Bunalıyorum, boğuluyorum artık :(

hmyrali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
1.630
1
116
Kocaeli
çok mutsuzum gerçekten arkadaşlar :( hiçbir şey istediğim gibi hayal ettiğim gibi olmuyor :( daha öncede anlatmıştım nişanlanamıyoruz :( evet çok seviyoruz birbirimizi artık evlilik yolunda küçükte olsa adımlar atmak istiyorz ama olmuyor :(

çoğu arkadaşım ya nişanlandı ya evli ama bende hala bir şey yok :( sevdiğim insan var, yaşım geldi ailem yeter artık bi adını koyun diyor ama yapamıyoruz ve ben çok üzülüyorum :(
her gece rüyalarıma giriyor bu mesele :(

neden böyle yapıyorsun canım biz ne zaman nişanlanacağız evleneceğiz dediğimde sadece sabret her şey senin dilediğin gibi olacak sen üzülme yeter ki diyor. Benim ailemde böyle 40yaşınada gelsek bizde anne babanın dediği olur doğulularda çocuğun sözünün kıymeti yoktur diyor :( gerçekten öyle mi? benim ailem bir dediğimi iki etmez erkek arkadaşımda kültürler farklı yetişme tarzlarımız arklı beni anla biraz diyor :( evlendikten sonrada mı böyle olacak dediğimde olmayacak diyor zaten ailemden uzakta yaşayacağız sen ne dersen nasıl istersen öyle olacak herkes dışarda kalacak diyor ama bilemiyorum çok üzülüyorum :(

Son düzenleme:
Neden maaşının yarısını kardeşine gönderiyor ki?
Kadroya da geçse sizin köşenizde hiç paranız olmayacak.
Böyle bir ailenin oğlu size hiçbir konuda yardımcı olmayacak zaten

Neden maaşının yarısını kardeşine gönderiyor ki?
Kadroya da geçse sizin köşenizde hiç paranız olmayacak.
Böyle bir ailenin oğlu size hiçbir konuda yardımcı olmayacak zaten

kardeşi okuyor o yüzden yolluyor bende onu diyorum sen şimdi ona yolluyorsun o para kazanmaya başladığında bize ne yardımı olacak abim bana yollamıştı bende onun şu eksiğini mi tamamlayım diyecek sanki diyorum ama hiçbir şey farketmiyor :(

29 yaşında canım

29 yaşında ve hala ailemin sözünden dışarı çıkmam diyorsa
Bu işte bir sorun var demektir...
Hiç mi kendi aklı,mantığı,duyguları yok erkek arkadaşınızın...
40 yaşınada gelse yine annesi ne derse o olur
ve siz hep üzülen taraf olursunuz...
Tabii evlenebilirseniz bu gidişle pek sanmıyorum ama....

29 yaşında ve hala ailemin sözünden dışarı çıkmam diyorsa
Bu işte bir sorun var demektir...
Hiç mi kendi aklı,mantığı,duyguları yok erkek arkadaşınızın...
40 yaşınada gelse yine annesi ne derse o olur
ve siz hep üzülen taraf olursunuz...
Tabii evlenebilirseniz bu gidişle pek sanmıyorum ama....

evlenince böyle olmayacak diyor ki olmaz şu an ben karışamıyorum ama evlenince illaki benimde dişlerim çıkacak

çok mutsuzum gerçekten arkadaşlar :( hiçbir şey istediğim gibi hayal ettiğim gibi olmuyor :( daha öncede anlatmıştım nişanlanamıyoruz :( evet çok seviyoruz birbirimizi artık evlilik yolunda küçükte olsa adımlar atmak istiyorz ama olmuyor :(

çoğu arkadaşım ya nişanlandı ya evli ama bende hala bir şey yok :( sevdiğim insan var, yaşım geldi ailem yeter artık bi adını koyun diyor ama yapamıyoruz ve ben çok üzülüyorum :(
her gece rüyalarıma giriyor bu mesele :(

daha önce anlatmıştım erkek arkadaşımın annesi 'sen kadroya geçmeden kızda atanmadan bu iş olmaz' demişti. Bu durumu zorda olsa sindirmeye çalıştım ama bu kadın gerçekten beni sinir hastası etti :( erkek arkadaşım kadroyla atanmayla nişan işinin ne alakası var evlenelim demiyoruz yaa dediğinde annesi 'olur mu çocuğum kadroya geçemesen bile şimdi sadece kızın erkek arkadaşısın ama nişan falan oldu mu onların damadı olacaksın kıza,kızın ailesine karşı sorumlulukların olacak gerek yok siz işleri yoluna koyun her şeyi bikaç ayda hallederiz' demişti ben bu söylediklerinden nişanlanırsan onlara para yedirmek zorunda kalırsın atanma falan olsun bitsin bikaç ay içinde hepsini hallederiz masraf olmaz demek istediğini anladım ve çok çok sinirlendim üzüldüm :( aileme de bahsedemiyorum ailem duysa maddiyat düşünüldüğü için bekletildiğimizi çok kızar bitirirler her şeyi :(

neyse asıl konuya geleyim benim erkek arkadaşım kadrolu olmadığı için şu an 900küsürlü bir şey alıyor annesi kadroya geçmediği için nişanlanmamızı istemiyor fakat kardeşine yaklaşık 1,5ayda bir para yollamasını istiyor. Benim erkek arkadaşımda hayır diyemiyor ve 1,5-2 ayda bir kardeşine 500lira yolluyor haliyle hiç bir birikim yapamıyor durum böyle olunca bazen ayın sonunu bile zor getiriyor. Hanımlar sizce bu revamı :( biz bir an evvel bi adım atalım derken annesi önümüze maddiyattan dolayı taş koyuyor ama erkek arkadaşımında birikim yapmasına da engel oluyor :( ciddi anlamda kızıyorum ve üzülüyorum sanırım biz hiç evlenemeyeceğiz :(

neden böyle yapıyorsun canım biz ne zaman nişanlanacağız evleneceğiz dediğimde sadece sabret her şey senin dilediğin gibi olacak sen üzülme yeter ki diyor. Benim ailemde böyle 40yaşınada gelsek bizde anne babanın dediği olur doğulularda çocuğun sözünün kıymeti yoktur diyor :( gerçekten öyle mi? benim ailem bir dediğimi iki etmez erkek arkadaşımda kültürler farklı yetişme tarzlarımız arklı beni anla biraz diyor :( evlendikten sonrada mı böyle olacak dediğimde olmayacak diyor zaten ailemden uzakta yaşayacağız sen ne dersen nasıl istersen öyle olacak herkes dışarda kalacak diyor ama bilemiyorum çok üzülüyorum :(

annesinin maddi durumu kötü mü acaba mecburiyetten mi para göndertiyor yoksa bilerek mi yapıyor? birde yukarda sevgilinin dediklerini kırmızıyla boyadım.sence bunu söyleyen ve 29 yaşına gelmiş bir adam sana inandirici geliyormu?bence senın onu bırakmaman için böyle söylüyor çünkü hakikaten o 40 değil 50 yaşınada gelse annesinin sözünden çıkmıycak çünkü o kültürde yetişmiş...köprüyü geçene kadar seni oyalıyor amma velakin siz köprüyüde geçemiyorsunuz...

benim sevgilimde bize kimse karışamaz diyor ama ben hiç inanmıyorum ona da söylüyorum sana inanmıyorum diye çünkü annesi gerçekten çok meraklı ve herşeye karışan bir kadın bende korkuyorum ve senı anlayabılıyorum:18::18::18:

bence kaynanan çok kurnaz...sonuçta küçük oğluna bakmasıo gereken abisi değildir babasıdır...:19:

annesinin maddi durumu kötü mü acaba mecburiyetten mi para göndertiyor yoksa bilerek mi yapıyor? birde yukarda sevgilinin dediklerini kırmızıyla boyadım.sence bunu söyleyen ve 29 yaşına gelmiş bir adam sana inandirici geliyormu?bence senın onu bırakmaman için böyle söylüyor çünkü hakikaten o 40 değil 50 yaşınada gelse annesinin sözünden çıkmıycak çünkü o kültürde yetişmiş...köprüyü geçene kadar seni oyalıyor amma velakin siz köprüyüde geçemiyorsunuz...

benim sevgilimde bize kimse karışamaz diyor ama ben hiç inanmıyorum ona da söylüyorum sana inanmıyorum diye çünkü annesi gerçekten çok meraklı ve herşeye karışan bir kadın bende korkuyorum ve senı anlayabılıyorum:18::18::18:

bence kaynanan çok kurnaz...sonuçta küçük oğluna bakmasıo gereken abisi değildir babasıdır...:19:

canım bunlar benim de aklımda inan ve düşündürüyor beni :(
maddi durumları kötü falan değil canım bende o yüzden kızıyorum yaa öyle olsa anlayacağım

Evlenince ne değişecekmiş ki?
Neden şimdi değil de evlendikten sonra??
Kendini kandırıyor bence...

nişanlınız kadrolu değil. sanırım iş garantisi yok. siz de işsizsiniz.maaşı da yetersiz.doğru mu anlamışım?
bu durumda kayınvalideniz hak vermemek mümkün değil.
ben de erkek arkadasıma atamam yapılmadan asla nişan vs olmaz diye sart koşmuştum.halbuki erkek arkadasımın işi iyiydi.
sizin yerinizde olsam bir an önce atanmaya bakarım. eğer olacak gibi değilse;kariyer hedeflerimi değiştirir ve başka iş bakarım. 900 lira geçinmek hele ki ev araba altınıza serilmeyecekse pek mümkün değil.gercekçi olalım.

ama tüm durumlar buyken nişanlınızın 3 kuruş parayı kenara koyması gerekirken,kardesine göndermesini doğru bulmadım(durumları çok vahimse çocuğun okuması bu paraya bağlı ise kararımı değiştiririm.) öncelikle şu kardeşe para gönderme konusunu aşın. bu arada nişan sorumluluğu derken kayınvalideniz ne kastetti bilmiyorum.ben olsam sanırım aynı manayı çıkarmazdım çünkü ben 2 ay nişanlı kaldım sırf nişan sorumluluğum az olsun diye. kaldı ki maddiyat üzerine birşey düşünmemiştim.

naçizane...

canım bunlar benim de aklımda inan ve düşündürüyor beni :(
maddi durumları kötü falan değil canım bende o yüzden kızıyorum yaa öyle olsa anlayacağım

rest çeksen sevgilin korkmaz mı? allasen adamın aldığı 900 liraya kaynanan göz koyuyorsa bu kadından korkulur....çünkü ihtiyacı yok ve ne kadar akıllıca sıze engel olmak için yapıyor bence....of of şöyle fesat kaynanalar içimi daraltıyor:26::26: benimde sevgilim ünide okuyor babası emeklı aldıkları maaş ayda olsun en fazla 900 sevgilim ek işler yapıyo hem okuyo hem çalışıyo aılesıne yardım edıyor...seninki niye annesine olmaz benım para biriktirmem lazım demiyor?:44::44:

nişanlınız kadrolu değil. sanırım iş garantisi yok. siz de işsizsiniz.maaşı da yetersiz.doğru mu anlamışım?
bu durumda kayınvalideniz hak vermemek mümkün değil.
ben de erkek arkadasıma atamam yapılmadan asla nişan vs olmaz diye sart koşmuştum.halbuki erkek arkadasımın işi iyiydi.
sizin yerinizde olsam bir an önce atanmaya bakarım. eğer olacak gibi değilse;kariyer hedeflerimi değiştirir ve başka iş bakarım. 900 lira geçinmek hele ki ev araba altınıza serilmeyecekse pek mümkün değil.gercekçi olalım.

ama tüm durumlar buyken nişanlınızın 3 kuruş parayı kenara koyması gerekirken,kardesine göndermesini doğru bulmadım(durumları çok vahimse çocuğun okuması bu paraya bağlı ise kararımı değiştiririm.) öncelikle şu kardeşe para gönderme konusunu aşın. bu arada nişan sorumluluğu derken kayınvalideniz ne kastetti bilmiyorum.ben olsam sanırım aynı manayı çıkarmazdım çünkü ben 2 ay nişanlı kaldım sırf nişan sorumluluğum az olsun diye. kaldı ki maddiyat üzerine birşey düşünmemiştim.

naçizane...

ben de atanmadan evliliği asla düşünmem ama nişan bence atanmayı gerektirmiyor ve ben kadroyla nişanlılık sorumluklarını bağdaştıran birinin maddiyattan başka bişey düşündüğünü de sanmıyorum birazda annesini az çok tanıdığım için böyle düşünüyorum belki :(

kesinlikle ben evlendikten sonra değişeceğine inanmıyorum...
karşındaki annen baban dahi olsa bir otorite sahibi olman gerek...
çocuk değil ki annesinin her dediğini yapmak zorunda olsun...
açık açık söylesin anne ben evleneceğim ve para biriktireceğim desin...
yanlız kayınvaliden çok kurnaz biri... ama dediğim gibi tatlım suç biraz da senin erkek arkadaşında...
umarım herşey yoluna girer ve artık yeni bir hayata doğru yol alırsınız

ben de atanmadan evliliği asla düşünmem ama nişan bence atanmayı gerektirmiyor ve ben kadroyla nişanlılık sorumluklarını bağdaştıran birinin maddiyattan başka bişey düşündüğünü de sanmıyorum birazda annesini az çok tanıdığım için böyle düşünüyorum belki :(

sizin için konuşmuyorum ama bazıları nişanlanınca hemen evlilik bekliyor arkasından , belki böyle düşünüyordur. bir de ücretli maaşı yazın olmaz,tatilde olmaz. 900 bile geçmez eline ayda.nasıl bu kadar arttırıyorda kardese gönderiyor. siz cafede oturup 2 çay bile içemiyrosunuzdur.flört hayatınız bile zayıflamıştır maddiyattan ötürü. branşlarınız ne ? atamanın çok az branşlardan olduğu için mi atanamıyorsunz?
bence iyi düşün daha iş güç yok ortada buna ragmen kardese bakması bekleniyor. evlenince hiçbir şey değişmiyor emin ol.atansa 2000maaş geçse eline bu sefer 1000 gönder diyecek.anladığım kadarıyla hiç durmayacak. ücretli çalışan oğluna nişan yapmamasına hak veriyorum da kardese baktırmasına hak veremedim. o zaman bu kadın siz evlenirken de elini cebine atmaz.

bu hayat senin hayatın iyi düşün taşın.nişanlanmamanızda da bir hayır vardır belki...

öğretmen kendisi ne zaman geçecek bilmiyorum tekrar sınava hazırlanıyor bu yıl

peki olduki 3 sene 5 sene sonra ancak kadroya geçebilcek kazanamadı sınavı vs ozaman ne olcakmış peki ? sen 3-5 sene dahamı bekliceksin kuzumm içini karartmak istemem ama senelerdir atama bekleyen onca arkadaşlarımız var malümm:50:

Back
X