Bunalıyorum, boğuluyorum artık :(

sizin için konuşmuyorum ama bazıları nişanlanınca hemen evlilik bekliyor arkasından , belki böyle düşünüyordur. bir de ücretli maaşı yazın olmaz,tatilde olmaz. 900 bile geçmez eline ayda.nasıl bu kadar arttırıyorda kardese gönderiyor. siz cafede oturup 2 çay bile içemiyrosunuzdur.flört hayatınız bile zayıflamıştır maddiyattan ötürü. branşlarınız ne ? atamanın çok az branşlardan olduğu için mi atanamıyorsunz?
bence iyi düşün daha iş güç yok ortada buna ragmen kardese bakması bekleniyor. evlenince hiçbir şey değişmiyor emin ol.atansa 2000maaş geçse eline bu sefer 1000 gönder diyecek.anladığım kadarıyla hiç durmayacak. ücretli çalışan oğluna nişan yapmamasına hak veriyorum da kardese baktırmasına hak veremedim. o zaman bu kadın siz evlenirken de elini cebine atmaz.

bu hayat senin hayatın iyi düşün taşın.nişanlanmamanızda da bir hayır vardır belki...

benim öyle bi beklentim yok nişan hemen düğün olsun demiyorum bende istemiyorum evliliği. Bilgisayar öğrt. ben öğrtmn değilim geçen yıl mzn oldum bu yıl sınava gireceğim inş.
evlenince öyle yapmaz diyorum çünkü evli abileri var onlar para falan yollamıyor sen bekarsın yolla diyormuş ama evlenince de öyle olacaksa bunu izin vermemeye çalışırım ben çalışacağım sonra keyfi ona buna para yollayacağım... bunu asla kabul edemem

peki olduki 3 sene 5 sene sonra ancak kadroya geçebilcek kazanamadı sınavı vs ozaman ne olcakmış peki ? sen 3-5 sene dahamı bekliceksin kuzumm içini karartmak istemem ama senelerdir atama bekleyen onca arkadaşlarımız var malümm:50:

haklısınız bende bunları söylüyorum o da annesine söylüyor ama bekleyin oğlum bekleyin diyormuş :(

Üzgününm ama acı gerçekleri söyleyeceğim ,bu adam değişmez 29 yaşında ev kurucam ,evlenicem kenara para koyıyım diye düşünmeyen adam değişmez .Siz evlenincede gönderir senden keser ,evden keser ,çocuğundna keser .kendi ayakları üzeinde duramıyor yarın öbür gün kayınvaliden yada aileden arkadaşlarındna biri seni istemezse karşı bile duramaz .aynısı bende de vardı adam olmaz bunlar ... annesininin evindeki odaları vardı.Diğer kardeşlerine desin ya sadece ben göndericeğime hepimiz azar azar gönderelim diye :34:

anladığım kadarıyla sevgilin doğu kökenli, kim dediyse doğru demiş doğu kültüründe anne baba çok önemlidir lafından çıkmazlar, sen daha çook beklersin, zaten tek engel onun kadroya geçmesi değil seninde atanman gerekiyo, senin ailenin kadroya geçmeden kızı vermeyiz demesi daha olası bi durumdu, ilginç

29 yaşında eli iş tutan , okumuş bir erkek : hala annesının lafıyla hayatını duzenlıyorsa o erkekten hemen kaçın ..
bunun bir üst versiyonu var bizde : anası ne derse o oluyor , benım arkadasım da evlenınce ben sozumu gecırırım nasılsa bana aşık dıye gozunu kapadı evlendı , şimdi surunuyor kaynanası hayatlarının ıcınde deıl tam ortasında ..Kocanın adı var kendısı yok .. bu dedıgım kısıde 35 yasında..

yanı kısaca : Anneler kıymetlıdır ama her ınsanın aklı var her zaman herseye anneler karar vermez , ınsan kendı kararlarını alamıyorsa durup dusunmek lazım, mutluluk gelmez boyle bır erkekle .. şimdi sevıyorsunuz emınım '' değişir '' umuduyla katlanıyrosunuz bıseylere ama zaman gecınce goruceksınız kı bosunaymış ..
Uzgunum, Allah yardımcınız olsun.

29 yaşında eli iş tutan , okumuş bir erkek : hala annesının lafıyla hayatını duzenlıyorsa o erkekten hemen kaçın ..
bunun bir üst versiyonu var bizde : anası ne derse o oluyor , benım arkadasım da evlenınce ben sozumu gecırırım nasılsa bana aşık dıye gozunu kapadı evlendı , şimdi surunuyor kaynanası hayatlarının ıcınde deıl tam ortasında ..Kocanın adı var kendısı yok .. bu dedıgım kısıde 35 yasında..

yanı kısaca : Anneler kıymetlıdır ama her ınsanın aklı var her zaman herseye anneler karar vermez , ınsan kendı kararlarını alamıyorsa durup dusunmek lazım, mutluluk gelmez boyle bır erkekle .. şimdi sevıyorsunuz emınım '' değişir '' umuduyla katlanıyrosunuz bıseylere ama zaman gecınce goruceksınız kı bosunaymış ..

Aynen katılıyorum yazdıkalrına ,ben yaşadım yandım sen yanma diyorum .herşeye annesi karar verirmeye başlar bir süre sonra :14:

bugün buraya bunları yazdıktan sonra tekrar konuştum ve bana yine evlenince böyle olmayacak dedi
öyle olacaksa evlenmeyelim anamızın dibinde oturalım o zaman olur mu karışmasına müsade etmem dedi
bir de sanırım annesinin huyu bu kadın yönetmekten hoşlanıyor ben abimden gördüm her şeyin farkındayım o yüzden ailemle aynı ilde yaşamam dedi
bende benim tereddütlerim var şimdi böyleyse ilerde de aynısı olacak dedim yemin etti böyle olmayacak dedi
inanın çok kafam karışık :(

anladığım kadarıyla sevgilin doğu kökenli, kim dediyse doğru demiş doğu kültüründe anne baba çok önemlidir lafından çıkmazlar, sen daha çook beklersin, zaten tek engel onun kadroya geçmesi değil seninde atanman gerekiyo, senin ailenin kadroya geçmeden kızı vermeyiz demesi daha olası bi durumdu, ilginç

benim ailem zaten evlenin demez ben atanmadan ama adı konulsun isterler kısıtlamazlar
Rabbim büyük O ol der de ne olmaz ki :(

bugün buraya bunları yazdıktan sonra tekrar konuştum ve bana yine evlenince böyle olmayacak dedi
öyle olacaksa evlenmeyelim anamızın dibinde oturalım o zaman olur mu karışmasına müsade etmem dedi
bir de sanırım annesinin huyu bu kadın yönetmekten hoşlanıyor ben abimden gördüm her şeyin farkındayım o yüzden ailemle aynı ilde yaşamam dedi
bende benim tereddütlerim var şimdi böyleyse ilerde de aynısı olacak dedim yemin etti böyle olmayacak dedi
inanın çok kafam karışık :(

Madem annesı'ne hakim olacak nıye evlendıkten sonra ? nıye sımdı deıl ? şimdi hakim olsun annesıne madem oyle sız zaten evlılık yoluna gırmıssınız farkı ne ? o zaman karıstırmıycaksa sımdıde karıstırmasın..Bunu söylesene ..
tabı yemın eder kopruden gecene kadar hersey mubah ..
sizin hayatınız , sızın gelecegınız acıyıda mutluluguda sız yasayacaksınız bızler ancak öngorude bulunabılırız ama ben bu senaryoyu daha once gordum,cok yakından gordum..
Birde işin kotusu sımdı canım cıcımle ıkna etmeye calısan yemınler eden adam sızı elde ettıkten hevesını aldıktan sonra '' benım annem kıymetlı anne o ona karşı gelemem kapat cenenı otur oturmuycaksan ıste kapı '' modelıne burunuyor .. ne dıyeyım Hakkınızda hayırlısı ..

Madem annesı'ne hakim olacak nıye evlendıkten sonra ? nıye sımdı deıl ? şimdi hakim olsun annesıne madem oyle sız zaten evlılık yoluna gırmıssınız farkı ne ? o zaman karıstırmıycaksa sımdıde karıstırmasın..Bunu söylesene ..
tabı yemın eder kopruden gecene kadar hersey mubah ..
sizin hayatınız , sızın gelecegınız acıyıda mutluluguda sız yasayacaksınız bızler ancak öngorude bulunabılırız ama ben bu senaryoyu daha once gordum,cok yakından gordum..
Birde işin kotusu sımdı canım cıcımle ıkna etmeye calısan yemınler eden adam sızı elde ettıkten hevesını aldıktan sonra '' benım annem kıymetlı anne o ona karşı gelemem kapat cenenı otur oturmuycaksan ıste kapı '' modelıne burunuyor .. ne dıyeyım Hakkınızda hayırlısı ..

ah cnm bızım durumumuzda aynı:2: ıkımzde ogretmen olcaz ınsallah tabı sınaw kazanırsak sewgılım bu yaz nısan ıstıo annesı bıse demıo ona olur oglum demıs gıder ısterz ısınızde olur allah yardım eder demıs :6: ama benım aılem ısszken ıstemz okadar okuduk aılemın bı guwencesı olması lazım ona karsı ama yok ne olcak halımız cok merak edıyorum ah bu kpssssss:20::20::20::43::57:

ah cnm bızım durumumuzda aynı:2: ıkımzde ogretmen olcaz ınsallah tabı sınaw kazanırsak sewgılım bu yaz nısan ıstıo annesı bıse demıo ona olur oglum demıs gıder ısterz ısınızde olur allah yardım eder demıs :6: ama benım aılem ısszken ıstemz okadar okuduk aılemın bı guwencesı olması lazım ona karsı ama yok ne olcak halımız cok merak edıyorum ah bu kpssssss:20::20::20::43::57:

ay ben yanlıs alıntı yapmısım pardon:44:

haklısınız bende bunları söylüyorum o da annesine söylüyor ama bekleyin oğlum bekleyin diyormuş :(

tatlımm bu tam bi anneci anlaşılan .... ve çok kötü bişey yapıyor... senin her söylediğini gidip annesinemi yetiştiryor?:26:
nedemek 3-5 sene bekleyin olurmu hiç öyle şey yaaa. bence sınırı koy..:47:

bak sana bişey anlatıyım.
erkek arkadaşımla ilk tanıştık 2-3 ay geçti evlilikten konuşuyoruz dedimki ben hani öyle gezim tozayım bırakayım yapamam eger benimle ciddi düşüneceksen devam edelim yoksa hiç daha fazla bu ilişki ilerlemesin. yok dedi ciddi düşünüyorum evenmeyi düşünüyorum.... heee dedim ozamanda ben seni beklesem beklesem en fazla 2 sene beklerim o iki senenin sonunda da evlenmiş olmalıyız işine geliyosa dedim.. he yapamam diyosan ya şimdi bırak beni yada ben 2 senenin sonunda seni bırakırım dedim. tamam dedi 2 senenin sonunda evlenmiş olucaz... şuan tam olarak 1 seneyi doldurduk ve kısmetse temmuzda söz takıp 2 ay sonrada düğün yapmayı planlıyoruz ama sevgilim gitti ç.makinesini bulaşık mak. aldı kenara para koymaya başladı diyorumki evet 2 sene içinde benimle evlenmek gibi bir çabası var.

ama seninki ne sana ne bi tarih veriyor nede seninle evlenmek için çaba sarf ediyor. lafla peynir gemisi yürümez bitanem... şartını koy sıkıştır biraz.

Back
X