Sadece su günler bitsin istiyorum artik. Birde 15 gun sonra ev taşıyacağız..ozaman ne yapacagim hicbir fikrim.yok

Nekadar guzel.. 2. Gunden beri 9 kg oglumu indirip kaldırıyorum. Evi supurup yemek yapiyorum.. ctesi hastaneden çıktım salıdan beri tamamen yalnızım. Dikisumin oldugunu unuttum artık. Anennize trip yapan diyen olmusta annem asla kaldirmaz oyle şeyleri. Elinden geleni yapiyor yalan yok çünkü oda görmemiş elinden bukadari geliyor, cocuk falan sevmiyor. Sadece su günler bitsin istiyorum artik. Birde 15 gun sonra ev taşıyacağız..ozaman ne yapacagim hicbir fikrim.yok
Evet cocuk sevmesi onemli benim annem oglumu kendi dogurmus kadar seviyor hatta bazen benden cok sevdigini dusunuyorum aralarindan farkli bi bag olustu biraz da sanirim o yuzden ne zaman istesem gelir hatta istemesem bile oglumu ozledigi icin gelir. Aslinda sole bisi yapabilirsiniz bebegim seni ozledi anne diyebilirsiniz yada annenize hep bebek senin yaninda daha uslu sana cok duskun vs deyip aralarinda bag kurarsaniz gule oynaya gelir bence

Evet cocuk sevmesi onemli benim annem oglumu kendi dogurmus kadar seviyor hatta bazen benden cok sevdigini dusunuyorum aralarindan farkli bi bag olustu biraz da sanirim o yuzden ne zaman istesem gelir hatta istemesem bile oglumu ozledigi icin gelir. Aslinda sole bisi yapabilirsiniz bebegim seni ozledi anne diyebilirsiniz yada annenize hep bebek senin yaninda daha uslu sana cok duskun vs deyip aralarinda bag kurarsaniz gule oynaya gelir bence
Yok malesef annem oyle biri değildir. Yani torun falan sevgisi yok biraz katı biridir yani anlatamıyorum şuanda. Tabi yardim etmeye calisiyor ama elinden bukdr geliyor bende cevremdekileri gorunce uzuluyorum malesef. Yani sinirlerim cok yipranri bu yuzden iyi bir anne olamadigimi düşünüyorum sürekli. Bazen bebeğime bile okdr sinirleniyorumki icimden. Gidip nefes aliyorum kendi kendime geri yanina dönüyorum. Sabrim tükeniyor..

Bebeğin aç ondan 10-15 kere kalkıyor ki bence normali gece en fazla üç kere kalkmasıdır bir bebeğin.Şimdi bana kızacaksınız sen de sürekli aynı şeyi diyorsun diye ama çocuğunu emzir arkasından mama takviyesi yap.Hem sen dinlenir uyursan sütün artar.Ayrıca kv den haklı o kadar yiyeceği yiyemediğin için tabiki sütün azalır.
Ne alakası var? Benimki mama da içiyoe, emiyor da ama yine de zibilyon kere kalkıyor. Her uyanmak açlıktan olmuyor.

Yani aklıma geldi bu durum ama bebegim 6 aylik 9.200 kilosu simdiye kadar sadece anne sütü aldı. Simdi ek gida başladık gunde 2 kez. Sütüm var aslında eskiden cokta kaliteliydi ama 1.5 aydir diyetteyim suan bilemiyorum durumunu. Ctesi alerji doktoruna gideceğim o anlar diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

öncelikle bebişi sağlıkla büyütün.ama şöyle düşünün bebeğin sorumluluğu yalnızca size ve babasına ait.kimseye güvenerek yapmadınız.kimsesi olmayanlar napsın? anası babası vefat edenler napsın? ben yine şanslıyım diye düşünün.Polyanna'cılık oynamak en iyisi.Yoksa psikoloji dayanmaz.

Okurken yalnızlığınızı kırgınlıgınızı hissettim. Ve uzuldum. Anneniz keske gelseymıs. Keyfı cagırsanız tamam ama, dıkıs aldıracagım diyorsunuz dogru bulmadım gelmemesini.

Nasıl moral buluyorsunuz demıssınız ben moral bulamadım ama siz söyle bulabilirsiniz, saglıklısınız bebegınız var misler gibi anne olmussunuz. Benim cocugum olmadı mesela. Bu sızın dusunup mutlu olacagınız sukredecegınız sey olsun. Mutlaka zordur zorlanıyorsunuzdur ama ilerde buyuyup size annecim dıyıp sarılıp öptügünde degdı be diyeceksiniz.

Allah guzel omur versin bebegınıze, sıze de huzur ve sabır 💜

Ben çok kızdım bu anneye.. daha bir hafta önce ameliyat olmuş küçük bebekli birisi ise sözkonusu olan, ona yapılacak yardım kuran okumaya gitmekten önde gelir. Vicdan rahatlığı için komşusuna, arkadaşına bakar insan ki söz konusu olan kendi evladı., yok yapacak birşey. Madem annen bu kadar mesafeli bundan sonra bir süre sen de ona karşı öyle ol ki belki anlar hatasını.

Merhqna arkadaşlar,
6 ay once dogum yaptım. Doğduğu gunden beri bebeğim hep ağlama krizlerine giriyordu gaz dediler. 1.5 ay önce arrik dayanamadim araştırıp cok iyi bir doktora götürdüm oda alerjiden suphelendi beni diyete soktu..sut urunleri,inek et sut tavuk,balik,kuruyemis, yumurta, domates, cikolata ve şüphelendiğim gidalar dahil yemiyorum. Bebegimin aglama krizleri ve kaka sayısı azaldı. Ama geceleri 10 15 kere uyanıp emiyor..gunduz uykulari yarımşar saat.. annem arada geliyor kaynanamda oyle birkaç saatliğine..birde gidip 1 hafta once safra kesesi ameliyatı oldum, hastaneden ciktiktan sonra 2 gun yardımcı olmaya çalıştılar sonrasında yine kaldim yalniz.. yarin dikis aldirmaya gideceğim annemi cagirdim bebegime bakmasi için, kurana gideceğim gelemem dedi. Kayinvalideme bıraktım zaten hastanedeyken diye istemedim bırakmak ama mecbur kaldim oda surekli alerji diyete girdin sutun yetmiyormu ondan mi uyumuyor deyip
bebegin duruyor, oyuzden onuda cok istemiyorum ama.mecburum o götürecek beni. Herseyi cok karişik anlatmis olabilirim ama inanın okdr bunaldimki artık. Yapayalniz kaldim ameliyatli halimle.. ikisinede evim cok yakin kendi anneme cok kirildim.. benki iki elim kanda olsa kosar giderim kendisine. Benim gibi olanlar varmi? Nasil moral buluyorsunuz? Bebegim oldugundan beridir yuzum gülmedi hastalik durumlarindan. 2 dk.kendime kalamiyorum ya 2dk. Dikisimi aldirmaya gitmek bile eziyet
Kur'an'a gideceğim deyip evladını yardıma ihtiyacı olduğu zaman yalnız bırakmak...sizin için kırıcı benim için itici...Kuran olunca affedilir kabul edilir mi zannediyor bu anneler anlamıyorum.Allah günah yazmasın.benim annemde de bu potansiyel vardi.yeni doğum yaptim sezeryanliyim hastanede ki çok ağır geçti sezeryanim.agridan kendimden gecip gözümü kapatiyordum bir açıyorum bebek agliyor annem yok.nerde? Namaza gitti.daha da yazmiym

Yani aklıma geldi bu durum ama bebegim 6 aylik 9.200 kilosu simdiye kadar sadece anne sütü aldı. Simdi ek gida başladık gunde 2 kez. Sütüm var aslında eskiden cokta kaliteliydi ama 1.5 aydir diyetteyim suan bilemiyorum durumunu. Ctesi alerji doktoruna gideceğim o anlar diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Benim 1buçuk yaşındaki çocuğum da 9200 kg :d

bebeğine göre değişiyor benim ilk kızım aynı bu şekildeydi gaz dediler alerji dediler açlık dediler mama verdik hiç değişmedi, 5 yaşına geldi hala ağlıyor pedegoga bile götürdüm kimisi gazlı kimisi nazlı oluyor yapacak bir şey yok, her ağlayan bebek aç değildir

Back
X